Φρικασέ με κολοκύθια
Η ιστορία αυτού του φαγητού κρατάει από τα παιδικά μου χρόνια.Είναι το αγαπημένο μου!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλέξτε σπάλα για το φρικασέ. Είναι πιο μαλακό από το μπούτι και έχει πιο πολύ ψαχνό από τα παϊδάκια.
-
2
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες τους. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια 3-4 εκατοστά (μάκρος). Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε για 4- 5λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
-
3
Αφαιρούμε τα κολοκυθάκια και βάζουμε το κρέας να σωταριστεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
-
4
Ρίχνουμε στο κρέας μόλις σωταριστεί νερό τόσο μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Αν μαγειρεύουμε σε χύτρα ο χρόνος βρασμού είναι 35 λεπτά περίπου. Σε κανονική κατσαρόλα 1 ώρα.
-
5
Αφού βράσουμε το κρέας προσθέτουμε τον άνιθο και τα κολοκυθάκια. Συνεχίζουμε τον βρασμό για 15-20 λεπτά και μέχρι να πιει το ζουμί του.
-
6
Αφήνουμε το φαγητό μας να ησυχάσει για 20 λεπτά πριν προσθέσουμε το αυγολέμονο.
-
7
Χτυπάμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε στο φαγητό.
-
8
Περιμένουμε άλλα 5 λεπτά να δέσουν το φαγητό με το αυγολέμονο και σερβίρουμε.
Σχόλια (4)