Φριτούρες με μπρόκολο
Συνταγή από το περιοδικό του Άκη Πετρετζίκη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Να ξέρετε οτι θα πιαστεί το χέρι σας να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μπρόκολο με τη ζύμη. Αλλά πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό το μπρόκολο, προσέχοντας να μη γίνει πολύ μαλακό.
-
2
Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά σε ένα στραγγιστήρι.
-
3
Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τη μαγιονέζα και το κάρυ) και με ένα πιρούνι ή σύρμα τα ανακατεύουμε καλά.
-
4
Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το μπρόκολο και το σπάμε με ένα πιρούνι σε μικρότερα κομμάτια, χωρίς όμως να το πολτοποιήσουμε.
-
5
Με ένα πιρούνι ομογενοποιούμε καλά το μείγμα.
-
6
Σε τηγάνι που έχουμε σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο και σε αυτό ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο έντονο χρυσαφένιο χρώμα.
-
7
Αφαιρούμε τις φριτούρες από το τηγάνι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζινας.
-
8
Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το κάρυ σε ένα μπολ και περιχύνουμε τις φριτούρες όταν τις σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια