Φρουί Γκλασέ - Κάντιτα
Αντι να τα αγοραζουμε ενας τροπος να τα φιαχνουμε μονες μας.
Υλικά
-
2 λεμονια
-
2 πορτοκαλια
-
2 κιτρα ή γκρειπ φρουτ
-
100 γρ ζαχαρη
-
1 1/2 λιτρο νερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαριζουμε τα φρουτα και τους αφαιρουμε το μεγαλυτερο μερος της λευκης σαρκας. Κοβουμε την φλουδα σε μικρα ισα μερη με το ιδιο παχος.
-
2
Τα βαζουμε όλα στην κατσαρολα, χωρις το ενα κομματι να καλυπτει το αλλο και τα σκεπαζουμε με νερο.
-
3
Μολις παρει βραση χαμηλωνουμε την φωτια. Αφηνουμε τα φρουτα να βρασουν μεχρι να μαλακωσουν περιπου 1 ωρα.
-
4
Προσθετουμε την ζαχαρη και την αφηνουμε μεχρι να βρασει.
-
5
Τοτε το περνουμε απο την φωτια και τα αφηνουμε για 24 ωρες σε χλιαρο μερος.
-
6
Την επομενη τα ξαναβραζουμε σε χαμηλη φωτια για 2-3 λεπτα και τα αφηνουμε παλι 24 ωρες.
-
7
Επαναλαμβανουμε για τριτη φορα το βρασιμο, μεχρις οτου να φυγουν, αν οχι ολα τα υγρα, το μεγαλυτερο μερος αυτων.
-
8
Αν λοιπον εχουν μεινει υγρα στραγγιζουμε τα καντιτα, καλυπτουμε με ενα πανι και τα αφηνουμε να σκληρηνουν και να στεγνωσουν εντελως. Τα βαζουμε σε γυαλες που να κλεινουν καλα.
-
9
Ετσι εχουμε καντιτα για πολυ καιρο και χωρις συντηριτικα
Σχόλια (4)