Φθινοπωρινό γλυκό κατσαρόλας
Γευστική "κομπόστα" της φίλης μου Έλενας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλυκάκι αυτό φτιάχτηκε πρώτη φορά ένα βράδυ, από τα πρώτα κρύα βράδια του φθνιοπώρου, με ό,τι φρούτο της εποχής είχα στο σπίτι. Ο αυτοσχεδιασμός, αν και έτυχε, πέτυχε !
Υλικά
-
1 ξινόμηλο καθαρισμένο κομμένο στα 8
-
1 κυδώνι μια από τα ίδια (αλλά σε πιο μικρά κομμάτια)
-
1 γλυκοπατάτα χοντροτριμμένη
-
5-6 χουρμάδες
-
1 ξύλο κανέλα
-
μοσχοκάρυδο
-
1 γεμάτη κ.σ. μέλι
-
1/2 κονσέρβα γάλα καρύδας
-
1/2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε τα φρούτα με το βούτυρο.
-
2
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το γάλα καρύδας και το μέλι.
-
3
Αφήνουμε την "κομπόστα" σε σκεπασμένο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί περίπου ένα τέταρτο (προσοχή γιατί μπορεί να κολλήσει).
-
4
Όταν μελώσει σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό -αν θέλουμε με στραγγιστό γιαούρτι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια