Frozen Yogurt

Bαθμολογία: 4.5455
       
 
33 ψήφοι
karavour, 25.08.11

Περιγραφή

Είτε παγωμένο γιαούρτι το ονομάσουμε, είτε παγωτό γιαούρτι, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα ελαφρύ και νόστιμο επιδόρπιο με λίγες σχετικά θερμίδες που τρώγεται πολύ ευχάριστα ακόμα κι από όσους δεν ξετρελλαίνονται για το κοινό γιαούρτι.

Frozen Yogurt

Τι χρειαζόμαστε:

  • 700 γρ. γιαούρτι πλήρες (όχι light!)
  • 200-250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-3 βανίλιες
Στα γρήγορα
Περιέχει: Γιαούρτι
Φτιάχνει: λίγο λιγότερο από 1 λίτρο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σ'ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη (δοκιμάζουμε μ'ένα κουτάλι για να βεβαιωθούμε).
  2. Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή βάζουμε κατευθείαν στην κατάψυξη και βγάζουμε κάθε 1/2 με 1 ώρα για 4-5 φορές και ανακατεύουμε ζωηρά για να αφρατέψει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας φαίνεται ξυνό προσθέστε έξτρα ζάχαρη (πριν το παγώσετε). Εγώ το φτιάχνω χρησιμοποιώντας δικό μου γιαούρτι και γίνεται τέλειο και πολύ υγιεινό.

Σχετικές συνταγές

Strawberry Frozen Yoghurt Strawberry Frozen Yoghurt
4.8571
       
       
(7)
Frozen praline yogurt Frozen praline yogurt
4
       
       
(1)
Παγωτό με γιαούρτι Παγωτό με γιαούρτι
5
       
       
(1)
Παγωτό Γιαούρτι - βύσσινο Παγωτό Γιαούρτι - βύσσινο
4.6
       
       
(15)

    58 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από alexandra_l, 28-8-11  
    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή karavour!! θα την κάνω αύριο κιόλας γιατί σήμερα δεν έχω γιαούρτι!! Το θέλει η αδερφή μου εδώ και πολύ καιρό και τώρα ήρθε η ώρα της!! Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να βάλουμε ζάχαρη άχνη αντί για κρυσταλλική ώστε να το χτυπήσουμε κατευθείαν στην παγωτομηχανή. Ή μήπως για κάποιο λόγο θέλει συγκεκριμένα κρυσταλλική; Ευχαριστώ και αύριο τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 28-8-11  
    Εγω βαζω λιγο νερο το ανακατευω και το πινω αριανι φανταζομαι οτι στην παγωτομηχανη θα γινεται καλυτερα σα παγωτο ετσι?
    #
    Σχόλιο από leangourmet, 28-8-11  
    Ομολογώ οτι έλλειπε απο το σάιτ συνταγή για παγωμένο γιαούρτι. Μπράβο που το ανέβασες!
    alexandra_l η ζάχαρη άχνη να θυμάσαι ότι έχει μέσα άμυλο για να μη κρυσταλλώνει και αυτό μπορεί να επηρεάσει και τη γεύση και την υφή του frozen yogurt. Άν το επιχειρήσεις με άχνη πες μας άν βγαίνει πιο σκληρό ή πιο βελουδένιο.
    Το σπιτικό frozen yogurt έχει την τάση να πετρώνει στην κατάψυξη (πειραματίζομαι δυό καλοκαίρια τώρα ...) και δυό εναλλακτικές που μου το θεράπευσαν είναι:
    1. ένα σφηνάκι βότκα (άχρωμη και άγευστη αλλά ΔΕΝ παγώνει!) όχι όμως για παιδιά.
    2. ένα κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη φουσκωμένο μέσα σε 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι.
    #
    Σχόλιο από alexandra_l, 29-8-11  
    Λοιπόν, το έκανα το μεσημέρι και βγήκε υπέροχο...Βελούδινο και πολύ νόστιμο! Τελικά επειδή βιαζόμουν έβαλα τη ζάχαρη σε άχνη αλλά την έφτιαξα εγώ με thermomix οπότε δεν είχε άμυλο. leangourmet εννοείς το κορν φλάουρ που προσθέτουν στην άχνη του εμπορίου για να μην γίνεται μπαλάκια,ε; Νομίζω ότι και δυνατό μούλτι, γίνεται σκόνη η ζάχαρη, δοκίμασέ το κάποια στιγμή... Ενδιαφέρον το τιπ με τη βότκα, θα το εφαρμόσω αύριο που θα ξαναφτιάξω για τη γιορτή μου και θα τα ξαναπούμε!
    #
    Σχόλιο από karavour, 30-8-11  
    Καταρχήν ευχαριστώ για τα πηρουνάκια! Γύρισα σήμερα και είδα λίγο καθυστερημένα τα σχόλιά σας. Alexandra δεν πρόλαβα να σου απαντήσω, αλλά χαίρομαι που σου βγήκε καλό με την άχνη. Προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ οπότε δεν θα σου απαντούσα επ'αυτού.
    Για τη βότκα καλή ιδέα για να μην κρυσταλλώσει το παγωτό, απλά δεν ξέρω αν θα επηρεάσει τη γεύση του γιαουρτιού. Σουλτάνα, ναι, η υφή του είναι παγωτό, γιαυτό μπορούμε να το πούμε και παγωτό γιαούρτι. Το αιράνι φτιάχνεται με αλάτι και νερό, ενώ αυτό χωρίς νερό και με ζάχαρη για να βγει φυσικά γλυκό!
    #
    Σχόλιο από alexandra_l, 11-9-11  
    Λοιπόν, εγώ αυτό το παγωτό το έχω λατρέψει. Το έχω κάνει τουλάχιστον άλλες 5 φορές από τότε. Και αρέσει σε όλους ανεξαιρέτως. Δεν παγώνει τόσο ώστε να κρυσταλλώσει γι' αυτό δεν χρειάστηκε να δοκιμάσω και με τη βότκα. Διατηρεί την υφή του και είναι πολύ απαλό. (σημειωτέον ότι έχω πολύ δυνατή κατάψυξη και ακόμα και του εμπορίου τα παγώνει πολύ)
    #
    Σχόλιο από karavour, 11-9-11  
    ναι, είναι όντως πολυ ωραίο, αν και ξυνίζει λιγάκι. σε όσους αρέσει το γιαούρτι όμως, no problem! Μπορεί να μην είναι τόσο απολαυστικό όσο τα άλλα παγωτά, αλλά είναι σίγουρα πολύ υγιεινό και δροσιστικό! Ξέχασα ν'αναφέρω ότι τη συνταγή βρήκα στο βιβλίο the perfect scoop που είναι αποκλειστικά για παγωτά
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 12-9-11  
    Επειδη ειμαι σε φαση διαιτας το φτιαχνω και γω, μονο που το κανω με γιαουρτι light και γλυκαντικα κοκ.Μερικες φορες βαζω και λιγο κακαο μεσα για πιο πολυ γευση και σταγονες με αρωμα πορτοκαλι.Μπραβο που την ανεβασες!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 9-11-11  
    Ο άντρας μου έχει πάθος με τα λευκά παγωτά...π.χ παγωτό βανίλια, λεμόνι, γιαούρτι, καιμάκι κτλ. Το οποίο βέβαια εγώ ως σοκολατοφάγος και γλυκατζού δεν καταλαβαίνω...Θα ήθελα να μάθω να του το φτιάχνω και γω αλλά έχω μερικές απορίες. Το γιαούρτι μπορεί να είναι στραγγιστό? Το πλήρες το θέλουμε για να πήξει αλλιώς δε γίνεται? Το γιαούρτι με τη ζάχαρη τα χτυπάμε απλά με σύρμα ή με μίξερ? Επίσης όταν θα το βγάζω από την κατάψυξη για ανακάτεμα φαντάζομαι θα το κάνω με το μίξερ έτσι? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά θα ήθελα να μου βγει ωραίο και να ικανοποιήσω τον αντρούλη μου!
    #
    Σχόλιο από karavour, 9-11-11  
    νατασουλίνι, όποιο μα όποιο γιαούρτι και να χρησιμοποιήσεις κάνει. Δεν υπάρχει θέμα πηξίματος. Όμως μετά από την παρασκευγή πολλών frozen yoghurt κατέληξα στο πλήρες στραγγιστό που του δίνει απίθανη και καθόλου ξυνή γεύση και βελούδινη υφή. Αρχικά θέλει απλό χτύπημα με σύρμα για να ανακατευτούν τα υλικά, και μετά θέλει αρκετές φορές να το βγάζεις απ'την κατάψυξη και να το ανακατεύεις καλά καλά για να αφρατέψει (φαντάζομαι με μίξερ, γιατί δεν θα είναι εύκολο με σύρμα όταν αρχίσει να πετρώνει, εγώ το κάνω στην παγωτομηχανή μια και καλή). Σερβίρεται τέλεια με γλυκό του κουταλιού βύσινο, αλλά και μ'οποιοδήποτε άλλο γλυκό του κουταλιού, και είναι ένα πολύ υγιεινό γλυκάκι (εν συγκρίσει με άλλα, αν εξαιρέσουμε τα λιπαρά του γιαουρτιού και τη ζάχαρη)
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 17-3-12  
    Εγώ δεν το έχω φτιάξει γιατί δεν έχω ακόμα παγωτομηχανή (ναι το ξέρω ότι μπορώ να το κάνω και χωρίς παγωτομηχανή, αλλά νομίζω ότι δεν θα μου βγει καλό...οπότε το καλοκαίρι που θα την αγοράσω θα το φτιάξω)!!! Αλλά βαθμολογώ γιατί δοκίμασα τότε που το έφτιαξε η Αλεξάνδρα και τρελάθηκα!!! Μπράβο σου karavour!!! Και τώρα που είδα πάλι τη συνταγή και το θυμήθηκα...αγάπη (=Αλεξάνδρα) πότε θα το ξαναφτιάξεις;;;; Ε;;;
    #
    Σχόλιο από karavour, 17-3-12  
    Σ'ευχαριστώ Μιχαλίτσα! να το φτιάξεις οπωσδήποτε όταν πάρεις την παγωτομηχανή και να επιστρέψεις :)
    #
    Σχόλιο από dthemora, 9-4-12  
    Πάρα πολύ ωραίο, μπράβο.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 16-5-12  
    Γεια σας.Εκανα το frozen yogurt και ήθελα να ρωτήσω επειδή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ τη παγωτομηχανή μου καθότι τώρα την αγόρασα αν πηζει κανονικά το παγωτό αυτό οπως τα κοινα παγωτα η αν παραμένει αρκετά μαλακό γιατι δεν ξέρω αν φταίει η παγωτομηχανή που δεν έπηξε πολυ η αν έτσι είναι το παγωτό αυτό .Ακολουθησα τις οδηγίες της παγωτομηχανής κατα γράμμα...σαν γεύση ήταν απλά απίστευτο αλλά δεν έπηξε πολυ με αποτέλεσμα μόλις το σερβιρω να λιωνει το μισο στο μπολάκι...Ευχαριστώ πολυ.Εβαλα 250 γρ ζάχαρη αλλά την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερη ήταν αρκετά γλυκο
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 17-5-12  
    Λοιπόν τελικά έβαλα το μίγμα της παγωτομηχανής στην κατάψυξη και σε μισή ώρα είχα ένα παγωτό γιαούρτι τέλειο σε υφή και φυσικά σε γεύση ...την επόμενη φορά θα βάλω 200 γρ ζάχαρη θα είναι ιδανικό...είναι η πιο τέλεια και απλή συνταγη για παγωτό γιαούρτι χωρίς περιττά υλικά...ευχαριστουμε πολύ...
    #
    Σχόλιο από karavour, 17-5-12  
    mitsaki το παγωτό αυτό πήζει κανονικά στην παγωτομηχανή. Θα σου πω γιατί δεν έπηξε σε σένα. 1) Ή θα χρησιμοποίησες γιαούρτι light 2) και το πιο πιθανό: αφού είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποίησες παγωτομηχανή, φαντάζομαι δεν εχεις πάρει το κολάι ακόμα. Όχι ότι είναι δύσκολο δηλαδή, αλλά έχει κάποια μυστικά που πρέπει να ακολουθείς για να σου πετυχαίνει 100% το παγωτό. Η παγωτομηχανή σου έχει ένα όριο βάρους. Δεν μπορείς δηλαδή να φτιάξεις 2 κιλά παγωτού! Η δική μου ας πούμε έχει συνολικό όριο βάρους όλων των υλικών μαζί 600γρ. Άρα η δοσολογία που δίνει η παραπάνω συνταγή είναι πολλή. Έτσι εγώ κάνω πάντα τη μισή ποσότητα και γίνεται τέλειο. Αν ξεπεράσεις το όριο αυτό, το αποτέλεσμα θα είναι το παγωτό να μην πήξει κανονικά. Πάντα λοιπόν, όταν θα φτιάχνεις οποιοδήποτε παγωτό στην παγωτομηχανή σου θα είσαι πολύ προσεκτική πρώτον να είναι το βάρος αυτό που σου επιτρέπει, δεύτερον να είναι καλά παγωμένος ο κάδος (24 ώρες στην κατάψυξη ίσια τοποθετημένος) και τρίτον να είναι καλά παγωμένα τα υλικά σου. Αυτά. Την επόμενη φορά θα σου βγει τέλειο ;)
    #
    Σχόλιο από ev_angelia, 30-5-12  
    φαίνεται τόσο εύκολο, είμαι πραγματικά κουλή με την ζαχαροπλαστική και φοβάμαι οτι θα τα θαλασσώσω , δεν εχω παγωτομηχανή αλλά δεν βαριέσαι! θα το κανω το σαββατο και βάζω προκαταβολικά 5πιρούνια γιατι ενθουσιαστικα πόσο ευκολο ειναι! ειναι απο τα αγαπημένα μου παγωτά!
    #
    Σχόλιο από reba, 31-5-12  
    Μόλις το έφτιαξα προσθέτοντας μια κουταλιά μέλι και ξύσμα λεμονιού. Θα επανέλθω με πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από ev_angelia, 2-6-12  
    το έκανα! πολύ πολύ καλό! μπράβο!
    #
    Σχόλιο από sammy21, 4-6-12  
    Επιτελους σπιτικο frozen yogurt! Το εκανα στην παγωτομηχανη με ζαχαρη αχνη,χρησιμοποιησα πληρες στραγγιστο γιαουρτι και το αποτελεσμα: παρα πολυ καλο, αφρατο παγωτο!Επισης να πω οτι δεν πετρωσε και δεν εχει κρυσταλλωσει, στην υφη ειναι σαν αγοραστο. Ευχαριστουμε για την συνταγη...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    49 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 28-8-11  
    Εγω βαζω λιγο νερο το ανακατευω και το πινω αριανι φανταζομαι οτι στην παγωτομηχανη θα γινεται καλυτερα σα παγωτο ετσι?
    #
    Σχόλιο από alexandra_l, 29-8-11  
    Λοιπόν, το έκανα το μεσημέρι και βγήκε υπέροχο...Βελούδινο και πολύ νόστιμο! Τελικά επειδή βιαζόμουν έβαλα τη ζάχαρη σε άχνη αλλά την έφτιαξα εγώ με thermomix οπότε δεν είχε άμυλο. leangourmet εννοείς το κορν φλάουρ που προσθέτουν στην άχνη του εμπορίου για να μην γίνεται μπαλάκια,ε; Νομίζω ότι και δυνατό μούλτι, γίνεται σκόνη η ζάχαρη, δοκίμασέ το κάποια στιγμή... Ενδιαφέρον το τιπ με τη βότκα, θα το εφαρμόσω αύριο που θα ξαναφτιάξω για τη γιορτή μου και θα τα ξαναπούμε!
    #
    Σχόλιο από karavour, 30-8-11  
    Καταρχήν ευχαριστώ για τα πηρουνάκια! Γύρισα σήμερα και είδα λίγο καθυστερημένα τα σχόλιά σας. Alexandra δεν πρόλαβα να σου απαντήσω, αλλά χαίρομαι που σου βγήκε καλό με την άχνη. Προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ οπότε δεν θα σου απαντούσα επ'αυτού.
    Για τη βότκα καλή ιδέα για να μην κρυσταλλώσει το παγωτό, απλά δεν ξέρω αν θα επηρεάσει τη γεύση του γιαουρτιού. Σουλτάνα, ναι, η υφή του είναι παγωτό, γιαυτό μπορούμε να το πούμε και παγωτό γιαούρτι. Το αιράνι φτιάχνεται με αλάτι και νερό, ενώ αυτό χωρίς νερό και με ζάχαρη για να βγει φυσικά γλυκό!
    #
    Σχόλιο από alexandra_l, 11-9-11  
    Λοιπόν, εγώ αυτό το παγωτό το έχω λατρέψει. Το έχω κάνει τουλάχιστον άλλες 5 φορές από τότε. Και αρέσει σε όλους ανεξαιρέτως. Δεν παγώνει τόσο ώστε να κρυσταλλώσει γι' αυτό δεν χρειάστηκε να δοκιμάσω και με τη βότκα. Διατηρεί την υφή του και είναι πολύ απαλό. (σημειωτέον ότι έχω πολύ δυνατή κατάψυξη και ακόμα και του εμπορίου τα παγώνει πολύ)
    #
    Σχόλιο από karavour, 11-9-11  
    ναι, είναι όντως πολυ ωραίο, αν και ξυνίζει λιγάκι. σε όσους αρέσει το γιαούρτι όμως, no problem! Μπορεί να μην είναι τόσο απολαυστικό όσο τα άλλα παγωτά, αλλά είναι σίγουρα πολύ υγιεινό και δροσιστικό! Ξέχασα ν'αναφέρω ότι τη συνταγή βρήκα στο βιβλίο the perfect scoop που είναι αποκλειστικά για παγωτά
    #
    Σχόλιο από Μιχαλίτσα, 17-3-12  
    Εγώ δεν το έχω φτιάξει γιατί δεν έχω ακόμα παγωτομηχανή (ναι το ξέρω ότι μπορώ να το κάνω και χωρίς παγωτομηχανή, αλλά νομίζω ότι δεν θα μου βγει καλό...οπότε το καλοκαίρι που θα την αγοράσω θα το φτιάξω)!!! Αλλά βαθμολογώ γιατί δοκίμασα τότε που το έφτιαξε η Αλεξάνδρα και τρελάθηκα!!! Μπράβο σου karavour!!! Και τώρα που είδα πάλι τη συνταγή και το θυμήθηκα...αγάπη (=Αλεξάνδρα) πότε θα το ξαναφτιάξεις;;;; Ε;;;
    #
    Σχόλιο από karavour, 17-3-12  
    Σ'ευχαριστώ Μιχαλίτσα! να το φτιάξεις οπωσδήποτε όταν πάρεις την παγωτομηχανή και να επιστρέψεις :)
    #
    Σχόλιο από dthemora, 9-4-12  
    Πάρα πολύ ωραίο, μπράβο.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 16-5-12  
    Γεια σας.Εκανα το frozen yogurt και ήθελα να ρωτήσω επειδή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ τη παγωτομηχανή μου καθότι τώρα την αγόρασα αν πηζει κανονικά το παγωτό αυτό οπως τα κοινα παγωτα η αν παραμένει αρκετά μαλακό γιατι δεν ξέρω αν φταίει η παγωτομηχανή που δεν έπηξε πολυ η αν έτσι είναι το παγωτό αυτό .Ακολουθησα τις οδηγίες της παγωτομηχανής κατα γράμμα...σαν γεύση ήταν απλά απίστευτο αλλά δεν έπηξε πολυ με αποτέλεσμα μόλις το σερβιρω να λιωνει το μισο στο μπολάκι...Ευχαριστώ πολυ.Εβαλα 250 γρ ζάχαρη αλλά την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερη ήταν αρκετά γλυκο
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 17-5-12  
    Λοιπόν τελικά έβαλα το μίγμα της παγωτομηχανής στην κατάψυξη και σε μισή ώρα είχα ένα παγωτό γιαούρτι τέλειο σε υφή και φυσικά σε γεύση ...την επόμενη φορά θα βάλω 200 γρ ζάχαρη θα είναι ιδανικό...είναι η πιο τέλεια και απλή συνταγη για παγωτό γιαούρτι χωρίς περιττά υλικά...ευχαριστουμε πολύ...
    #
    Σχόλιο από karavour, 17-5-12  
    mitsaki το παγωτό αυτό πήζει κανονικά στην παγωτομηχανή. Θα σου πω γιατί δεν έπηξε σε σένα. 1) Ή θα χρησιμοποίησες γιαούρτι light 2) και το πιο πιθανό: αφού είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποίησες παγωτομηχανή, φαντάζομαι δεν εχεις πάρει το κολάι ακόμα. Όχι ότι είναι δύσκολο δηλαδή, αλλά έχει κάποια μυστικά που πρέπει να ακολουθείς για να σου πετυχαίνει 100% το παγωτό. Η παγωτομηχανή σου έχει ένα όριο βάρους. Δεν μπορείς δηλαδή να φτιάξεις 2 κιλά παγωτού! Η δική μου ας πούμε έχει συνολικό όριο βάρους όλων των υλικών μαζί 600γρ. Άρα η δοσολογία που δίνει η παραπάνω συνταγή είναι πολλή. Έτσι εγώ κάνω πάντα τη μισή ποσότητα και γίνεται τέλειο. Αν ξεπεράσεις το όριο αυτό, το αποτέλεσμα θα είναι το παγωτό να μην πήξει κανονικά. Πάντα λοιπόν, όταν θα φτιάχνεις οποιοδήποτε παγωτό στην παγωτομηχανή σου θα είσαι πολύ προσεκτική πρώτον να είναι το βάρος αυτό που σου επιτρέπει, δεύτερον να είναι καλά παγωμένος ο κάδος (24 ώρες στην κατάψυξη ίσια τοποθετημένος) και τρίτον να είναι καλά παγωμένα τα υλικά σου. Αυτά. Την επόμενη φορά θα σου βγει τέλειο ;)
    #
    Σχόλιο από ev_angelia, 30-5-12  
    φαίνεται τόσο εύκολο, είμαι πραγματικά κουλή με την ζαχαροπλαστική και φοβάμαι οτι θα τα θαλασσώσω , δεν εχω παγωτομηχανή αλλά δεν βαριέσαι! θα το κανω το σαββατο και βάζω προκαταβολικά 5πιρούνια γιατι ενθουσιαστικα πόσο ευκολο ειναι! ειναι απο τα αγαπημένα μου παγωτά!
    #
    Σχόλιο από ev_angelia, 2-6-12  
    το έκανα! πολύ πολύ καλό! μπράβο!
    #
    Σχόλιο από sammy21, 4-6-12  
    Επιτελους σπιτικο frozen yogurt! Το εκανα στην παγωτομηχανη με ζαχαρη αχνη,χρησιμοποιησα πληρες στραγγιστο γιαουρτι και το αποτελεσμα: παρα πολυ καλο, αφρατο παγωτο!Επισης να πω οτι δεν πετρωσε και δεν εχει κρυσταλλωσει, στην υφη ειναι σαν αγοραστο. Ευχαριστουμε για την συνταγη...
    #
    Σχόλιο από Natassaki, 8-6-12  
    Εξαιρετικό!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 15-6-12  
    από μισό έως ένα φακελάκι, αναλόγως πόσο έντονο θες να είναι το άρωμα βανίλιας. Εγώ ας πούμε βάζω 2 κάψουλες βανίλιες και όχι τρεις, δεν μου αρέσει να καλύπτει τελείως τη γεύση του γιαουρτιού.
    #
    Σχόλιο από parosfun, 15-6-12  
    Καλησπέρα είναι η πρώτη μου κριτική αν και "κλέβω" εδώ και πολύ καιρό τις συνταγές σας. Δυστυχώς, θα σου δώσω 4 πιρουνάκια για ένα και μόνο λόγο, ενώ σαν γεύση είναι φανταστικό, μου πέτρωσε πολύ. Έκανα ακριβώς όπως αναφέρεις τη συνταγή, δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, εκτός αν είναι θέμα ψυγείου, τι να πω...
    #
    Σχόλιο από karavour, 16-6-12  
    δεν πειράζει για τα 4 πηρουνάκια, όσα θες βάζεις :)

    Λοιπόν για να δούμε γιατί σου πέτρωσε:

    1) το έκανες σε παγωτομηχανή? γιατί αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. (Τα παγωτά που γίνονται στο χέρι συχνά πετρώνουν λόγω μη σωστού και τακτικού χτυπηματος ενδιάμεσα του παγώματος.) Αν ναι, τήρησες τις συνιστώμενες δοσολογίες της συσκευής? Π.χ. οι παγωτομηχανές που λένε ότι έχουν χωρητικότητα 1 λίτρου, στην πραγματικότητα δεν επιδέχονται πάνω από 700 γρ. μείγματος να παγώσει σωστά.

    2) το γιαούρτι σου ήταν πλήρες?
    Βεβαια, όπως ανέφερες, παίζει ρόλο και η κατάψυξη. Εγώ έχω 2 καταψύξεις, η μία παγώνει πολύ τα παγωτά και χρειάζεται να τα αφήνω κανα δεκάλεπτο έξω τα περισσότερα, ενώ βγάζοντάς τα απ'την άλλη τα παγωτά είναι τόσο αφράτα σχεδόν όσο αυτά του εμπορίου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν περιμένουμε από ένα σπιτικό παγωτό που δεν έχει καθόλου διογκωτικά Ε κλπ να γίνει τόσο αφράτο όσο αυτά που πουλάνε στα μαγαζιά
    #
    Σχόλιο από parosfun, 16-6-12  
    Το έκανα στο χέρι με πλήρες γιαούρτι αλλά το χτύπησα πολλές φορές ενδιάμεσα. Μάλλον, θα φταίει η κατάψυξη μου δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, δεν έχει κρυσταλλώσει, έχει πετρώσει και έτσι δεν μπορώ να το κεράσω γιατί πρέπει να περιμένω πολύ ώρα για να ξεπαγώσει λίγο, αλλά εγώ μια χαρά το απολαμβάνω...
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 16-6-12  
    Μμμμ, ξέχασα να ο βαθμολογήσω, το έχω κάνει καιρό! Ωραιότατο παγωτάκι, εγώ έβαλα μέσα και ροδοζάχαρη (τριαντάφυλλο γλυκό), έγινε μια χαρά. Έβαλα και λίγη βότκα για τους κρυστάλλους, αλλά τελικά πέτρα έγινε (βέβαια φταίω κι εγώ γιατί το ξέχασα και δεν το χτύπησαν ενδιάμεσα). Ότι πρέπει για δροσερό και υγιεινό σνακ.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από alexandra_l, 28-8-11  
    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή karavour!! θα την κάνω αύριο κιόλας γιατί σήμερα δεν έχω γιαούρτι!! Το θέλει η αδερφή μου εδώ και πολύ καιρό και τώρα ήρθε η ώρα της!! Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να βάλουμε ζάχαρη άχνη αντί για κρυσταλλική ώστε να το χτυπήσουμε κατευθείαν στην παγωτομηχανή. Ή μήπως για κάποιο λόγο θέλει συγκεκριμένα κρυσταλλική; Ευχαριστώ και αύριο τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 9-11-11  
    Ο άντρας μου έχει πάθος με τα λευκά παγωτά...π.χ παγωτό βανίλια, λεμόνι, γιαούρτι, καιμάκι κτλ. Το οποίο βέβαια εγώ ως σοκολατοφάγος και γλυκατζού δεν καταλαβαίνω...Θα ήθελα να μάθω να του το φτιάχνω και γω αλλά έχω μερικές απορίες. Το γιαούρτι μπορεί να είναι στραγγιστό? Το πλήρες το θέλουμε για να πήξει αλλιώς δε γίνεται? Το γιαούρτι με τη ζάχαρη τα χτυπάμε απλά με σύρμα ή με μίξερ? Επίσης όταν θα το βγάζω από την κατάψυξη για ανακάτεμα φαντάζομαι θα το κάνω με το μίξερ έτσι? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά θα ήθελα να μου βγει ωραίο και να ικανοποιήσω τον αντρούλη μου!
    #
    Σχόλιο από karavour, 9-11-11  
    νατασουλίνι, όποιο μα όποιο γιαούρτι και να χρησιμοποιήσεις κάνει. Δεν υπάρχει θέμα πηξίματος. Όμως μετά από την παρασκευγή πολλών frozen yoghurt κατέληξα στο πλήρες στραγγιστό που του δίνει απίθανη και καθόλου ξυνή γεύση και βελούδινη υφή. Αρχικά θέλει απλό χτύπημα με σύρμα για να ανακατευτούν τα υλικά, και μετά θέλει αρκετές φορές να το βγάζεις απ'την κατάψυξη και να το ανακατεύεις καλά καλά για να αφρατέψει (φαντάζομαι με μίξερ, γιατί δεν θα είναι εύκολο με σύρμα όταν αρχίσει να πετρώνει, εγώ το κάνω στην παγωτομηχανή μια και καλή). Σερβίρεται τέλεια με γλυκό του κουταλιού βύσινο, αλλά και μ'οποιοδήποτε άλλο γλυκό του κουταλιού, και είναι ένα πολύ υγιεινό γλυκάκι (εν συγκρίσει με άλλα, αν εξαιρέσουμε τα λιπαρά του γιαουρτιού και τη ζάχαρη)
    #
    Σχόλιο από Fwteini_Lalala, 15-6-12  
    kalimera,8elw na rwtisw kati.exw fakelakia vaniletas kai stin suntagi leei 3 vanilies.egw ti posotita na ri3w apo to fakelaki?
    #
    Σχόλιο από Chef_Sophie, 19-7-12  
    Πρέπει να γίνεται τέλειο
    Κορίτσια, αναρωτιέμαι χωρίς παγωτομηχανή πώς θα βγει αφράτο και βελούδινο, και όχι πέτρα??
    Κάθε πόσες ώρες και για πόσες ώρες, πρέπει να το βγάζουμε από την κατάψυξη και να το ανακατεύουμε?
    Και αν δεν έχουμε μιξερ, πώς? Ξέρει καμια να μου πει? Θα σας ήμουν ευγνώμων!!

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από leangourmet, 28-8-11  
    Ομολογώ οτι έλλειπε απο το σάιτ συνταγή για παγωμένο γιαούρτι. Μπράβο που το ανέβασες!
    alexandra_l η ζάχαρη άχνη να θυμάσαι ότι έχει μέσα άμυλο για να μη κρυσταλλώνει και αυτό μπορεί να επηρεάσει και τη γεύση και την υφή του frozen yogurt. Άν το επιχειρήσεις με άχνη πες μας άν βγαίνει πιο σκληρό ή πιο βελουδένιο.
    Το σπιτικό frozen yogurt έχει την τάση να πετρώνει στην κατάψυξη (πειραματίζομαι δυό καλοκαίρια τώρα ...) και δυό εναλλακτικές που μου το θεράπευσαν είναι:
    1. ένα σφηνάκι βότκα (άχρωμη και άγευστη αλλά ΔΕΝ παγώνει!) όχι όμως για παιδιά.
    2. ένα κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη φουσκωμένο μέσα σε 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι.
    #
    Σχόλιο από sourkouna, 12-9-11  
    Επειδη ειμαι σε φαση διαιτας το φτιαχνω και γω, μονο που το κανω με γιαουρτι light και γλυκαντικα κοκ.Μερικες φορες βαζω και λιγο κακαο μεσα για πιο πολυ γευση και σταγονες με αρωμα πορτοκαλι.Μπραβο που την ανεβασες!!
    #
    Σχόλιο από reba, 31-5-12  
    Μόλις το έφτιαξα προσθέτοντας μια κουταλιά μέλι και ξύσμα λεμονιού. Θα επανέλθω με πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από mato, 21-6-13  
    Με χαρά τα 5 πηρουνάκια απο εμένα!! Στο τελευταίο "αφράτεμα" πρόσθεσα καραμελωμένα καρύδια και μέλι.Το αποτέλεσμα....θεικό!!!!! ευχαριστώ για την συνταγή!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απαραί...
    Σπιτικό παγωτό
    Oδηγίες που θα βοηθήσουν όσους θέλουν να πετύχο...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Φτιάξτε παγωτό
    Το σπιτικό παγωτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της Dafni11
    παγωτα
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Dikaia
    Ένα βιβλίο 164 αγαπημένων συνταγών, του/της Diane72
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της MARIKRISTIN
    Προς δοκιμή
    Ένα βιβλίο 125 αγαπημένων συνταγών, του/της Ναυσικά