Φρούτα με μπισκότα, γιαούρτι και μαρμελάδα
Εύκολο και ελαφρύ γλυκό με μπισκότα, γιαούρτι, μαρμελάδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το γλυκό μας δεν το σερβίρουμε σύντομα μετά την παρασκευή του, το φυλάσουμε στο ψυγείο μας χωρίς να βάλουμε την μαρμελάδα μας και το σκεπάζουμε από πάνω με αλουμινόχαρτο για να μην "πάρει" μυρωδιές από αλλά τρόφιμα που έχουμε στο ψυγείο μας
Υλικά
-
500 γρ ποικιλία φρέσκων φρούτων
-
6 μπισκότα τύπου πτι μπερ
-
200 γρ γιαούρτι αγελαδινό
-
200 γρ μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα.
-
2
Τα μοιράζουμε σε 6 ποτήρια.
-
3
Σε κάθε ποτήρι πάνω από τα φρούτα τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια 1 μπισκότο.
-
4
Πάνω από το χοντροκομμένο μπισκότο προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας γιαούρτι.
-
5
Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με 1 ή 2 κουταλιές τις σούπας νερό ώστε να γίνει η μαρμελάδα πιο ρευστή.
-
6
Την μαρμελάδα που έχουμε κάνει πιο ρευστή με νεράκι την προσθέτουμε πάνω στο γλυκό μας μόνο όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, η ποσότητα της μαρμελάδα που θα βάλουμε να είναι μια κουταλιά σούπας σε κάθε ποτήρι του γλυκού μας.
Σχόλια (2)