TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Έυκολα ταρτάκια απο βάση μπισκότου και κρέμα πατισερί. Γαρνίρουμε με φρούτα εποχής γλασάρουμε με μαρμελάδα ή με ζελατίνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η μαρμελάδα μπαίνει λίγο πριν σερβίρετε τα ταρτάκια σας!!!! Ενώ την ζελατίνη μπορείτε να την βάλετε και να διατηρηθεί στο ψυγείο.Μπορείτε για πρακτικούς λόγους να ετοιμάσετε ένα μπόλ με την ζελατίνη ή την μαρμελάδα φράουλα και προτού να γαρνίρετε, να περνάτε τα φρούτα σας απο το μπόλ.Ακόμη μπορείτε να φτιάξετε τα ταρτάκια με σαντυγί αντί για κρέμα για να βάλετε κάποιο φρούτο τις αρεσκείας σας απο κάτω ή απο πάνω και απο πάνω λίγα ψιλοκομένα αμύγδαλα ή φυστίκια Αιγινης ή καρύδια.Μέσα στα ταρτάκια δέν βάζω όσπρια ώς συνήθως που κάνουν, απλώς τρυπαω τον πάτο με ένα πηρούνι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. Για τα ταρτάκια ή τάρτα
  2. 300 γραμ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 2 αυγά μεγάλα ή 3 μικρά
  4. 150 γραμ. άχνη
  5. 100 γραμ.αμυγδαλόσκονη άσπρη.
  6. 3 βανίλιες
  7. ελάχιστο αλάτι
  8. ξύσμα απο 1 λεμόνι (προαιρετικά)
  9. 600 γραμ. αλέυρι (περίπου)
  10. Για την κρέμα πατισερί
  11. 1 λίτρο γάλα
  12. 150 γραμ.κόρν φλάουερ
  13. 200 γραμ.ζάχαρη
  14. 3 βανίλιες
  15. 100 γραμ.βούτυρο
  16. ξύσμα απο πορτοκάλι ή λεμόνι (προαιρετικά)
  17. Για το γαρνίρισμα
  18. διάφορα φρούτα
  19. Για το γλασάρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για την βάση, σε μια λεκάνη χτυπάμε για λίγο το βούτυρο, την άχνη, τα αυγά, το αλάτι, τις βανιλιές και το ξύσμα.

  2. 2

    Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλέυρι και ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι μας.

  3. 3

    Σε χαρτάκια απο muffins ή τα μικρά φορμάκια για τα ταρτάκια μας. Παίρνουμε λίγο απο την ζύμη και την ανοίγουμε πάνω σε μια λαδόκολα, την ξεκολλάμε και την εφαρμόζουμε στα χαρτάκια ή στα βουτυρομένα φορμάκια. Μπορούμε και στο χέρι μας να την ανοίξουμε την ζύμη.

  4. 4

    Παίρνουμε λίγη λαδόκολλα και με μία επίπεδη επιφάνεια πιέζουμε τον πάτο απο το ταρτάκι. Με ένα πηρούνι, τρυπάμε τον πάτο.

  5. 5

    Βάζουμε για 30 λεπτά τα ταρτάκια στο ψυγείο έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C αερόθερμο για 15-20 λεπτά.

  6. 6

    Για την κρέμα πατισερί, ζεσταίνουμε ελαφρώς σε μια κατσαρόλα 800μ.λ. γάλα και την ζάχαρη δίχως να ανακατέψουμε.

  7. 7

    Σε ένα μπόλ βάζουμε το κόρν φλάουερ και τα υπόλοιπα 200 γραμ.γάλα και ανακατέυομε,για να μην κανει σβόλους. Κατεβάζουμε απο την φωτία, πέρνουμε λίγο απο το ζεστό γάλα και ρίχνουμε μέσα στο κόρν φλάουερ.

  8. 8

    Αδειάζουμε το υγρό με το κόρν φλάουερ μέσα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα. Ζεσταίνουμε ελαφρώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

  9. 9

    Κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατέυουμε. Τυλίγουμε την κρέμα με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

  10. 10

    Συναρμολόγηση. Αφού κρύωσαν τα ταρτάκια απλώνουμε την κρέμα μέσα είτε με κουτάλι ή σακούλα γαρνιρίσματος.

  11. 11

    Πλένουμε και κόβουμε τα φρούτα μας σε μερίδες.Τα φρούτα μπορείτε με ένα πινέλο να τα περάσετε με ζελατίνη για να γυαλίζουν.

  12. 12

    Για το σερβίρισμα θα μπορούσατε να ζεστάνετε λίγη μαρμελάδα (άν έχει κομματάκια την περνάμε απο το μούλτι) και να γυαλίσετε τα φρούτα σας. Μπορείτε να βάλετε την φράουλα μέσα σε σακούλα γαρνιρίσματος και να γαρνίρετε ομοιόμορφα τα ταρτάκια σας απο επάνω.Καλή επιτυχία.

Αντιδράσεις

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα