Φτιάχνουμε σοκολατάκια

Bαθμολογία: 4.9737
       
 
38 ψήφοι
Sitronella, 30.11.10

Περιγραφή

Υπάρχουν πολλές συνταγές για νόστιμα σοκολατάκια. Δείτε εδώ πως μπορούμε να τους δώσουμε όμορφα και πρωτότυπα σχέδια για να τα προσφέρουμε.
Φτιάχνουμε σοκολατάκια

Τι χρειαζόμαστε:

  • Σκέτη σοκολάτα ή
  • την αγαπημένη σας συνταγή για σοκολατάκια
  • Μπεν μαρί
  • Φόρμες
  • Πινελάκι και οδοντογλυφίδα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Γλυκά με φαντασία
Δυσκολία: Με βίντεο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Λιώνουμε τη σοκολάτα μας σε μπεν μαρί. Αν θέλουμε να κάνουμε διάφορα σχέδια και χρώματα, λιώνουμε σοκολάτα γάλακτος σε ένα σκεύος, λευκή σε άλλο και κουβερτούρα σε τρίτο.

Βήμα 2
2)

Για γλυφιτζούρια χρειαζόμαστε τις ειδικές θήκες. Βάζουμε τη σοκολάτα και το ξυλάκι και αφήνουμε να παγώσουν

Βήμα 3
3)

Για σοκολατάκια βάζουμε τη σοκολάτα μας σε θήκες σιλικόνης. Τις λεπτομέρειες τις βάζουμε με άλλο χρώμα σοκολάτας, χρησιμοποιώντας πινελάκι ή οδοντογλυφίδα.

Βήμα 4
4) Αφήνουμε να κρυώσει καλά η σοκολάτα και ξεφορμάρουμε. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε το βιντεάκι μας!

Σχετικές συνταγές

    75 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 2-12-10  
    Πολύ όμορφα και πρωτότυπα σοκολατένια σχέδια! :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 2-12-10  
    Θέλω σοκολατάκια τώρα,λέμε....
    Μήπως γίνεται να μου στείλετε αυτά που δεν σας πέτυχαν πολύ;
    Ψάχνω μετά μανίας στα ντουλάπια μου, για σοκολατάκια.
    Αχ τί μου κάνετε, αχχχχχ......
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 2-12-10  
    Πήρα ήδη φόρμα σιλικόνης και ένα σωρό σοκολάτες για να φτιάξω και γω. Και μετά θα σας τα δείχνω να ζηλεύετε! Ευχαριστούμε για τις πάντα υπέροχες εμπνεύσεις!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 2-12-10  
    #
    Σχόλιο από yrozaf, 3-12-10  
    τέλεια σοκολατάκια!!!και το βιντεάκι καταπληκτικό!! θα κάνω κι εγώ! ωραία ιδέα για δίχρωμα αλλά και γεμιστά σοκολατάκια! μπράβο σας, σας αξίζουν συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 3-12-10  
    Εγώ θέλω εκείνο το αρνάκι που είναι κρυμμένο πίσω-πίσω... Μπράβο, πολύ ωραία!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΚΟΥ, 3-12-10  
    Mπράβο κορίτσια....Πείτε μου σα παρακαλώ που βρήκατε τις φόρμες σιλικόνης με τα μικρά αστεράκια ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-12-10  
    Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια! Διαλέξτε συνταγή από το σάιτ και... ξεκινήστε!
    Δήμητρα για ποιές φόρμες μιλάς; Αν λες για αυτή τη ροζ, είναι λουλουδάκι και όχι αστεράκι. Είναι νομίζω από το ΙΚΕΑ χωρίς όμως να είμαι σίγουρη. Όμως φόρμες σιλικόνης θα βρείτε παντού, γιατί τις χρησιμοποιούν για τα παγάκια. Έχει βέβαια και ειδικές για σοκολατάκια, αλλά ίδια δουλειά :)
    #
    Σχόλιο από karavour, 4-12-10  
    Μπράβο σας! Πολύ όμορφο βιντεάκι. Έχω 2 ερωτήσεις. Πρώτον πού βρίσκω την πρώτη φόρμα για τα γλειφιτζουροσοκολατάκια και δεύτερον που βρίσκω τη φόρμα για εκείνο το απίθανο προβατάκι στο τέλος (καλά αυτό ήταν όλα τα λεφτά!)
    #
    Σχόλιο από golfo, 4-12-10  
    εγω εχω να πω οτι δεν με αφηνουν να βαλω πηρουνακια αν δεν τα δοκιμασω πρωτα!!!!!!!
    σωνει και καλα να μην με χωραει η πορτα να περασω!
    ομως εν οψη των ημερων θα κανουμε και μεις το κατι τις μας.
    εχω να πω και κατι αλλο οτι και οι δυο εισασταν υπεροχες!
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-12-10  
    karavour οι φόρμες είναι της Wilton και κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια.
    Golfo μου σε ευχαριστούμε πάρα πολύ :)
    Περιμένουμε τις δικές σας προσπάθειες (δεχόμαστε και αποστολές, ώστε να τις δοκιμάσουμε κιόλας χααχχαχαχαχααα)
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 6-12-10  
    Αν και είχα φόρμες για σοκολατάκια δεν είχα αξιωθεί ως τώρα να φτιάξω.Μπράβο για τις οδηγίες.Μια ερώτηση μόνο έχω.Άφησα κάποια σοκολατάκια εκτός ψυγείου ,για να είναι πιο μαλακά και μετά απο 2 μέρες ήταν σαν να είχαν ζαχαρώσει,μια περίεργη υφή είχαν...μήπως έχετε καμιά ιδέα γιατί? Ο χώρος που τα είχα δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστός.Χρησιμοποίησα κουβερτούρα που τη βρίσκουμε στα s/m.Αυτά που ήταν στο ψυγείο ,είναι μια χαρά ακόμα !!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-12-10  
    Φεγγαράκι μήπως δεν ήταν καλή η ποιότητα της σοκολάτας; Δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Κανονικά η σοκολάτα δεν παθαίνει τίποτα κι εκτός ψυγείου το χειμώνα.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 6-12-10  
    Με ξεμυαλισατε και εκανα και εγω τα απαραιτητα ψωνια για να φτιαξω τα σοκολατακια μου ...εχω ομως ενα δυο ερωτησεις γιατι δεν μπορω να αποφασισω τι να κανω... θα ηθελα να μαθω αν θελω να τα φτιαξω λιγο πιο μαλακα οπως ειναι του εμποριου θα βαλω μεσα στη κουβερτουρα η οποια σοκολατα χρησιμοποιησω και κρεμα γαλακτος ? επισης αν βαλω μια κουταλια βουτυρο θα βοηθησω στην γυαλαδα της σοκολατας η δεν εχει να κανει?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-12-10  
    Το βούτυρο βοηθάει στη γυαλάδα. Και όπως είπε και η Τράγα, μη τα αφήσεις πολύ ώρα στο ψυγείο.
    Όσο για το "μαλακό" δεν ξέρω σίγουρα να σου απαντήσω. Φαντάζομαι πως ναι. Σιγουρα παίζει ρόλο και η ποιότητα της σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-12-10  
    Αγαπητη μου Χαρουλα!!! αν βαλεις βουτυρο για γυαλαδα σιγουρα θα μαλακωσει και λιγο η σοκολατα...αν παλι θες να βαλεις κρεμα γαλακτος πρεπει να προσεξεις πολυ την ποσοτητα γιατι μπορει στο τελος να καταληξεις με γκανας χαχαχαχαχαχα! εγω παντως θα συμβουλευα αν θα βαλεις οτιδηποτε για να σου μαλακωσει τη σοκολατα καλυτερα να μην τα βαλεις σε φορμιτσες με λεπτομεριες γιατι δε θα χεις καλα αποτελεσματα!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 6-12-10  
    Αχ και να εγραφες νωριτερα.... λοιπον εβαλα λιγο βουτυρο οντως μαλακωσε λιγο καιεβαλα και λιιιιιγη κρεμα ,το αποτελεσμα ηταν στις θηκουλες να μην βγουνε οπως τα δικα σας :(
    θα παω να παρω ομως και αλλες θηκες για να κανω πιο ωραια σχεδια ,εκανα συνταγη του σαιτ με τον τροπο που δειξατε κοριτσια!! πολυ ευκολα και γρηγορα ,εχουμε και συνεχεια βεβαια..εχω να φτιαξω μεχρι τις γιορτεεεεες!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 6-12-10  
    Ξεχασα τα πιρουνακια :)
    #
    Σχόλιο από karavour, 6-12-10  
    Σιτρονελα οταν λες της wilton τί εννοείς? Τις βρίσκω εδώ σε κάποια μαγαζιά ή τις παραγγελω απο κάποιο σάιτ απ'έξω κιαν ναι από ποιο? Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-12-10  
    Εννοώ είναι μάρκας Wilton. Στην Ελλάδα ίσως τα βρεις σε μαγαζιά της Βέφας, αλλιώς από το ίντερνετ. Δες το αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ για αγορές ειδών ζαχαροπλαστικής να δεις τι έχουν γράψει εκεί. Ισχύουν και για αυτές τις φόρμες.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    37 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 2-12-10  
    Πολύ όμορφα και πρωτότυπα σοκολατένια σχέδια! :)
    #
    Σχόλιο από dcroula, 2-12-10  
    Θέλω σοκολατάκια τώρα,λέμε....
    Μήπως γίνεται να μου στείλετε αυτά που δεν σας πέτυχαν πολύ;
    Ψάχνω μετά μανίας στα ντουλάπια μου, για σοκολατάκια.
    Αχ τί μου κάνετε, αχχχχχ......
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 2-12-10  
    Πήρα ήδη φόρμα σιλικόνης και ένα σωρό σοκολάτες για να φτιάξω και γω. Και μετά θα σας τα δείχνω να ζηλεύετε! Ευχαριστούμε για τις πάντα υπέροχες εμπνεύσεις!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 2-12-10  
    #
    Σχόλιο από yrozaf, 3-12-10  
    τέλεια σοκολατάκια!!!και το βιντεάκι καταπληκτικό!! θα κάνω κι εγώ! ωραία ιδέα για δίχρωμα αλλά και γεμιστά σοκολατάκια! μπράβο σας, σας αξίζουν συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 3-12-10  
    Εγώ θέλω εκείνο το αρνάκι που είναι κρυμμένο πίσω-πίσω... Μπράβο, πολύ ωραία!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 4-12-10  
    εγω εχω να πω οτι δεν με αφηνουν να βαλω πηρουνακια αν δεν τα δοκιμασω πρωτα!!!!!!!
    σωνει και καλα να μην με χωραει η πορτα να περασω!
    ομως εν οψη των ημερων θα κανουμε και μεις το κατι τις μας.
    εχω να πω και κατι αλλο οτι και οι δυο εισασταν υπεροχες!
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από xaroula, 6-12-10  
    Ξεχασα τα πιρουνακια :)
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 9-12-10  
    Έλα και τα πηρουνάκια σας! Έκανα πανεύκολα σοκολατάκια, με κουβερτούρα και γέμιση από σοκολάτα φράουλα. Οι συμβουλές σας ήταν πολύ χρήσιμες για ένα καλό οπτικό αποτέλεσμα, ευχαριστούμε!!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 10-12-10  
    Ναυσικά τα πιρουνάκια τα είδαμε.. Οι φωτογραφίες που είναι;;; (για να μην πω για το κέρασμαααα. Τη διεύθυνση την ξέρεις νομίζω :) )
    Ginger πολύ καλή ιδέα!
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 10-12-10  
    τέλεια*******
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΚΟΥ, 11-12-10  
    ΕΠΑΝΗΛΘΑ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ!ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΛΙΓΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ LACTΑ ΚΑ ΛΙΓΑ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟ. ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ LACTA ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ . ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...
    #
    Σχόλιο από yrozaf, 12-12-10  
    έγιναν τέλεια, τα τσακίσαμε!!! τα έκανα γεμιστά με φουντούκια, με κεράσι (αυτά που είναι για διακοσμήσεις τουρτών), αλλά και με τριμμένο καρύδι, με κουβερτούρα λόγω νηστείας. όμως για τις γιορτές θα δοκιμάσω οπωσδήποτε να κάνω και δίχρωμα. ευχαριστούμε για αυτή την όμορφη ιδέα!!!
    #
    Σχόλιο από anniokm, 20-12-10  
    Έφτιαξα και εγώ σοκολατάκια το σαββατοκύριακο και οι οδηγίες σας με βοήθησαν πάρα πολύ!! Στα μισά έβαλα μισό αμύγδαλο και στα άλλα μισά αποξηραμένο κεράσι και έγιναν τέλεια!! Εξαφανίστηκαν βέβαια εν ριπή οφθαλμού γιατί έκανα λίγα..θα αγοράσω περισσότερες φόρμες γιατί ειναι φοβερά!! Σας ευχαριστούμε πολύ!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από kitro, 20-12-10  
    μετα απο το βιντεακι και τις συμβουλες σας εφτιαξα και εγω σοκολατακια.πραγματικα γινονται ευκολα και γρηγορα.θα προμηθευτω και αλλες φορμιτσες.ευχαριστουμε πολυ!
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 25-12-10  
    πεντανοστιμα δεν εμεινε ουτε ενα..μπραβο κοριτσια
    #
    Σχόλιο από methismeno_troufaki, 8-2-11  
    Υπέροχα!!! Αν και οι φόρμες που βρήκα ήταν πολύ μικρές και δεν χωρούσαν ολόκληρο το φουντούκι! Thanks!! :)
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 13-2-11  
    Πολυ ομορφα και ευκολα,μου αρεσε πολυ η διαδικασία !!!Ευχαριστουμε για τις οδηγιες!!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 13-3-11  
    !!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Athensman, 19-3-11  
    Οκ. Ευχαριστώ για την βοήθεια Sitronella :)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    36 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΚΟΥ, 3-12-10  
    Mπράβο κορίτσια....Πείτε μου σα παρακαλώ που βρήκατε τις φόρμες σιλικόνης με τα μικρά αστεράκια ?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-12-10  
    Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια! Διαλέξτε συνταγή από το σάιτ και... ξεκινήστε!
    Δήμητρα για ποιές φόρμες μιλάς; Αν λες για αυτή τη ροζ, είναι λουλουδάκι και όχι αστεράκι. Είναι νομίζω από το ΙΚΕΑ χωρίς όμως να είμαι σίγουρη. Όμως φόρμες σιλικόνης θα βρείτε παντού, γιατί τις χρησιμοποιούν για τα παγάκια. Έχει βέβαια και ειδικές για σοκολατάκια, αλλά ίδια δουλειά :)
    #
    Σχόλιο από karavour, 4-12-10  
    Μπράβο σας! Πολύ όμορφο βιντεάκι. Έχω 2 ερωτήσεις. Πρώτον πού βρίσκω την πρώτη φόρμα για τα γλειφιτζουροσοκολατάκια και δεύτερον που βρίσκω τη φόρμα για εκείνο το απίθανο προβατάκι στο τέλος (καλά αυτό ήταν όλα τα λεφτά!)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-12-10  
    karavour οι φόρμες είναι της Wilton και κυκλοφορούν σε διάφορα σχέδια.
    Golfo μου σε ευχαριστούμε πάρα πολύ :)
    Περιμένουμε τις δικές σας προσπάθειες (δεχόμαστε και αποστολές, ώστε να τις δοκιμάσουμε κιόλας χααχχαχαχαχααα)
    #
    Σχόλιο από feggaraki, 6-12-10  
    Αν και είχα φόρμες για σοκολατάκια δεν είχα αξιωθεί ως τώρα να φτιάξω.Μπράβο για τις οδηγίες.Μια ερώτηση μόνο έχω.Άφησα κάποια σοκολατάκια εκτός ψυγείου ,για να είναι πιο μαλακά και μετά απο 2 μέρες ήταν σαν να είχαν ζαχαρώσει,μια περίεργη υφή είχαν...μήπως έχετε καμιά ιδέα γιατί? Ο χώρος που τα είχα δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστός.Χρησιμοποίησα κουβερτούρα που τη βρίσκουμε στα s/m.Αυτά που ήταν στο ψυγείο ,είναι μια χαρά ακόμα !!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-12-10  
    Φεγγαράκι μήπως δεν ήταν καλή η ποιότητα της σοκολάτας; Δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Κανονικά η σοκολάτα δεν παθαίνει τίποτα κι εκτός ψυγείου το χειμώνα.
    #
    Σχόλιο από xaroula, 6-12-10  
    Με ξεμυαλισατε και εκανα και εγω τα απαραιτητα ψωνια για να φτιαξω τα σοκολατακια μου ...εχω ομως ενα δυο ερωτησεις γιατι δεν μπορω να αποφασισω τι να κανω... θα ηθελα να μαθω αν θελω να τα φτιαξω λιγο πιο μαλακα οπως ειναι του εμποριου θα βαλω μεσα στη κουβερτουρα η οποια σοκολατα χρησιμοποιησω και κρεμα γαλακτος ? επισης αν βαλω μια κουταλια βουτυρο θα βοηθησω στην γυαλαδα της σοκολατας η δεν εχει να κανει?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-12-10  
    Το βούτυρο βοηθάει στη γυαλάδα. Και όπως είπε και η Τράγα, μη τα αφήσεις πολύ ώρα στο ψυγείο.
    Όσο για το "μαλακό" δεν ξέρω σίγουρα να σου απαντήσω. Φαντάζομαι πως ναι. Σιγουρα παίζει ρόλο και η ποιότητα της σοκολάτας.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 6-12-10  
    Αγαπητη μου Χαρουλα!!! αν βαλεις βουτυρο για γυαλαδα σιγουρα θα μαλακωσει και λιγο η σοκολατα...αν παλι θες να βαλεις κρεμα γαλακτος πρεπει να προσεξεις πολυ την ποσοτητα γιατι μπορει στο τελος να καταληξεις με γκανας χαχαχαχαχαχα! εγω παντως θα συμβουλευα αν θα βαλεις οτιδηποτε για να σου μαλακωσει τη σοκολατα καλυτερα να μην τα βαλεις σε φορμιτσες με λεπτομεριες γιατι δε θα χεις καλα αποτελεσματα!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 6-12-10  
    Αχ και να εγραφες νωριτερα.... λοιπον εβαλα λιγο βουτυρο οντως μαλακωσε λιγο καιεβαλα και λιιιιιγη κρεμα ,το αποτελεσμα ηταν στις θηκουλες να μην βγουνε οπως τα δικα σας :(
    θα παω να παρω ομως και αλλες θηκες για να κανω πιο ωραια σχεδια ,εκανα συνταγη του σαιτ με τον τροπο που δειξατε κοριτσια!! πολυ ευκολα και γρηγορα ,εχουμε και συνεχεια βεβαια..εχω να φτιαξω μεχρι τις γιορτεεεεες!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 6-12-10  
    Σιτρονελα οταν λες της wilton τί εννοείς? Τις βρίσκω εδώ σε κάποια μαγαζιά ή τις παραγγελω απο κάποιο σάιτ απ'έξω κιαν ναι από ποιο? Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-12-10  
    Εννοώ είναι μάρκας Wilton. Στην Ελλάδα ίσως τα βρεις σε μαγαζιά της Βέφας, αλλιώς από το ίντερνετ. Δες το αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ για αγορές ειδών ζαχαροπλαστικής να δεις τι έχουν γράψει εκεί. Ισχύουν και για αυτές τις φόρμες.
    #
    Σχόλιο από marialena127, 11-12-10  
    τέλεια βγήκαν και τα δικά μου!μπράβο και πάλι μπράβο!
    μια ερωτησούλα μόνο...ψάχνω να βρω φόρμες με χριστουγεννιάτικες παραστάσεις και βρίσκομαι στην πόλη των Σερρών.Έψαξα στα cook-shop αλλά είχαν τελειώσει...μήπως ξέρετε αν μπορώ να παραγγείλω μέσω internet;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-12-10  
    Μπράβο σε όσους τα έφτιαξαν και χαίρομαι που τα ευχαριστηθήκατε.
    Μαριαλένα σίγουρα θα βρεις στο ίντερνετ σε καταστήματα που έχουν είδη κουζίνας ή είδη ζαχαροπλαστικής.
    #
    Σχόλιο από kitty84, 16-12-10  
    Συγχαρητήρια για το βιντεάκι!!!
    Να ρωτήσω κάτι? Πόση ώρα περίπου τα βάλατε στο ψυγείο????
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-12-10  
    Ίσα να σφίξουν και να μπορούν να βγουν από τις θήκες. Δε θέλει πολύ, κάνα τεταρτάκι φτάνει (θα το δεις όμως κιόλας. Βγάλε ένα και αν δε σου βγει καλό άστα κι άλλο)
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 17-12-10  
    Κυρίες δασκάλες, ήθελα να σας ρωτησω το εξής: Τα σοκολατάκια μου, όταν τα ξεφορμάρισα, ήταν κάπως άσπρα στην μεριά που ακουμπούσε η φόρμα. Φαινόταν σαν να είχε κρατήσει αέρα και να είχαν γίνει πολλές μικρές φουσκαλίτσες (παρότι τα είχα ταράξει στο κούνημα), αλλά ίσως και να μην ήταν φουσκαλίτσες, δεν ήταν πολύ ξεκάθαρο. Η μεριά που δεν ακουμπούσε στη φόρμα είχε μια χαρά χρώμα. Εγώ σκέφτηκα ότι, είτε είχε κάτι η φόρμα (υπάρχει περίπτωση να ήταν ...άλατα, γιατί ήταν φρεσκοπλυμένη;;;), είτε δεν την έλιωσα καλά και κράτησε παρόλαυτά αέρα μέσα; Καμία ιδέα εσείς;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 17-12-10  
    Χμ..Ναυσικα μου η σοκολατα εχει πολλα περιεργα...απο την καλη ποιοτητα...τη σωστη θερμοκρασια στο ζεσταμα...μεχρι και οι φορμες παιζουν το ρολο τους...λεω να φωναξουμε τον Παρλιαρο που ειναι ειδικος να μας λυσει ολες τις αποριες!!! χαχαχαχαχα
    #
    Σχόλιο από Athensman, 19-3-11  
    Γεια σας,μια ερώτηση θέλω να κάνω. Πόσο % κακάο πρέπει να έχει η κουβερτούρα και τι μάρκα πρέπει να είναι η κουβερτούρα ;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-3-11  
    Εμείς πάντως χρησιμοποιήσαμε κουβερτούρες με διάφορες περιεκτικότητες σε κακάο...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Ginger, 9-12-10  
    Τέλεια ιδέα και εύκολη! Μου αρέσει να κάνω και το εξής με αυτά τα σοκολατάκια: βάζω σοκολάτα μαύρη και άσπρη λίγη λίγη (όχι σε στρώσεις, δλδ) και μετά την ανακατεύω με οδοντογλυφίδα για να γίνουν δίχρωμα.
    #
    Σχόλιο από bvick, 30-10-12  
    Τελεια! Τα εφιαξα με κουβερτουρα γαλακτος ΙΟΝ και γεμιση φυσικοβουτυρο! Μμμμ..

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Σχετικές οδηγίες

    Σοκολατένιο μπολάκι
    Προστέθηκε από lenale
    4.9
           
           
    (10)
    Κόβω σοκολάτα
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.8571
           
           
    (7)
    Σοκολατοποιήματα
    Προστέθηκε από Phoebe
    5
           
           
    (5)
    Σοκολατένιες φωλιές αυγών
    Προστέθηκε από Bambam
    4.3333
           
           
    (3)
    Σοκολατένια φύλλα
    Προστέθηκε από Phoebe
    5
           
           
    (25)
    Ρολάκια σοκολάτας
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (5)
    Λιώνω σοκολάτα
    Προστέθηκε από Phoebe
    5
           
           
    (10)
    Σοκολατένιο τριαντάφυλλο
    Προστέθηκε από Phoebe
    5
           
           
    (16)
    Σοκολατένια φορμίτσα
    Προστέθηκε από Phoebe
    5
           
           
    (13)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες δοκιμασμένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της louzi
    συνταγές που θέλω να δοκιμάσω
    Ένα βιβλίο 127 αγαπημένων συνταγών, του/της Adamantia 88
    Για εκδηλώσεις
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Ravel
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 92 αγαπημένων συνταγών, του/της κεανίτα
    Σοκολατάκια
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι