κύρια φωτογραφία συνταγής Φθινοπωρινά λαζάνια
ggr
ggr @george
Athens

Τώρα που μπήκε το φθινόπωρο, αρχίζουν και τα πρωταθλήματα, θα χρειασθείτε μία διαφορετική εκδοχή του πολύ νόστιμου αυτού πιάτου για να τους κρατήσετε μακριά από τον καναπέ. Το ξεχάσατε ότι περνάει (και / πρώτα) από το στομάχι? Ποιός? Ε, λοιπόν ναι, το ξεχάσατε. Για δοκιμάστε αυτή την εκδοχή και πείτε μου

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το πιάτο αυτό μπορείτε να το ετοιμάσετε και 1-2 ημέρες πριν από το ψήσιμό του. Σε αυτή τη περίπτωση, θα το διατηρήσετε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη κουζίνας, το δε ψήσιμο θα πρέπει να διαρκέσει 10 λεπτά περισσότερο. Πρακτικόμετά την πρώτη ποσότητα σάλτσας Mornay που θα στρώσετε στον πάτο του πυρίμαχου, κρατήστε άλλη μία (διπλάσια) ποσότητα σάλτσας για την τελευταία στρώση και όλη την υπόλοιπη ανακατέψτε την με τα συκωτάκια και τα μανιτάρια, ώστε να μη χρειάζεται αυτό να γίνεται κάθε φορά πάνω από τις στρώσεις των λαζανιών. Εάν σας αρέσει η τάξηΠριν ξεκινήσει η διαδικασία της .....στρωμάτωσης "προβάρετε" πόσα λαζάνια απαιτούνται για την κάθε στρώση (εξαρτάται από το μέγεθος του σκεύους σας). Έτσι θα γνωρίζετε πόσες στρώσεις θα βγουν και, κυρίως, στα πόσα θα πρέπει να μοιράσετε τα υλικά της γέμισης. Εάν θέλετε να το συδεύσετε με κρασί, προτιμήστε κάποιο λευκό, δροσερό και προς το γλυκό

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 πιάτα
  1. 400 gr σάλτσα Mornay
  2. 2-3 κ.σ. μαυροδάφνης
  3. ελαιόλαδο (λίγο)
  4. αλάτι, πιπέρι
  5. τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνετε ένα χαμηλό και φαρδύ σκεύος (ένα μικρό ταψάκι) και το γεμίζετε έως τα ¾ με νερό, το βάζετε στο μάτι και, όταν το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνετε λίγα-λίγα τα λαζάνια και βράζετε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.

  2. 2

    Σουρώστε τα και αφήστε να στεγνώσουν πάνω σε ένα καθαρό πανί, χωρίς όμως να τα βάλετε το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν.

  3. 3

    Ετοιμάστε τώρα την σάλτσα Mornay και κρατήστε τη ζεστή

  4. 4

    Πλύνετε τα συκωτάκια της κότας, κόψτε τα σε μικρά κομματάκια και μαγειρέψτε τα σε ήπια φωτιά με λάδι και βούτυρο, βρέχοντάς τα με τη μαυροδάφνη. Αλατοπιπερώστε.

  5. 5

    Καθαρίστε και κόψτε σε κομμάτια τα μανιτάρια και περάστε τα από ένα τηγάνι, με λίγο λάδι και σε σχετικά δυνατή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτούν. (Εάν χρησιμοποιήσετε κάποια από τις συσκευασίες με κατεψυγμένα συκωτάκια δεν χρειάζεται να τα ξεπαγώσετε πρώτα, ρίξτε τα όπως είναι παγωμένα στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμισθεί όλο το νερό που θα χύσουν). Στο τέλος του μαγειρέματος αλατίστε κατά βούληση.

  6. 6

    Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

  7. 7

    Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25x35 εκ. περίπου και σκεπάστε την βάση του με μία πρώτη στρώση σάλτσας Mornay.

  8. 8

    Τοποθετήστε πάνω σε αυτή μία πρώτη στρώση λαζάνια.

  9. 9

    Στρώστε πάνω από τα λαζάνια μιά-δυό κουταλιές συκωτάκια, άλλες τόσες μανιτάρια και σάλτας Mornay, ανακατεύοντάς τα όλα καλά.

  10. 10

    Δημιουργήστε με τον ίδιο τρόπο και άλλες στρώσεις εναλλάσσοντας τα υλικά και τελειώστε με μία στρώση λαζάνια καλυμμένη με σάλτσα Mornay, πάνω από την οποία θα ρίξετε μία καλή δόση τριμμένης παρμεζάνας και μερικά κομμάτια βούτυρο εδώ κι’ εκεί.

  11. 11

    Βάλτε το πυρίμαχο στο φούρνο για περίπου μισή ώρα και, πριν σερβίρετε, αφήστε τα λαζάνια σας να “ξεκουραστούν” για περίπου δέκα λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

cesilia
cesilia @cook_8448834
Το δοκίμασα με κανονικό κιμά γιατί ο καλός μου δεν τρώει συκωτάκια και έγινε υπέροχο!!!. Θα ήθελα να το δοκιμάσω όμως με συκωτάκια.

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens