Fudge λευκής σοκολάτας με άρωμα πορτοκάλι
Σοκολατάκια υπέροχα, ολόιδια με γνωστού ζαχαροπλαστείου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα από το blog funky cook. Η συνταγή φτιάχνει πολλά σοκολατάκια και διατηρούνται εκτός ψυγείου αλλά σε κλειστό δοχείο ή με μεμβράνη.
Υλικά
-
500 γρ. λευκή σοκολάτα (κουβερτούρα)
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
1-2 κ.γ. έλαιο πορτοκαλιού (εσάνς) ή ξύσμα πορτοκαλιού
-
1 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
-
Χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί (αν θέλουμε)
-
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε μπεν-μαρι τη σοκολάτα, το ζαχαρούχο και το βούτυρο.
-
2
Μόλις λιώσουν και ομογενοποιηθούν ρίχνουμε το άρωμα ή το ξύσμα πορτοκαλιού και το χρώμα (προαιρετικό) και ανακατεύουμε καλά.
-
3
Απλώνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί διαλέγοντας το μέγεθος ώστε να έχει το μείγμα 2-3 εκατοστά πάχος.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει, χωρίς όμως να γίνει πολύ σκληρό.
-
5
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα κυλάμε σε ζάχαρη άχνη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)