Φτερούγες με σάλτσα μουστάρδας και πιπεριές

Bαθμολογία: 4.5714
       
 
7 ψήφοι
KOROU, 20.02.08


Συνταγή από:

KOROU

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό φτερουγες κοτόπουλου
  • 4 κ.σ. μουσταρδα απαλή
  • 2 λεμόνια
  • 4 πράσινες και 2 κίτρινες πιπεριές
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Μουστάρδα , Πιπεριές
Σερβίρει: 3 άτομα.
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις πλένουμε καλά.
  2. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κοτόπουλο να τηγανιστεί ελαφρά.
  3. Αλατοποπερώνουμε και ρίχνουμε μισό ποτήρι χλιαρό νερό και σκεπάζουμε για δέκα λεπτά.
  4. Σε ενα μπώλ στίβουμε τα λεμόνια και ρίχνουμε ανακατεύοντας την μουστάρδα. Σβήνουμε το φαγητό μας με τη σάλτσα και αφήνουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.
  5. Βγάζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε στήν σάλτσα τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν. Προσθετουμε το κοτόπουλο και τηγανίζουμε για δυο λεπτά ακόμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οσο περισσότερο λεμόνι, τόσο καλύτερα. Μην το παρακάνετε. Συνδυάζεται με ρύζι

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΑΣΙΛΙΚΗ, 11-7-08  
    θα ήθελα να πω, ότι το εφτιαξα χθες και ήταν πάρα πόλυ ωραιο!! Πολύ ωραία συνταγή.. Συνιστώ να το φτιάξετε!!!
    #
    Σχόλιο από emmanouela, 6-11-08  
    #
    Σχόλιο από Cep, 10-5-09  
    ειναι τ ε λ ε ι α.. εγω τα σερβιρα με κυπριακη αναρη και ηταν τελειαα..
    #
    Σχόλιο από stefanopoulou, 8-12-09  
    πολύ καλή. Ευτυχώς που υπάρχουν οι συνταγές τις παρέας και παίρνουμε ιδέες.
    #
    Σχόλιο από ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ, 6-10-10  
    την δοκιμασα και ειναι παρα πολλη ωραια μπραβο
    #
    Σχόλιο από KOROU, 6-10-10  
    ευχαριστω πολύ όλους αν και λίγο καθυστερημένα.
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 19-3-12  
    Έσβησα με λευκό ξηρό κρασί τις φτερούγες πριν τους βάλω νεράκι και έβαλα τις πιπεριές από την αρχή (μάλλον λάθος γιατί έλιωσαν μπορεί και σωστό όμως γιατί έδωσαν την γεύση τους στην σως). Εύγευστο φαγάκι. Ευχαριστούμε!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>

    8 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΒΑΣΙΛΙΚΗ, 11-7-08  
    θα ήθελα να πω, ότι το εφτιαξα χθες και ήταν πάρα πόλυ ωραιο!! Πολύ ωραία συνταγή.. Συνιστώ να το φτιάξετε!!!
    #
    Σχόλιο από emmanouela, 6-11-08  
    #
    Σχόλιο από Cep, 10-5-09  
    ειναι τ ε λ ε ι α.. εγω τα σερβιρα με κυπριακη αναρη και ηταν τελειαα..
    #
    Σχόλιο από stefanopoulou, 8-12-09  
    πολύ καλή. Ευτυχώς που υπάρχουν οι συνταγές τις παρέας και παίρνουμε ιδέες.
    #
    Σχόλιο από ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ, 6-10-10  
    την δοκιμασα και ειναι παρα πολλη ωραια μπραβο
    #
    Σχόλιο από KOROU, 6-10-10  
    ευχαριστω πολύ όλους αν και λίγο καθυστερημένα.
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 19-3-12  
    Έσβησα με λευκό ξηρό κρασί τις φτερούγες πριν τους βάλω νεράκι και έβαλα τις πιπεριές από την αρχή (μάλλον λάθος γιατί έλιωσαν μπορεί και σωστό όμως γιατί έδωσαν την γεύση τους στην σως). Εύγευστο φαγάκι. Ευχαριστούμε!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 Επόμενο > Τέλος >>

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 87 αγαπημένων συνταγών, του/της ladyhalke