Φτιάξτε πεϊνιρλί

Bαθμολογία: 4.9474
       
 
19 ψήφοι
_Ratatouille_, 10.09.08

Περιγραφή

Παρακάτω θα δείτε έναν εύκολο τρόπο να "διπλώνετε" πεινιρλί! Η ζύμη είναι από την συνταγή "Πεινιρλάκια μούρλια".

Φτιάξτε πεϊνιρλί

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Παίρνουμε την ζύμη μας που την έχουμε αφήσει να φουσκώσει!
Βήμα 2
2) Ανοίγουμε το ζυμάρι και του δίνουμε ένα οβάλ σχήμα. Με τα χέρια στην συνέχεια το φέρνουμε να μοιάζει  σαν βαρκούλα!
Βήμα 3
3) Το πιάνουμε από τα δύο άκρα του και το τεντώνουμε ελαφρώς, δίνουμε σχήμα στις άκρες όπως στην φωτογραφία (σαν αυτάκια).
Βήμα 4
4) Στη συνέχεια, προσθέτουμε την σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας μας.
Βήμα 5
5) Τα υλικά να είναι τοποθετημένα κατά μήκος του πεινιρλί. Επιπλέον, αφήνουμε κενό στο περίγραμμα για να μπορεί να διπλωθεί πιο εύκολα.
Βήμα 6
6) Πιάνουμε τα "αυτάκια" και τα διπλώνουμε προς το μέσα μέρος του πεινιρλί (βλ. φώτο).
Βήμα 7
7) Έπειτα, γυρνάμε τα πλαϊνά μέρη προς τα μέσα και αυτά, κλείνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το πεινιρλί μας ελαφρώς. Πατάμε με το χέρι μας τις άκρες για να κολλήσουν με την υπόλοιπη ζύμη. Όταν δώσουμε το επιθυμητό σχήμα το βάζουμε στον φούρνο.
Βήμα 8
8) Το πεινιρλί μας είναι έτοιμο και καλοψημένο! Καλή σας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι με τα δάχτυλά σας όταν κλείνετε τις γωνίες στο πεινιρλί για να κολλήσει καλύτερα!

Σχετικές συνταγές

    27 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 10-9-08  
    είσαι γλύκα Rata!Το σ/κ λοιπόν αγκαλιά με το p/c θα δοκιμάσω να τα τυλίξω και θα σου δείξω το αποτέλεσμα
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 10-9-08  
    Λεπτομερέστατες οι οδηγίες rataki, και είχα χρόνια την απορία πως στο καλό τα διπλώνουμε, τα άτιμα τα πεινιρλάκια πολύ με παιδεύανε. Ευχαριστούμε για τις οδηγείες.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 10-9-08  
    ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!! Μπράβο ράτα :) κλαπ .... κλαπ.... χεχεχε αυτά είναι παλαμάκια
    #
    Σχόλιο από mama, 11-9-08  
    Μπράβο Ρατάκι... Τι ωραία δουλίτσα έκανες??...:o)
    #
    Σχόλιο από fraoulenia, 11-9-08  
    Τέλεια... θα προσπαθήσω κι εγώ να φτιάξω μια από αυτές τις μέρες... Βέβαια θα πρέπει πρώτα να μελετήσω την συνταγή της Ratatouille!
    Σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από basil, 13-9-08  
    μπράβο πολύ καλές οι οδηγίες.θα το δοκιμάσω σύντομα.
    #
    Σχόλιο από iritsi, 22-10-08  
    Τέλεια, δεν πίστευα οτι τα πιο νόστιμα πεινιρλί που θα έτρωγα θα ήταν τα δικά μου.
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 25-11-08  
    μπράβο,πολύ ωραία!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 26-11-08  
    ΜΠΡΑΒΟ, πόντιξ....
    Σ/Κ θα δουλέψει Πεϊνιρλί "αλα Ράτα"...

    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 26-11-08  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! :)
    #
    Σχόλιο από teoteo, 28-11-08  
    Πολύ ωραία η συνταγή νοστιμοτατη η ζύμη μόνο που έχω μια απορία και θα ήθελα την βοήθεια σας.Καθε φορά πο υκάνω τέτοιου είδους ζύμη και για πίτσα αφου φουσκώσει ωραί οταν προσπαθώ να την πλάσω και να την δώσω σχήμα αυτή μαζεύει πάλι (μικραίνει) και δυσκολεύομαι να την κάνω όσο λεπτή πρέπει.Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα;Το ίδιο συνέβη χθές με τα πεινιρλί που δεν κατάφερα να τα κάνω μικρά.Δεν εμεινε τίποτε βέβαια περιτον να σας το πώ αλλά το μικρό ειναι καί πιο όμορφο στο μάτι και πιο εμφανίσιμο.
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 24-4-09  
    #
    Σχόλιο από PYLH, 28-11-09  
    Συγχαρητήρια!!! Οι οδηγίες σου με βοήθησαν πάρα πολύ.Τα πειναρλάκια μου έγιναν απίθανα.Δεν άνοιξε ούτε ένα! Απίστευτα πραγματικά.Σ'ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 4-11-10  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ..... ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ.... ΤΑ ΦΤΑΙΑΧΝΟ ΤΩΡΑ ... ΒΑΖΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ 4 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ....
    #
    Σχόλιο από red, 15-2-11  
    τα εκανα την Κυριακή το απογευμα μιας και ειχα καλεσμενους και εγιναν παρα πολύ νόστιμα.Ο άντρας μου ενθουσιάστηκε.
    Εκανα τη ζυμη απο το Σάββατο και απλα την έβαλα στο ψυγειο μεχρι την Κυριακή που τα άνοιξα και τα γέμισα.Εγιναν πιο νοστιμα και απο τα έτοιμα!!!
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 13-6-11  
    Εγιναν πολύ ωραία !!!!!τα έφτιαξα πριν λίγες μέρες και έγιναν ανάρπαστα!!!
    #
    Σχόλιο από skelida, 8-10-11  
    #
    Σχόλιο από fraoulitsa, 13-12-11  
    #
    Σχόλιο από ives, 30-12-11  
    Όσες φορές κι αν τα έχω φτιάξει το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο...δεν μένει ψίχουλο!!! Συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από Venesk, 8-3-12  
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν διατηρούνται στην κατάψυξη. Στις 25 Μαρτίου είναι τα γενέθλια του γιού μου και ετοιμάζω ό,τι μπορώ από πριν για να έχω μόνο το ψήσιμο εκείνη την ημέρα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 10-9-08  
    είσαι γλύκα Rata!Το σ/κ λοιπόν αγκαλιά με το p/c θα δοκιμάσω να τα τυλίξω και θα σου δείξω το αποτέλεσμα
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 10-9-08  
    Λεπτομερέστατες οι οδηγίες rataki, και είχα χρόνια την απορία πως στο καλό τα διπλώνουμε, τα άτιμα τα πεινιρλάκια πολύ με παιδεύανε. Ευχαριστούμε για τις οδηγείες.
    #
    Σχόλιο από ASTERI, 10-9-08  
    ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!! Μπράβο ράτα :) κλαπ .... κλαπ.... χεχεχε αυτά είναι παλαμάκια
    #
    Σχόλιο από mama, 11-9-08  
    Μπράβο Ρατάκι... Τι ωραία δουλίτσα έκανες??...:o)
    #
    Σχόλιο από fraoulenia, 11-9-08  
    Τέλεια... θα προσπαθήσω κι εγώ να φτιάξω μια από αυτές τις μέρες... Βέβαια θα πρέπει πρώτα να μελετήσω την συνταγή της Ratatouille!
    Σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από basil, 13-9-08  
    μπράβο πολύ καλές οι οδηγίες.θα το δοκιμάσω σύντομα.
    #
    Σχόλιο από iritsi, 22-10-08  
    Τέλεια, δεν πίστευα οτι τα πιο νόστιμα πεινιρλί που θα έτρωγα θα ήταν τα δικά μου.
    #
    Σχόλιο από dimitroula, 25-11-08  
    μπράβο,πολύ ωραία!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 26-11-08  
    ΜΠΡΑΒΟ, πόντιξ....
    Σ/Κ θα δουλέψει Πεϊνιρλί "αλα Ράτα"...

    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 26-11-08  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! :)
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 24-4-09  
    #
    Σχόλιο από PYLH, 28-11-09  
    Συγχαρητήρια!!! Οι οδηγίες σου με βοήθησαν πάρα πολύ.Τα πειναρλάκια μου έγιναν απίθανα.Δεν άνοιξε ούτε ένα! Απίστευτα πραγματικά.Σ'ευχαριστούμε πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από thomaei, 4-11-10  
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ..... ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΑ.... ΤΑ ΦΤΑΙΑΧΝΟ ΤΩΡΑ ... ΒΑΖΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ 4 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ....
    #
    Σχόλιο από red, 15-2-11  
    τα εκανα την Κυριακή το απογευμα μιας και ειχα καλεσμενους και εγιναν παρα πολύ νόστιμα.Ο άντρας μου ενθουσιάστηκε.
    Εκανα τη ζυμη απο το Σάββατο και απλα την έβαλα στο ψυγειο μεχρι την Κυριακή που τα άνοιξα και τα γέμισα.Εγιναν πιο νοστιμα και απο τα έτοιμα!!!
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 13-6-11  
    Εγιναν πολύ ωραία !!!!!τα έφτιαξα πριν λίγες μέρες και έγιναν ανάρπαστα!!!
    #
    Σχόλιο από skelida, 8-10-11  
    #
    Σχόλιο από fraoulitsa, 13-12-11  
    #
    Σχόλιο από ives, 30-12-11  
    Όσες φορές κι αν τα έχω φτιάξει το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο...δεν μένει ψίχουλο!!! Συγχαρητήρια.
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 8-3-12  
    Venesk διατηρούνται μια χαρούλα στην κατάψυξη!!!
    Το έχω κάνει ουκ ολίγες φορές!! Καλή σου επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Venesk, 13-3-12  
    Σ'ευχαριστώ _Ratatuille_!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από teoteo, 28-11-08  
    Πολύ ωραία η συνταγή νοστιμοτατη η ζύμη μόνο που έχω μια απορία και θα ήθελα την βοήθεια σας.Καθε φορά πο υκάνω τέτοιου είδους ζύμη και για πίτσα αφου φουσκώσει ωραί οταν προσπαθώ να την πλάσω και να την δώσω σχήμα αυτή μαζεύει πάλι (μικραίνει) και δυσκολεύομαι να την κάνω όσο λεπτή πρέπει.Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω ιδιαίτερα;Το ίδιο συνέβη χθές με τα πεινιρλί που δεν κατάφερα να τα κάνω μικρά.Δεν εμεινε τίποτε βέβαια περιτον να σας το πώ αλλά το μικρό ειναι καί πιο όμορφο στο μάτι και πιο εμφανίσιμο.
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Venesk, 8-3-12  
    Θα ήθελα να ρωτήσω αν διατηρούνται στην κατάψυξη. Στις 25 Μαρτίου είναι τα γενέθλια του γιού μου και ετοιμάζω ό,τι μπορώ από πριν για να έχω μόνο το ψήσιμο εκείνη την ημέρα.
    #
    Σχόλιο από Marki, 18-11-13  
    Η συνταγή που γράφεις για τη ζύμη γιατί δεν εμφανίζεται;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-11-13  
    Ήταν λαθος ο σύνδεσμος, τον διόρθωσα και πλέον δουλεύει κανονικά.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 110 αγαπημένων συνταγών, του/της arlekinos
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της antigoni7
    Πίτσα
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    φαγητακια
    Ένα βιβλίο 16 αγαπημένων συνταγών, του/της lila4