Frosting για cupcakes

Bαθμολογία: 4.5
       
 
16 ψήφοι
bvick, 22.10.12

Περιγραφή

Πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο frosting για να καλύψετε τις δημιουργίες σας. Το αγαπώ πολύ γιατί το βρίσκω πιο ελαφρύ και γευστικό από τη βουτυροκρεμα και βγαίνει πολύ λευκό

Frosting για cupcakes

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 κ.σ. αλεύρι (Γ.Ο.Χ.)
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 βανιλίνες
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γάλα
Φτιάχνει: αρκετο για περιπου 30 cupcakes
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 13 ώ (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσουμε μια πολύ σφιχτή κρέμα (πιο σφιχτή από τη μπεσαμελ).
  2. Προσθέτουμε και τις βανίλιες και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς (!). Καλύτερα να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου ένα βράδυ.
  3. Σε ένα δυνατό μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε κομματάκια και χτυπάμε στο δυνατό για τουλάχιστον 5 λεπτά (ώσπου να σχηματιστούν κορυφές και να ασπρίσει το μίγμα).
  4. Σταδιακά προσθέτουμε τη κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 10 λεπτά.
  5. Αφήνουμε το μίγμα για μια ώρα στο ψυγείο και μετά καλύπτουμε τα κεκακια μας. Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την αυθεντική συνταγή τη βρήκα εδώ: http://tastykitchen.com/blog/2010/03/a-tasty-recipe-thats-the-best-frosting-ive-ever-had/

1) Όλο το μυστικό βρίσκεται σε τρία σημεία: σφιχτή κρέμα, κρύα κρέμα, καλό χτύπημα. Εάν ένα από αυτά δε γίνει σωστά δε θα σας στέκεται για διακόσμηση.

2) Προσωπικά επειδή δε μου αρέσει να νιώθω τη ζάχαρη τη ζεσταίνω κι αυτή μέσα στο γάλα και ουσιαστικά στο τελικό στάδιο χτυπώ μονό το του το βούτυρο.

Σχετικές συνταγές

    60 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από july88, 24-10-12  
    Πολυ ωραία στέκεται..και φαίνεται για πες μας απο γεύση, είναι μεταξύ κρέμας ζαχαροπλαστικής και βουτυρόκρεμας?
    #
    Σχόλιο από bvick, 24-10-12  
    η γευση ειναι το δυνατο της σημειο!
    ειναι λιγοτερα γλυκεια απο τη βουτηροκρεμα και πολυ πιο πλουσια απο την πατισερη. στην υφη ειναι σαν αφρατο τυρι κρεμα.
    επειδη δεν ειναι πολυ γλυκεια και σε συνδιασμο με το κεικ, δεν μπορεις να σταματησεις να τρως!
    #
    Σχόλιο από Saligkara, 24-10-12  
    Τα cupcakes, αφου απλώσουμε το frosting θα χρειάζονται ψυγείο?
    #
    Σχόλιο από bvick, 24-10-12  
    προσωπικα τα διατηρω στο ψυγειο μου. μια ωρα πριν τα σερβιρω τα αφηνω εκτος.

    γενικα οσα frosting-κρεμες περιεχουν γαλα ή τυρι και δεν προκειται να καταναλωθουν αμεσα, καλο ειναι να μπαινουν στο ψυγειο. απο οσο εχω διαβασει σε αμερικανικα site/forums ζαχαροπλαστικης λενε πως μπορουν να διατηρηθουν 2-3 μερες εκτος ψυγειου.

    εγω διατηρω επιφυλαξεις και ειναι γεγονος οτι εαν στο σπιτι υπαρχει ζεστη ή υγρασια το frosting θα λιωσει.

    Σε καμια περιπτωση ομως δεν ξαναπαγωνουμε κρεμες οι οποιες εχουν παγωσει και μετα ξεπαγωσει, γιατι αναπτυσονται μικροβια.
    #
    Σχόλιο από eleni_22, 25-10-12  
    έχω δοκιμάσει της betty crocker την έτοιμη frosting με γεύση σοκολάτα δεν ξέρω αν την έχεις δοκιμάσει απλά θα ήθελα να μάθω αν μοιάζει με αυτή!!
    #
    Σχόλιο από bvick, 25-10-12  
    Δυστυχως δεν εχω δοκιμασει το ετοιμο frosting στο βαζακι και δεν μπορω να τα συγκρινω :(

    εαν ομως εχεις δοκιμασει cupcakes απο τη μεγαλη βρετανικη αλυσιδα που πουλανε "κεικ" μοιαζει με αυτη τη συνταγη (αν και αυτο το frosting ειναι πιο φρεσκο και ελαφρυ στη γευση)

    ελπιζω να βοηθησα... :)
    #
    Σχόλιο από kiranoudim, 25-10-12  
    Ενοειται πως μπορουμε να χρωματισουμε με χρωμα ζαχαροπλαστικης ,ετσι δεν ειναι;
    #
    Σχόλιο από bvick, 25-10-12  
    Ναι, μπορουμε να το χρωματισουμε κανονικα.
    δεν υπαρχει προβλημα
    οπως μπορουμε και να προσθεσουμε κακαο για να το κανουμε σοκολοτενιο, διαφορα αρωματα, κ.λπ. ... :)
    #
    Σχόλιο από aleka27, 26-10-12  
    Λοιπόν,κατ'αρχήν από γεύση είναι πολύ καλή η κρέμα.Ομολογώ ότι δεν θυμίζει αυτή την απαίσια γεύση της βουτυρόκρεμας!απαίσια για 'μένα...σε άλλους σίγουρα αρέσει!
    Έχω κάποιες απορίες όμως..
    η σφιχτή κρέμα που λες ότι προκύπτει από το γάλα κ το αλεύρι,εμένα μου βγήκε πολύ σφιχτή...δεν ξέρω αν θα καταλάβεις αλλά μου έγινε όπως η ζύμη που κάνουμε σουδάκια πριν βάλεις τα αυγά...
    αφού την άφησα τελείως να κρυώσει,όπως λες,αυτή έσφιξε κι άλλο με αποτέλεσμα όταν την έβαλα μέσα στο βούτυρο,όσο και να τη χτύπησα με το μίξερ υπήρχαν κάποια μικρά σβολάκια..δεν ήταν τελείως λεία η κρέμα...
    θέλω πολύ να την ξαναφτιάξω γιατί μου άρεσε η γεύση και έψαχνα μια άλλη επικάλυψη για κεκάκια που να μην έχει την έντονη γεύση του βουτύρου
    οι κουταλιές από το αλεύρι είναι κοφτές?σίγουρα θα ήθελε να βάλω λιγότερο...ή έτσι πρέπει να είναι?
    #
    Σχόλιο από bvick, 26-10-12  
    Πολυ κριμα Αλεκα μου...
    απο αυτα που μου λες ειμαι σχεδον σιγουρη οτι εμεινε λιγο παρα πανω απο οσο επρεπε στη φωτια...
    το ζητουμενο ειναι να σου γινει σαν πολυ σφιχτη μπεσαμελ αλλα οχι να "μαζευεται" γυρω απο την κουταλα οπως η ζυμη που των σου. Δηλαδη να ειναι σφιχτη μεν αλλα να εχει μια σχετικη ρευστοτητα τοση ωστε να μπορει να "χυνεται". εαν σου ξανατυχει μπορεις να προσθεσεις λιγο γαλα οσο ειναι ζεστη.
    τα 5 κουταλακια της σουπας αντιστοιχουν σε 45γρ. αλευρι, εαν αυτο σε βοηθαει πιο πολυ.

    παρολα αυτα χαιρομαι που σου αρεσε σαν γευση και ειμαι σιγουρη οτι θα το πετυχεις με την δευτερη! (κι εμενα η πρωτη μου προσπαθεια ηταν αποτυχημενη και δεν στεκοτανε καλα, γιατι ηταν πιο ρευστη η "κρεμα" μου)
    #
    Σχόλιο από aleka27, 26-10-12  
    Eυχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση!!για να πω την αλήθεια είπα να προσθέσω γάλα αλλά δεν ήμουν και πολύ σίγουρη...δεν ήξερα πως πρέπει να είναι η υφή της κρέμας...πάντως τη δεύτερη φορά θα την πετύχω 100% και θα σου βάλω και φωτό!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 27-10-12  
    Βίκυ η δικιά μου πρώτη απόπειρα μετά από όλες σου τις συμβουλές βγήκε τέλεια!!!είχε τέλεια υφή και γεύση,έφτιαξα σοκολατένια muffins με το frosting σου και κέρασα για την γιορτή του μικρού μου στον παιδικό σταθμό,άρεσε πολύ σε όλους μας και κυριώς στα παιδιά,εγώ χτύπησα την κρέμα μαζί με το βούτυρο αλλά τα χτύπησα αρκετή ώρα και δεν ακουγόταν καθόλου η ζάχαρη.Ευχαριστώ πολύ για όλα ανέβασες τη συνταγή ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάστηκα!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 27-10-12  
    Βίκυ μήπως το έχεις δοκιμάσει και με μαργαρίνη εκτός από βούτυρο? Τύπου βιτάμ ή super fresco ας πούμε? Επίσης το βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου?
    #
    Σχόλιο από bvick, 27-10-12  
    Κατερινα σ'ευχαριστω παρα πολυ για τα πιρουνακια και τις φωτογραφιες! φαινονται πολυ λαχταριστα... χαρηκα τοσο, που τα ευχαριστιθηκαν τα παιδακια σου! να χαιρεσαι τον Δημητρη σου :)

    July μουτο εχω δοκιμασει με σουπερ φρεσκο γιατι ηθελα να γινει πραγματικα λευκο (που τελικα οσο πιο πολυ το χτυπαμε τοσο πιο ασπρο γινεται στο τελος), αλλα λιωνει... μπορεις εαν θες χρησημοποιησεις μιση κουπα μαργαρινη και μιση βουτυρο, κι ετσι γινεται ωραιο. ναι, το βουτυρο σε θερμοκρασια δωμματιου και κομμενο κυβακια ή κουταλιες εαν ειναι σε στρογγυλη συσκευασια. καλη επιτυχια : )
    #
    Σχόλιο από sevoula123, 27-10-12  
    καλησπερα μπορει να με βοηθησει καποιος -α δεν πηζει με τιποτα προσθεσα αχνη αλλα κ παλι,αν μπορειτε να μου δωσετε τα φωτα σας?
    #
    Σχόλιο από bvick, 27-10-12  
    Σεβη μου μαλλον δεν σε προλαβα...
    Σε ποιο σταδιο δε σου επηζε? αφουχτυπηθουν ολα για 10 λεπτα στο δυνατο του μιξερ μετα πρεπει να μεινει καμια ωριτσα στο ψυγειο.
    οταν παγωσει δε γινεται να μην ειναι πηχτο, εκτος κι αν δεν ειχε πηξει αρκετα η κρεμα πριν ανακατευτει με το βουτυρο, ή δεν ηταν εντελως κρυα και ελιωσε το βουτυρο.
    #
    Σχόλιο από sevoula123, 28-10-12  
    ευχαριστω για την απαντηση αλλα μετα απο 24 ωρες δεν επηξε ηταν σαν χαλασμενο - κομενο βουτηρο .το πεταξα φυσικα.εκανα βουτηροκρεμα κ ολα καλα.κατι δεν θα εκανα σωστα γιατι το μιγμα αλευρι- γαλα μια χαρα ηταν οπως εδωσες περιγραφη.και παλι ευχαριστω δεν θα βαθμολογησω γιατι μαλλον ηταν δικη μου αποτυχια
    #
    Σχόλιο από bvick, 28-10-12  
    κριμα τον κοπο σου και τα υλικα.... :(
    πολυ στεναχωριθηκα που δεν σου πετυχε, γιατι πραγματικα αξιζει σαν γευση.

    ξαναδιαβασα τα σχολια της πρωτοτυπης συνταγης και ειδα οτι εαν το μιγμα μοιαζει "κομμενο" θελει κι αλλο χτυπημα.

    γενικα χρειαζεται χτυπημα μεχρι να σχηματιζονται κορυφες οπως στη σαντιγυ/μαρεγγα κ.λπ.

    Εαν το φτιαχνουμε για πρωτη φορα καλο ειναι να εχουμε το μιξερ σε μεσσαια ταχυτητα (κι ας χρειαστει και 5 λεπτα παραπανω) για να παρακολουθουμε καλυτερα τη διαδικασια.

    μακαρι να το ειχα δει νωριτερα και να σε ειχα βοηθησει περισσοτερο :(
    #
    Σχόλιο από ΚΟΚΚΙΝΑΚΙ, 2-11-12  
    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ?
    #
    Σχόλιο από bvick, 2-11-12  
    Ναι, προτιμησε χρωμα σε μορφη παστας.

    Πιο πανω ειχε την ιδια απορεια η kiranoudim, οπου μπορεις να δεις την απαντηση.
    Στις φωτογραφιες υπαρχουν και τα τελεια cupcakes της katerina78, η οποια χρησημοποιησε γαλαζιο frosting.

    καλη επιτυχια :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    21 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από aleka27, 26-10-12  
    Eυχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση!!για να πω την αλήθεια είπα να προσθέσω γάλα αλλά δεν ήμουν και πολύ σίγουρη...δεν ήξερα πως πρέπει να είναι η υφή της κρέμας...πάντως τη δεύτερη φορά θα την πετύχω 100% και θα σου βάλω και φωτό!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 27-10-12  
    Βίκυ η δικιά μου πρώτη απόπειρα μετά από όλες σου τις συμβουλές βγήκε τέλεια!!!είχε τέλεια υφή και γεύση,έφτιαξα σοκολατένια muffins με το frosting σου και κέρασα για την γιορτή του μικρού μου στον παιδικό σταθμό,άρεσε πολύ σε όλους μας και κυριώς στα παιδιά,εγώ χτύπησα την κρέμα μαζί με το βούτυρο αλλά τα χτύπησα αρκετή ώρα και δεν ακουγόταν καθόλου η ζάχαρη.Ευχαριστώ πολύ για όλα ανέβασες τη συνταγή ακριβώς τη στιγμή που τη χρειάστηκα!!!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 2-11-12  
    Κορίτσια να σημειώσω πως εγώ έβαλα υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής,ανακάτεψα καλά με κουτάλι και δεν είχα κανένα πρόβλημα.
    Βίκυ σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για την υπέροχη συνταγή που μου έμαθες!!!
    #
    Σχόλιο από bvick, 2-11-12  
    Ηταν χαρα μου Κατερινα :D
    Σ'ευχαριστω πολυ και παλι για τα καλα σου λογια !
    #
    Σχόλιο από dionysiatsa, 27-11-12  
    ότι και να πω είναι λίγο!!!!!!!!!!! το καλύτερο γλάσσο που έχω δοκιμάσει! εκανα μια παραλλαγή επειδή δεν είχα αλεύρι έβαλα κόρν φλάουρ και περισσότερο γάλα..σ ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 14-12-12  
    Eιναι τελεια η κρεμα μου πετυχε με την πρωτη και σταθηκε μια χαρα ,(ισως επειδη εχει κρυο)μολις την χτυπησα την εβαλα αμεσως στα capcake χωρις ψυγειο!τέλεια, τέλεια!!!Ευχαριστω πολυ για την συνταγή και τις οδηγίες!Καλες γιορτες!!!
    #
    Σχόλιο από eleni_22, 15-12-12  
    Σκέφτομαι να το κάνω σήμερα θα κάνω την μισή δόση πιστεύω δεν θα υπάρχει πρόβλημα ε? Θέλω να μου πεις τι είναι καλήτερο να χρησιμοποιήσω βιτάμ ή σούπερ φρέσκο? αυτά τα 2 έχω :-)
    #
    Σχόλιο από eleni_22, 16-12-12  
    δυστυχώς δεν μου πέτυχε :-( αλλά είναι δικό μου λάθος έκανα την κρέμα γάλα-αλεύρι και μου σβόλιασε μετά την ξαναέκανα αλλά μάλλον έπρεπε να είναι πιο σφιχτή οπότε αυτό ήταν το λάθος μου που δεν πέτυχε το frosting αλλά θα το ξαναδοκιμάσω :-)
    #
    Σχόλιο από onyx_girl, 31-12-12  
    #
    Σχόλιο από elena_dimitris, 9-1-13  
    Εκανα την κρεμούλα σου τα χριστούγεννα για να στολίσω σπιτάκια που είχα φτιάξει για τις βαφτιστικές μου και μου βγήκε τέλεια!!! Είχα φοβηθεί λίγο με τα σχόλια που διάβασα αλλά τελικά μου έγινε πολύ καλή και μου φάνηκε πανεύκολη. Βέβαια έγω ζύγισα το αλεύρι και έβαλα 45 γραμμάρια και 225 γραμμαρια βούτυρο αγελάδος. Την επόμενη φορά θα βάλω και λίγο λιγότερη ζάχαρη γιατί μου φάνηκε γλυκιά...Πέντε τα πιρουνάκια σου!!!
    #
    Σχόλιο από bvick, 9-1-13  
    Ευχαριστω πολυ για τα πιρουνακια :)

    Μπραβο που το τολμησες και το πετυχες! Εγω θα φοβομουν να το χρησημοποιησω πανω σε μπισκοτο για να μην τραβηξει υγρασια, πανιασει και γκρεμιστει (μου εχουνκαταρευσει 2 τζιντζεροσπιτα στο παρελθον :Ρ )... θα το εχω στο μυαλο μου για να το δοκιμασω κι εγω στα επομενα χριστουγεννα!
    #
    Σχόλιο από epikatsu, 2-2-13  
    Σου δίνω τα πιρουνάκια για τη νοστιμιά, αλλά δε μου πέτυχε το frosting! Ακολούθησα όμως τη συμβουλή σου με τα μπισκότα και απόλαυσα τη γεύση του! :) Θα το ξαναπροσπαθήσω...
    #
    Σχόλιο από marianena, 15-3-13  
    κοριτσια η συνταγη της bvick ειναι υπεροχη...θελει ψυγειο 100% γιατι το βουτυρο λιωνει .εγω εβαλα και κοκκινο χρωμα ζαχαροπλατικης αλλα δεν ομοιογενηθηκε. απο γευση super. εκανα κεικ μεσα σε χωνακι παγωτου και απο πανω εβαλα την κρεμα αυτη. τρεελα.μπραβο μπραβο μπραβο bvick
    #
    Σχόλιο από vasodancer, 15-4-13  
    #
    Σχόλιο από elenakig, 13-7-13  
    Πολύ αφράτη κρέμα και γεμάτη γεύση..Ελιωσα κ εγώ τη ζάχαρη με το γάλα και δεν την αισθάνεσαι καθόλου!
    #
    Σχόλιο από allieee!!!, 13-12-13  
    Θέλω να φτιάξω το frosting για να στολισω cupcakes που θα τοποθετήσω σε γλάστρα..σαν μπουκέτο δηλαδή..θέλω να ξέρω αν το frosting θα στέκεται ή θα λιώσει και θα είναι αποτυχία;!..επίσης τι βούτυρο μου προτείνεις να χρησιμοποιήσω;!και Δεπειδή θέλω να βάλω και χρώμα ζαχαροπλαστικής...το υγρό που βρίσκουμε στο σούπερ Μάρκετ σκέφτομαι να βάλω..που ακριβώς να το ρίξω και με τι ποσότητα;!..δεν έχω χρησιμοποιήσει τίποτα από αυτά πάλι..οπότε χρειάζομαι οπωσδήποτε αυτές τις διευκρινίσεις!!ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
    #
    Σχόλιο από Haunted, 13-12-13  
    Ακολούθησα πιστά όλες τις οδηγίες αλλά μου έγινε σαν αφρός... Ίσως το χτύπησα πολύ δυνατά; :-/
    #
    Σχόλιο από allieee!!!, 13-1-14  
    loipon....eftiaksa to frosting gia thn glastra me ta cupcakes pou elega...vghke kataplhktiko!!!!!!xrhsimopoihsa xrwma se morfh pastas(an kai duskoleuthka para poluuuu gia na to vrw)kai vghke teleio!!!!eutuxws htan stathero kai den eliwne opws fovomoun...opote sta9hke mia xara!!!!oso gia th geush...mou thumize kati san krema zaxaroplastikhs...kai htan pollh geustikh..san autes pou trwme se gluka zaxaroplasteiwn!!!!na pw oti eliwsa ki egw th zaxarh sthn arxh mazi me to gala kai to aleuri gia na mn thn niwtheis sto stoma kai evala vouturo se plaka!!!!eksairetikh suntagh!!!!5 pirounakia anamfivola!!!!mpravo!!!
    #
    Σχόλιο από Elena-xazomama, 2-3-14  
    Kαλησπερα!

    Η κρεμα φτανει για 24 μαφινς? Ποσα γρ, ειναι το βουτυρο? Αν βαλω την κρεμα μονο στο ψυγειο και την στολισω την επομενη μερα θα γινει καλη? Θελω να την κανω για την αυριανη γιορτη του παιδικου. Ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από elena1980, 4-4-14  
    αν και πρωταρα τα καταφερα και εγω. ευγε τα πιρουνακια . απο γευση μου ερχονταν να τη φαω με το κουταλι.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    37 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από july88, 24-10-12  
    Πολυ ωραία στέκεται..και φαίνεται για πες μας απο γεύση, είναι μεταξύ κρέμας ζαχαροπλαστικής και βουτυρόκρεμας?
    #
    Σχόλιο από bvick, 24-10-12  
    η γευση ειναι το δυνατο της σημειο!
    ειναι λιγοτερα γλυκεια απο τη βουτηροκρεμα και πολυ πιο πλουσια απο την πατισερη. στην υφη ειναι σαν αφρατο τυρι κρεμα.
    επειδη δεν ειναι πολυ γλυκεια και σε συνδιασμο με το κεικ, δεν μπορεις να σταματησεις να τρως!
    #
    Σχόλιο από Saligkara, 24-10-12  
    Τα cupcakes, αφου απλώσουμε το frosting θα χρειάζονται ψυγείο?
    #
    Σχόλιο από bvick, 24-10-12  
    προσωπικα τα διατηρω στο ψυγειο μου. μια ωρα πριν τα σερβιρω τα αφηνω εκτος.

    γενικα οσα frosting-κρεμες περιεχουν γαλα ή τυρι και δεν προκειται να καταναλωθουν αμεσα, καλο ειναι να μπαινουν στο ψυγειο. απο οσο εχω διαβασει σε αμερικανικα site/forums ζαχαροπλαστικης λενε πως μπορουν να διατηρηθουν 2-3 μερες εκτος ψυγειου.

    εγω διατηρω επιφυλαξεις και ειναι γεγονος οτι εαν στο σπιτι υπαρχει ζεστη ή υγρασια το frosting θα λιωσει.

    Σε καμια περιπτωση ομως δεν ξαναπαγωνουμε κρεμες οι οποιες εχουν παγωσει και μετα ξεπαγωσει, γιατι αναπτυσονται μικροβια.
    #
    Σχόλιο από eleni_22, 25-10-12  
    έχω δοκιμάσει της betty crocker την έτοιμη frosting με γεύση σοκολάτα δεν ξέρω αν την έχεις δοκιμάσει απλά θα ήθελα να μάθω αν μοιάζει με αυτή!!
    #
    Σχόλιο από bvick, 25-10-12  
    Δυστυχως δεν εχω δοκιμασει το ετοιμο frosting στο βαζακι και δεν μπορω να τα συγκρινω :(

    εαν ομως εχεις δοκιμασει cupcakes απο τη μεγαλη βρετανικη αλυσιδα που πουλανε "κεικ" μοιαζει με αυτη τη συνταγη (αν και αυτο το frosting ειναι πιο φρεσκο και ελαφρυ στη γευση)

    ελπιζω να βοηθησα... :)
    #
    Σχόλιο από kiranoudim, 25-10-12  
    Ενοειται πως μπορουμε να χρωματισουμε με χρωμα ζαχαροπλαστικης ,ετσι δεν ειναι;
    #
    Σχόλιο από bvick, 25-10-12  
    Ναι, μπορουμε να το χρωματισουμε κανονικα.
    δεν υπαρχει προβλημα
    οπως μπορουμε και να προσθεσουμε κακαο για να το κανουμε σοκολοτενιο, διαφορα αρωματα, κ.λπ. ... :)
    #
    Σχόλιο από aleka27, 26-10-12  
    Λοιπόν,κατ'αρχήν από γεύση είναι πολύ καλή η κρέμα.Ομολογώ ότι δεν θυμίζει αυτή την απαίσια γεύση της βουτυρόκρεμας!απαίσια για 'μένα...σε άλλους σίγουρα αρέσει!
    Έχω κάποιες απορίες όμως..
    η σφιχτή κρέμα που λες ότι προκύπτει από το γάλα κ το αλεύρι,εμένα μου βγήκε πολύ σφιχτή...δεν ξέρω αν θα καταλάβεις αλλά μου έγινε όπως η ζύμη που κάνουμε σουδάκια πριν βάλεις τα αυγά...
    αφού την άφησα τελείως να κρυώσει,όπως λες,αυτή έσφιξε κι άλλο με αποτέλεσμα όταν την έβαλα μέσα στο βούτυρο,όσο και να τη χτύπησα με το μίξερ υπήρχαν κάποια μικρά σβολάκια..δεν ήταν τελείως λεία η κρέμα...
    θέλω πολύ να την ξαναφτιάξω γιατί μου άρεσε η γεύση και έψαχνα μια άλλη επικάλυψη για κεκάκια που να μην έχει την έντονη γεύση του βουτύρου
    οι κουταλιές από το αλεύρι είναι κοφτές?σίγουρα θα ήθελε να βάλω λιγότερο...ή έτσι πρέπει να είναι?
    #
    Σχόλιο από bvick, 26-10-12  
    Πολυ κριμα Αλεκα μου...
    απο αυτα που μου λες ειμαι σχεδον σιγουρη οτι εμεινε λιγο παρα πανω απο οσο επρεπε στη φωτια...
    το ζητουμενο ειναι να σου γινει σαν πολυ σφιχτη μπεσαμελ αλλα οχι να "μαζευεται" γυρω απο την κουταλα οπως η ζυμη που των σου. Δηλαδη να ειναι σφιχτη μεν αλλα να εχει μια σχετικη ρευστοτητα τοση ωστε να μπορει να "χυνεται". εαν σου ξανατυχει μπορεις να προσθεσεις λιγο γαλα οσο ειναι ζεστη.
    τα 5 κουταλακια της σουπας αντιστοιχουν σε 45γρ. αλευρι, εαν αυτο σε βοηθαει πιο πολυ.

    παρολα αυτα χαιρομαι που σου αρεσε σαν γευση και ειμαι σιγουρη οτι θα το πετυχεις με την δευτερη! (κι εμενα η πρωτη μου προσπαθεια ηταν αποτυχημενη και δεν στεκοτανε καλα, γιατι ηταν πιο ρευστη η "κρεμα" μου)
    #
    Σχόλιο από july88, 27-10-12  
    Βίκυ μήπως το έχεις δοκιμάσει και με μαργαρίνη εκτός από βούτυρο? Τύπου βιτάμ ή super fresco ας πούμε? Επίσης το βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου?
    #
    Σχόλιο από bvick, 27-10-12  
    Κατερινα σ'ευχαριστω παρα πολυ για τα πιρουνακια και τις φωτογραφιες! φαινονται πολυ λαχταριστα... χαρηκα τοσο, που τα ευχαριστιθηκαν τα παιδακια σου! να χαιρεσαι τον Δημητρη σου :)

    July μουτο εχω δοκιμασει με σουπερ φρεσκο γιατι ηθελα να γινει πραγματικα λευκο (που τελικα οσο πιο πολυ το χτυπαμε τοσο πιο ασπρο γινεται στο τελος), αλλα λιωνει... μπορεις εαν θες χρησημοποιησεις μιση κουπα μαργαρινη και μιση βουτυρο, κι ετσι γινεται ωραιο. ναι, το βουτυρο σε θερμοκρασια δωμματιου και κομμενο κυβακια ή κουταλιες εαν ειναι σε στρογγυλη συσκευασια. καλη επιτυχια : )
    #
    Σχόλιο από sevoula123, 27-10-12  
    καλησπερα μπορει να με βοηθησει καποιος -α δεν πηζει με τιποτα προσθεσα αχνη αλλα κ παλι,αν μπορειτε να μου δωσετε τα φωτα σας?
    #
    Σχόλιο από bvick, 27-10-12  
    Σεβη μου μαλλον δεν σε προλαβα...
    Σε ποιο σταδιο δε σου επηζε? αφουχτυπηθουν ολα για 10 λεπτα στο δυνατο του μιξερ μετα πρεπει να μεινει καμια ωριτσα στο ψυγειο.
    οταν παγωσει δε γινεται να μην ειναι πηχτο, εκτος κι αν δεν ειχε πηξει αρκετα η κρεμα πριν ανακατευτει με το βουτυρο, ή δεν ηταν εντελως κρυα και ελιωσε το βουτυρο.
    #
    Σχόλιο από sevoula123, 28-10-12  
    ευχαριστω για την απαντηση αλλα μετα απο 24 ωρες δεν επηξε ηταν σαν χαλασμενο - κομενο βουτηρο .το πεταξα φυσικα.εκανα βουτηροκρεμα κ ολα καλα.κατι δεν θα εκανα σωστα γιατι το μιγμα αλευρι- γαλα μια χαρα ηταν οπως εδωσες περιγραφη.και παλι ευχαριστω δεν θα βαθμολογησω γιατι μαλλον ηταν δικη μου αποτυχια
    #
    Σχόλιο από bvick, 28-10-12  
    κριμα τον κοπο σου και τα υλικα.... :(
    πολυ στεναχωριθηκα που δεν σου πετυχε, γιατι πραγματικα αξιζει σαν γευση.

    ξαναδιαβασα τα σχολια της πρωτοτυπης συνταγης και ειδα οτι εαν το μιγμα μοιαζει "κομμενο" θελει κι αλλο χτυπημα.

    γενικα χρειαζεται χτυπημα μεχρι να σχηματιζονται κορυφες οπως στη σαντιγυ/μαρεγγα κ.λπ.

    Εαν το φτιαχνουμε για πρωτη φορα καλο ειναι να εχουμε το μιξερ σε μεσσαια ταχυτητα (κι ας χρειαστει και 5 λεπτα παραπανω) για να παρακολουθουμε καλυτερα τη διαδικασια.

    μακαρι να το ειχα δει νωριτερα και να σε ειχα βοηθησει περισσοτερο :(
    #
    Σχόλιο από ΚΟΚΚΙΝΑΚΙ, 2-11-12  
    ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ?
    #
    Σχόλιο από bvick, 2-11-12  
    Ναι, προτιμησε χρωμα σε μορφη παστας.

    Πιο πανω ειχε την ιδια απορεια η kiranoudim, οπου μπορεις να δεις την απαντηση.
    Στις φωτογραφιες υπαρχουν και τα τελεια cupcakes της katerina78, η οποια χρησημοποιησε γαλαζιο frosting.

    καλη επιτυχια :)
    #
    Σχόλιο από sofiasta, 5-11-12  
    γεια σας εκανα την συνταγη και απο γευση ειναι φανταστικη!!αλλα δεν καθεται απλωνει..την εκανα πολλες φορες αλλα..μηπως βαζω πολλη βουτηρο?ποσο βουτηρο χρειαζεται?
    #
    Σχόλιο από bvick, 5-11-12  
    καλησπερα!
    μια δοσομετρικη κουπα βουτυρο αντιστοιχει σε 225 γραμμαρια.
    Η αληθεια ειναι οτι θελει αρκετες προσπαθειες μεχρι να πετυχει 100%. στην φωτο που εχω ειναι η 2η προσπαθεια και παρολο που "στεκεται" η κορυφη πεφτει. Απο την στιγμη που ολα γινονται κατα γραμμα και βγαινει παλι ρευστη θα προτεινα το εξης:
    αφου χτυπηθει καλα, τη βαζουμε σε μεταλλικο μπολ, σκεπασμενη στο ψυγειο (καλυτερα στο πανω-πανω ραφι εκει που βαζουμε και τα γαλακτοκομικα, γιατι ειναι καλυτερη η ψυξη κοντα στο "ανεμιστηρακι"). αφου περασει μια ωρα παιρνουμε μια κουταλια απο το κεντρο, γυρναμε το κουταλακι αναποδα, κι αν στεκεται τοτε ειναι ετοιμο για να μπει στο κορνε. Η τελικη υφη πρεπει να ειναι ιδια με της βουτυροκρεμας.
    Καμια φορα το frosting παιρνει θερμοκρασια απο τα χερια μας καθως γαρνιρουμε, γι'αυτο παντα τα βαζω κατευθειαν στο ψυγειο
    και πλεον στεκεται τελεια!

    χαιρομαι που σας ικανοποιησε απο γευση και ευχομαι την επομενη φορα κι απο εμφανιση!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από bvick, 1-12-12  
    Εαν εχει δει τα σκατζοχειρακια που ειχα φτιαξει ειναι αυτο το frosting και ειχα προσθεσει κακαο με το "ματι" μεχρι να πετυχω το χρωμα που ηθελα.
    μια αλλη παραλλαγη που ειχα δοκιμασει ειναι να προσθεσω 50γρ. κουβερτουρα στην κρεμα οσο ακομα καιει. βγηκε πολυ καλο χωρις να κανω καποια αλλαγη!
    το εχω φτιαξει προσθετοντας μια κ.σ. στιγμιαιο καφε στην μαζι με το γαλα. εαν δεν προοριζονται για παιδακια δοκιμαστε το!

    Σαν βαση για ζαχαροπαστα το εχω δοκιμασει και "δουλευει" το ιδιο καλα με τη βουτυροκρεμα. Για μια τουρτα 20εκ. (8 inches) και 10εκ. υψος μου εφτασε ακριβως. Εαν θες και να τη γεμισεις θα προτεινα τη διπλασια δοση.

    χαιρομαι που σου αρεσε παντως γευστηκα και θες να το χρησιμοποιησεις κι αλλου :)
    #
    Σχόλιο από demi7481, 5-2-14  
    υπεροχη καταπληκτικη δεν εχω λογια την ετρωγα και με το κουταλι γευστικοτατη εχω ενθουσιαστη διοτι η κλασσικη βουτυροκρεμα δεν μου αρεσε καθολου εγω το εφτιαξα με βιταμ και προσθεσα και λιγη νουτελα μεσα

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σαλτσες, topings, γλάσα κ.τ.λ.
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της krokos
    Γαρνιτούρες - Συνοδευτικά
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της christmast
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της elena1980
    Γλάσα και κρέμες διακόσμησης
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της olgitsa.88