κύρια φωτογραφία συνταγής Φριτούρες με μπρόκολο

Φριτούρες με μπρόκολο

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
joan.jett
joan.jett @cook_8507975

Συνταγή από το περιοδικό του Άκη Πετρετζίκη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Να ξέρετε οτι θα πιαστεί το χέρι σας να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μπρόκολο με τη ζύμη. Αλλά πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 250 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  2. 1 μεγάλο αυγό
  3. 70 γραμμ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
  4. 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  5. 1/2 κ. γλ. αλάτι
  6. 1 πρέζα μπούκοβο
  7. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  8. 100 γρ. μαγιονέζα
  9. 1 κ. γλ. κοφτή κάρυ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό το μπρόκολο, προσέχοντας να μη γίνει πολύ μαλακό.

  2. 2

    Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το στραγγίζουμε πάρα πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά σε ένα στραγγιστήρι.

  3. 3

    Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τη μαγιονέζα και το κάρυ) και με ένα πιρούνι ή σύρμα τα ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το μπρόκολο και το σπάμε με ένα πιρούνι σε μικρότερα κομμάτια, χωρίς όμως να το πολτοποιήσουμε.

  5. 5

    Με ένα πιρούνι ομογενοποιούμε καλά το μείγμα.

  6. 6

    Σε τηγάνι που έχουμε σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο ίσα ίσα να καλύψει τον πάτο και σε αυτό ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο έντονο χρυσαφένιο χρώμα.

  7. 7

    Αφαιρούμε τις φριτούρες από το τηγάνι και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζινας.

  8. 8

    Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το κάρυ σε ένα μπολ και περιχύνουμε τις φριτούρες όταν τις σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

joan.jett
joan.jett @cook_8507975
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα