Frozen Yogurt
Είτε παγωμένο γιαούρτι το ονομάσουμε, είτε παγωτό γιαούρτι, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα ελαφρύ και νόστιμο επιδόρπιο με λίγες σχετικά θερμίδες που τρώγεται πολύ ευχάριστα ακόμα κι από όσους δεν ξετρελλαίνονται για το κοινό γιαούρτι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας φαίνεται ξυνό προσθέστε έξτρα ζάχαρη (πριν το παγώσετε). Εγώ το φτιάχνω χρησιμοποιώντας δικό μου γιαούρτι και γίνεται τέλειο και πολύ υγιεινό.
Υλικά
-
700 γρ. γιαούρτι πλήρες (όχι light!)
-
200-250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
2-3 βανίλιες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ'ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη (δοκιμάζουμε μ'ένα κουτάλι για να βεβαιωθούμε).
-
2
Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή ή βάζουμε κατευθείαν στην κατάψυξη και βγάζουμε κάθε 1/2 με 1 ώρα για 4-5 φορές και ανακατεύουμε ζωηρά για να αφρατέψει.
Σχόλια (57)