Φρικασέ με κολοκύθια

mara.gr
mara.gr @cook_8452541
,ελλαδα

Η ιστορία αυτού του φαγητού κρατάει από τα παιδικά μου χρόνια.Είναι το αγαπημένο μου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. 1200-1300 γρ. αρνάκι σπάλα ή προβατίνα ή κατσίκι
  2. 1000 γρ κολοκυθάκια λεπτά
  3. αλάτι, πιπέρι
  4. άνιθο
  5. προαιρετικά κρεμμυδάκι φρέσκο
  6. Για το αυγολέμονο
  7. 1-2 αυγά
  8. χυμό από δύο λεμόνια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλέξτε σπάλα για το φρικασέ. Είναι πιο μαλακό από το μπούτι και έχει πιο πολύ ψαχνό από τα παϊδάκια.

  2. 2

    Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες τους. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια 3-4 εκατοστά (μάκρος). Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε για 4- 5λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.

  3. 3

    Αφαιρούμε τα κολοκυθάκια και βάζουμε το κρέας να σωταριστεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  4. 4

    Ρίχνουμε στο κρέας μόλις σωταριστεί νερό τόσο μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Αν μαγειρεύουμε σε χύτρα ο χρόνος βρασμού είναι 35 λεπτά περίπου. Σε κανονική κατσαρόλα 1 ώρα.

  5. 5

    Αφού βράσουμε το κρέας προσθέτουμε τον άνιθο και τα κολοκυθάκια. Συνεχίζουμε τον βρασμό για 15-20 λεπτά και μέχρι να πιει το ζουμί του.

  6. 6

    Αφήνουμε το φαγητό μας να ησυχάσει για 20 λεπτά πριν προσθέσουμε το αυγολέμονο.

  7. 7

    Χτυπάμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε στο φαγητό.

  8. 8

    Περιμένουμε άλλα 5 λεπτά να δέσουν το φαγητό με το αυγολέμονο και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

golfo
golfo @cook_8452627
παρα πολυ ωραιο φαγητο,και το φρεσκο το κρεμυδακι να το βαλετε παει υπεροχα.\nευχαριστουμε για την συνταγη

Από

mara.gr
mara.gr @cook_8452541
στις
,ελλαδα