Φρικασέ με καυκαλίδες
Ένα φρικασέ αλλιώτικο... κοκκινιστό και αβγοκοφτό. Με έντονη την γευση της καυκαλήδας για όσους αγαπούν αυτό το ταπεινό χορταράκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Έίναι μια παλιά συνταγή της γιαγιάς του άντρα μου. Όταν το πρωτοάκουσα μου φάνηκε παράξενο... φρικασέ και κοκκινιστό και αβγοκοφτό; Ώσπου το δοκίμασα και τρελλάθηκα!!! Δοκιμάστε το κι έσεις και πείτε μου την γνώμη σας.Έπειδή η καυκαλήδα είναι σκληρούτσικο χορταράκι φτιάχνω το φαγητό στην χύτρα. Απο την στιγμή που θα σφραγίσει η χύτρα περιμένω 50-60 λέπτα. Την ανοίγω με προσοχή - αφού βγει όλος ο ατμός- και πήζω λίγο σε δυνατή φωτιά το ζουμάκι προσέχοντας να μην κάει. Σβήνω το "μάτι" και συνεχίζω με το αβγολέμονο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι απο όλες τις μεριές το κρέας το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει.
-
2
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να τσιγαριστούν κι αυτά ελαφρώς. Σβήνουμε με το κρασί.
-
3
Προσθέτουμε τις καυκαλήδες και το pummaro μαζί με λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι και λαδι.
-
4
Σκεπάζουμε το φαγητό με νερό και το αφήνω να σιγοβράσει ώσπου να μείνει με πηχτό ζουμάκι.
-
5
Αφού γίνει το φαγητό, αρχίζουμε να φτιάχνουμε το αβγολέμονο ως εξήςΧτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε εναλλάξ χυμό λεμονιού και ζουμι. Ξανά χυμό, ξανά ζουμί κα χτυπάμε σε πιο χαμηλή ταχύτητα.
-
6
Ρίχνουμε το αβγολέμονο στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε για να απλωθει το αβγολέμονο παντού ομοιόμορφα. Το φαγητό είναι έτοιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)