Φτου σκόρδα..

Bαθμολογία: 4.8182
       
 
11 ψήφοι
mama, 03.10.07

Περιγραφή

Πουρές σκόρδου που σας περιμένει στο ψυγείο μέχρι να τον φωνάξετε...
Φτου σκόρδα..
photo: july88

Τι χρειαζόμαστε:

  • Πολλά σκόρδα
  • Αλάτι
  • Λάδι
  • Η ποσότητα ειναι αναλογα με την χρηση.
    Στα γρήγορα
    Κατηγορία: Κάντο μόνος
    Περιέχει: Σκόρδο
    Κόστος:
    (0 ψήφοι)
    Βαθμός δυσκολίας:
    (0 ψήφοι)
    Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
    Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

    Πώς το κάνουμε:

    1. Χτυπήστε στο Μulti τα σκόρδα με αλάτι και περαστε τα απο το σουρωτήρι.
    2. Σε μία λεκάνη ριξτε το σουρωμένο σκόρδο και ανακατεψτε το με λάδι πολύ.
    3. Tο βάζετε σε γυάλινα μπωλ και στο ψυγείο. Είναι ετοιμο ανα πάσα στιγμή να το προσθέσετε σε φαγητα.
    4. Ενα κουταλάκι του γλυκού αντιστοιχεί σε μια μέτρια σκελίδα σκόρδου.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Είναι πρακτικό, ευκολο στην παρασκευή του και δεν μυρίζουν τα χερια μας..

    Σχετικές συνταγές

    Αρωματικές σκελίδες σκόρδου Αρωματικές σκελίδες σκόρδου
    4.9286
           
           
    (28)
    Πολτός σκόρδου Πολτός σκόρδου
    4.3333
           
           
    (6)

      21 Όλα

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από mama, 18-3-08  
      Οταν το βάλουμε στα βάζα επάνω το γεμίζουμε με λάδι για να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα..Επίσης όταν το βάζουμε στα βάζα προσπαθούμε να μην έχει κενά αέρος..Διατηρείτε στην κατάψυξη και στην συντήρηση για μήνες..
      #
      Σχόλιο από Sitronella, 31-3-08  
      Μια θεία μου εδώ με ταβέρνα για να διατηρήσει τα σκόρδα της, τα καθαρίζει και βάζει τις σκελίδες σε βάζα. Μετά απλώς γεμίζει τα βάζα με λάδι και διατηρούνται έτσι (άσε που το λαδάκι είναι και νόστιμο μετά). Λέει πως έτσι δεν κιτρινίζουν.
      #
      Σχόλιο από DOMENICA, 24-9-08  
      Για ποιό λόγο να περάσουμε τα σκόρδα από το σουρωτήρι; Έχω ακούσει και για βράσιμο σε λίγο γάλα και μετά σε βαζάκια με λάδι. Με ενδιαφέρει πολύ γιατί κάνω άμμεσα για το μεσημεριανό τραπέζι το "ψευτοτζατζίκι" για τα παιδιά όπου είναι ο μόνος τρόπος να φάνε γιαούρτι αλλά όταν βάζω ψιλικομμένο σκόρδο τους καίει!!
      #
      Σχόλιο από Anthemis, 17-12-08  
      Έξοχη ιδέα !!!!!!
      Μπράβο!!!!!
      #
      Σχόλιο από zanice, 18-8-09  
      Εχω μια απόρία τα χέρια μας μπορεί να μην μυρίζουν το ψυγείο όμως? Μπορώ να το βάλω σε βαζάκι γυάλινο με καπάκι?
      #
      Σχόλιο από kiriakh58, 18-8-09  
      zanice επειδη το κανω και εγω με το σκορδο για να εχω παντα ετοιμο τριμενο θελει οπωσδηποτε κλεισιμο στο βαζακι αλλιως θα μοιριζει ολο το ψυγειο
      #
      Σχόλιο από pkara, 23-8-09  
      αυτο που ειπε η sitronella ειναι το πιο σωστο. Οταν κοβεις το σκορδο χανει ολες τις ουσιες του.
      DOMENICA βρασε με λιγο νερο το σκορδο για 1-2 λεπτα και δεν θα καει ή αλλιως βάλε λιγο ξύδι στο τζατζικι που κανει την ιδια δουλεια με το σκορδο και ειναι και συντηρητικο και αργει να χαλασει το τζατζικι.
      #
      Σχόλιο από Devona, 24-8-09  
      υπεροχα...παντα ετοιμο καθαρισμενο σκορδο
      #
      Σχόλιο από ασπακι, 25-8-09  
      Παιδια γιατι ολη αυτη η ιστορια? Βαλτε γαντακια και οταν χρειαστειτε σκορδο καθαριστε το να ειναι φρεσκο και με ολες τις βιταμινες του. Δεν ειναι πιο απλο? και πιο νοστιμο.
      #
      Σχόλιο από lenale, 26-8-09  
      Εγω ειχα βαλει ολοκληρες τις σκελιδες σε ενα βαζο με μπολικο ελαιολαδο αλλα η μυρωδια δεν περιγραφετε.Πεταξα και το βαζο μαζι...
      #
      Σχόλιο από Dudu, 13-3-10  
      Είναι εξαιρετικός τρόπος διατήρησης των σκόρδων, άσε που είναι πάντα έτοιμα. Κάποτε τα βάζω ολόκληρα με λάδι αφού τα ξεφλουδίσω φυσικά. Μόνο που μετά από κάποιο καιρό κιτρινίζουν κάπως. Τα φυλάω σε βαζάκια με τη σούστα, προς αποφυγή οσμών. Επίσης, το βαζάκι το βάζω μέσα σε πολυμπάγκ.
      #
      Σχόλιο από leangourmet, 10-4-11  
      Σίγουρα χρήσιμο το έτοιμο σκορδάκι στο ψυγείο ανά πάσα στιγμή, αλλά η ένστασή μου: δεν πετάμε το χυμό του γιατί χάνουμε πολλά απο τα ωφέλιμα στοιχεία του.
      Αν και της υπομονής είναι σημαντικό να βγάζουμε την πράσινη ουρίτσα απο τις σκελίδες: αποφεύγουμε τη βαρυστομαχιά και την "ευωδιαστή" ανάσα. Όσο για τη μυρωδιά στα χέρια, μιά κουταλιά τριμμένος ωμός καφές (ελληνικός ή φίλτρου) καλό τρίψιμο στα χέρια, κανονικό σαπούνισμα και τέρμα οι μυρωδιές (και απο ψάρι, τυρί κ.α.)
      #
      Σχόλιο από krepoylina, 10-4-11  
      με τι το σεβίρουμε;
      #
      Σχόλιο από leangourmet, 10-4-11  
      krepoylina, προσωπικά θα το κέρναγα μαζί με ζεστό, φρέσκο ψωμί με χοντρή κόρα, μιά βουτιά σε ένα μπολάκι με αγνό ελαιόλαδο και λίγο χονδρό αλάτι, τσίπουρο ή ούζο. Κι άν στο ψυγείο σας υπάρχει κανένα ταπεράκι με γαύρο ξιδάτο ... ότι καλύτερο για τις αρτηρίες σας!
      #
      Σχόλιο από Ermioni, 10-4-11  
      τελειο και τωρα που ερχεται καιρος για μπαρμπεκιου βαλτε φετες ψωμι στη σχαρα και μολις γινουν και απο τις δυο πλευρες περαστε την πανω πλευρα με αυτο το μειγμα και προσφερτε το σαν ορεκτικο σε φιλους και γνωστους!!!Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!!!!!
      #
      Σχόλιο από smarilia, 10-4-11  
      Είναι πολύ καλή ιδέα.Το ίδιο περίπου έχω κάνει κι εγώ.Χτύπησα τα σκόρδα στο multi και τα έβαλα σε γυάλινο βαζάκι με ελαιόλαδο στο ψυγείο.Έχω διαβάσει μάλιστα ότι το σκόρδο (όπως και το λάχανο) αν το τρίψεις και το αφήσεις,ναι μεν χάνει κάποιες απο τις βιταμίνες του αλλά γίνεται πολύ αντιοξειδωτικό.
      #
      Σχόλιο από pinalaki, 23-4-11  
      ετσι το κανω και εγω! οπως η smarilia εχεις ανα πασα στιγμη σκορδακι στο ψυγειο! μαλιστα, έιχα ακουσει την συμβουλη με το σκορδο σε μία εκπομπη στο mega απο γνωστό σεφ!ε επίσης ένα νόστιμο μεζαδάκι για τσίπουρο είναι ψημμένες φετούλες με σκορδάκι και λίγο λαδάκι και αλατακι που αναφέρεται πιο πάνω και πάνω από τις φέτες βάλτε ψιλοκομμένη ντομάτολα με ψιλοκομμ. γαύρο ξιδάτο, ελίτσες ροδέλες πράσινες και ριγανη! ψιλοκόψτε τα όλα σε ένα μπολ, μαριναρετε με λαδάκι και αρρωματικά, αανακατεύψτε και σερβιρετε πάνω από τις φέτες. Το δίναμε μεζέ με τσίπουρο στο καφέ που δούλευα πέρυσι και άρεσε πολύ στο κόσμο!
      #
      Σχόλιο από spourgitaki, 15-9-11  
      Τι ωραίο,άπο τι κόπο σε γλυτώνει.Για το κρεμμύδι υπάρχει κάτι?
      #
      Σχόλιο από july88, 3-4-12  
      Τέλεια ιδέα μιας και είχα πολλλά σκόρδα
      #
      Σχόλιο από maria86c, 11-4-12  
      πολύ καλή ιδεα ειδικα για εμενα που τα σκορδα μουχλιαζουν πριν προλαβω να τα χρησιμοποιησω
      Εγω δε τα σουρωσα τα εκανα και με το μπλεντερ οποτε εγιναν πουρες
      Ειχε λίγο κόπο αλλα αξιζε γιατι στη καθημερινοτητα γλιτωνεις χρόνο
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

      17 Σχόλια

      #
      Σχόλιο από mama, 18-3-08  
      Οταν το βάλουμε στα βάζα επάνω το γεμίζουμε με λάδι για να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα..Επίσης όταν το βάζουμε στα βάζα προσπαθούμε να μην έχει κενά αέρος..Διατηρείτε στην κατάψυξη και στην συντήρηση για μήνες..
      #
      Σχόλιο από Sitronella, 31-3-08  
      Μια θεία μου εδώ με ταβέρνα για να διατηρήσει τα σκόρδα της, τα καθαρίζει και βάζει τις σκελίδες σε βάζα. Μετά απλώς γεμίζει τα βάζα με λάδι και διατηρούνται έτσι (άσε που το λαδάκι είναι και νόστιμο μετά). Λέει πως έτσι δεν κιτρινίζουν.
      #
      Σχόλιο από DOMENICA, 24-9-08  
      Για ποιό λόγο να περάσουμε τα σκόρδα από το σουρωτήρι; Έχω ακούσει και για βράσιμο σε λίγο γάλα και μετά σε βαζάκια με λάδι. Με ενδιαφέρει πολύ γιατί κάνω άμμεσα για το μεσημεριανό τραπέζι το "ψευτοτζατζίκι" για τα παιδιά όπου είναι ο μόνος τρόπος να φάνε γιαούρτι αλλά όταν βάζω ψιλικομμένο σκόρδο τους καίει!!
      #
      Σχόλιο από Anthemis, 17-12-08  
      Έξοχη ιδέα !!!!!!
      Μπράβο!!!!!
      #
      Σχόλιο από zanice, 18-8-09  
      Εχω μια απόρία τα χέρια μας μπορεί να μην μυρίζουν το ψυγείο όμως? Μπορώ να το βάλω σε βαζάκι γυάλινο με καπάκι?
      #
      Σχόλιο από kiriakh58, 18-8-09  
      zanice επειδη το κανω και εγω με το σκορδο για να εχω παντα ετοιμο τριμενο θελει οπωσδηποτε κλεισιμο στο βαζακι αλλιως θα μοιριζει ολο το ψυγειο
      #
      Σχόλιο από pkara, 23-8-09  
      αυτο που ειπε η sitronella ειναι το πιο σωστο. Οταν κοβεις το σκορδο χανει ολες τις ουσιες του.
      DOMENICA βρασε με λιγο νερο το σκορδο για 1-2 λεπτα και δεν θα καει ή αλλιως βάλε λιγο ξύδι στο τζατζικι που κανει την ιδια δουλεια με το σκορδο και ειναι και συντηρητικο και αργει να χαλασει το τζατζικι.
      #
      Σχόλιο από Devona, 24-8-09  
      υπεροχα...παντα ετοιμο καθαρισμενο σκορδο
      #
      Σχόλιο από ασπακι, 25-8-09  
      Παιδια γιατι ολη αυτη η ιστορια? Βαλτε γαντακια και οταν χρειαστειτε σκορδο καθαριστε το να ειναι φρεσκο και με ολες τις βιταμινες του. Δεν ειναι πιο απλο? και πιο νοστιμο.
      #
      Σχόλιο από lenale, 26-8-09  
      Εγω ειχα βαλει ολοκληρες τις σκελιδες σε ενα βαζο με μπολικο ελαιολαδο αλλα η μυρωδια δεν περιγραφετε.Πεταξα και το βαζο μαζι...
      #
      Σχόλιο από Dudu, 13-3-10  
      Είναι εξαιρετικός τρόπος διατήρησης των σκόρδων, άσε που είναι πάντα έτοιμα. Κάποτε τα βάζω ολόκληρα με λάδι αφού τα ξεφλουδίσω φυσικά. Μόνο που μετά από κάποιο καιρό κιτρινίζουν κάπως. Τα φυλάω σε βαζάκια με τη σούστα, προς αποφυγή οσμών. Επίσης, το βαζάκι το βάζω μέσα σε πολυμπάγκ.
      #
      Σχόλιο από smarilia, 10-4-11  
      Είναι πολύ καλή ιδέα.Το ίδιο περίπου έχω κάνει κι εγώ.Χτύπησα τα σκόρδα στο multi και τα έβαλα σε γυάλινο βαζάκι με ελαιόλαδο στο ψυγείο.Έχω διαβάσει μάλιστα ότι το σκόρδο (όπως και το λάχανο) αν το τρίψεις και το αφήσεις,ναι μεν χάνει κάποιες απο τις βιταμίνες του αλλά γίνεται πολύ αντιοξειδωτικό.
      #
      Σχόλιο από pinalaki, 23-4-11  
      ετσι το κανω και εγω! οπως η smarilia εχεις ανα πασα στιγμη σκορδακι στο ψυγειο! μαλιστα, έιχα ακουσει την συμβουλη με το σκορδο σε μία εκπομπη στο mega απο γνωστό σεφ!ε επίσης ένα νόστιμο μεζαδάκι για τσίπουρο είναι ψημμένες φετούλες με σκορδάκι και λίγο λαδάκι και αλατακι που αναφέρεται πιο πάνω και πάνω από τις φέτες βάλτε ψιλοκομμένη ντομάτολα με ψιλοκομμ. γαύρο ξιδάτο, ελίτσες ροδέλες πράσινες και ριγανη! ψιλοκόψτε τα όλα σε ένα μπολ, μαριναρετε με λαδάκι και αρρωματικά, αανακατεύψτε και σερβιρετε πάνω από τις φέτες. Το δίναμε μεζέ με τσίπουρο στο καφέ που δούλευα πέρυσι και άρεσε πολύ στο κόσμο!
      #
      Σχόλιο από spourgitaki, 15-9-11  
      Τι ωραίο,άπο τι κόπο σε γλυτώνει.Για το κρεμμύδι υπάρχει κάτι?
      #
      Σχόλιο από july88, 3-4-12  
      Τέλεια ιδέα μιας και είχα πολλλά σκόρδα
      #
      Σχόλιο από maria86c, 11-4-12  
      πολύ καλή ιδεα ειδικα για εμενα που τα σκορδα μουχλιαζουν πριν προλαβω να τα χρησιμοποιησω
      Εγω δε τα σουρωσα τα εκανα και με το μπλεντερ οποτε εγιναν πουρες
      Ειχε λίγο κόπο αλλα αξιζε γιατι στη καθημερινοτητα γλιτωνεις χρόνο
      #
      Σχόλιο από thomaei, 15-5-12  
      πολυ καλος τροπος να εχεις σκορδο ανα πασα στιγμη , χωρις να μυριζουν τα χερια , εχω παντα ενα μικρο γυαλινο βαζακι στο ψυγειο !!! την ειχα ακουσει πριν πολυ καιρο στην ντινα νικολαου την κρεμα σκορδου και εψαξα στο σαιτ να την βρω αν υπαρχει ... ξεχασα ομως να βαλω τα πιρουνακια μου:):)):

      2 Ερωτήσεις

      #
      Σχόλιο από krepoylina, 10-4-11  
      με τι το σεβίρουμε;
      #
      Σχόλιο από leangourmet, 10-4-11  
      krepoylina, προσωπικά θα το κέρναγα μαζί με ζεστό, φρέσκο ψωμί με χοντρή κόρα, μιά βουτιά σε ένα μπολάκι με αγνό ελαιόλαδο και λίγο χονδρό αλάτι, τσίπουρο ή ούζο. Κι άν στο ψυγείο σας υπάρχει κανένα ταπεράκι με γαύρο ξιδάτο ... ότι καλύτερο για τις αρτηρίες σας!

      2 Παραλλαγές

      #
      Σχόλιο από leangourmet, 10-4-11  
      Σίγουρα χρήσιμο το έτοιμο σκορδάκι στο ψυγείο ανά πάσα στιγμή, αλλά η ένστασή μου: δεν πετάμε το χυμό του γιατί χάνουμε πολλά απο τα ωφέλιμα στοιχεία του.
      Αν και της υπομονής είναι σημαντικό να βγάζουμε την πράσινη ουρίτσα απο τις σκελίδες: αποφεύγουμε τη βαρυστομαχιά και την "ευωδιαστή" ανάσα. Όσο για τη μυρωδιά στα χέρια, μιά κουταλιά τριμμένος ωμός καφές (ελληνικός ή φίλτρου) καλό τρίψιμο στα χέρια, κανονικό σαπούνισμα και τέρμα οι μυρωδιές (και απο ψάρι, τυρί κ.α.)
      #
      Σχόλιο από Ermioni, 10-4-11  
      τελειο και τωρα που ερχεται καιρος για μπαρμπεκιου βαλτε φετες ψωμι στη σχαρα και μολις γινουν και απο τις δυο πλευρες περαστε την πανω πλευρα με αυτο το μειγμα και προσφερτε το σαν ορεκτικο σε φιλους και γνωστους!!!Τ Ε Λ Ε Ι Ο!!!!!!

      Άλλες φωτογραφίες

      Σχετικά άρθρα

      Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
      Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
      Χορτοφαγία
      Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
      Νηστείες
      Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

      Τη συνταγή προτείνουν:

      Τουρσια
      Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της dimitra m
      Σπιτικά
      Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της fenia92
      ΠΑΡΑΔΟΣΗ
      Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
      Διαφορα
      Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
      καντο μονος σου
      Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou