κύρια φωτογραφία συνταγής Φθινοπωρινό γλυκό κατσαρόλας

Φθινοπωρινό γλυκό κατσαρόλας

9 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
annitanguera
annitanguera @cook_8452188
Κέρκυρα,

Γευστική "κομπόστα" της φίλης μου Έλενας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκάκι αυτό φτιάχτηκε πρώτη φορά ένα βράδυ, από τα πρώτα κρύα βράδια του φθνιοπώρου, με ό,τι φρούτο της εποχής είχα στο σπίτι. Ο αυτοσχεδιασμός, αν και έτυχε, πέτυχε !

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 ξινόμηλο καθαρισμένο κομμένο στα 8
  2. 1 κυδώνι μια από τα ίδια (αλλά σε πιο μικρά κομμάτια)
  3. 1 γλυκοπατάτα χοντροτριμμένη
  4. 1 ξύλο κανέλα
  5. μοσχοκάρυδο
  6. 1 γεμάτη κ.σ. μέλι
  7. 1/2 κονσέρβα γάλα καρύδας
  8. 1/2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρουμε τα φρούτα με το βούτυρο.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το γάλα καρύδας και το μέλι.

  3. 3

    Αφήνουμε την "κομπόστα" σε σκεπασμένο κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί περίπου ένα τέταρτο (προσοχή γιατί μπορεί να κολλήσει).

  4. 4

    Όταν μελώσει σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό -αν θέλουμε με στραγγιστό γιαούρτι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

annitanguera
annitanguera @cook_8452188
στις
Κέρκυρα,