κύρια φωτογραφία συνταγής Γαβράκι καλοκαιρινό
Μαίρη Κ
Μαίρη Κ @cook_8477916
,Ελλάδα

Ένα καλοκαιρίνό φαγάκι που γίνεται γρήγορα και τρώγεται ευχάριτα και κρύο! (Μάλιστα έτσι είναι καλύτερο!) Ιδανικό για όσους προσέχουν τη διαιτάτους αυτές τις μέρες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Διαλέγουμε με προσοχή το γαυράκι μας να είναι φρέσκο, αν είναι δυνατόν να σπαρταράει!!!Αν θέλουμε να το φάμε με το κόκαλο προσέχουμε να μην είναι πολύ μεγάλος, γιατί όσο πιο μεγάλος ο γαύρος τοσο πιο ενοχλητικό το κόκκαλο. Άσε που πικρίζει κιόλας. Επίσης προσέχουμε ο γαύρος να μην είναι πολύ μικρός γιατί θα διαλυθεί στο ψήσιμο!!!!Καλό θα ήταν τις ντομάτες να μην τις κόψουμε στο ξύλο κοπής αλλά πάνω από το σκεύος ώστε να πέσουν μέσα και τά ζουμάκια τους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κιλό γαβράκι
  2. 2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  3. 1 κρεμμύδι ξερό
  4. 1/2 φλιτζανάκι κάππαρη (προαιρετικά)
  5. 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  6. ελαιόλαδο
  7. αλάτι
  8. δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε το γαβράκι από το κεφάλι και τα εντόσθια. Αν θέλουμε και έχουμε υπομονή καθαρίζουμε και το κόκκαλο. Αλλά και να το αφήσουμε δεν πειράσει αφού είναι νοστιμότατο, πολύ μαλακό και πολύ θρεπτικό (υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο).

  2. 2

    Βάζουμε το ψαράκι καθαρισμένο σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή μία γάστρα με καπάκι. (Το ψήσιμο με αυτό τον τρόπο γίνεται καλύτερο και πιο γευστικό).

  3. 3

    Αλατίζουμε ελάφρά.

  4. 4

    Κόβουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα και την πιπεριά σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στο ψάρι.

  5. 5

    Προσθέτουμε την κάππαρη, που την έχουμε προηγουμένως ξαλμυρίσει, και το σκόρδο κομμένο σε φετάκια. (Αυτά τα τελευταία υλικά προαιρετικά).

  6. 6

    Ρίχνουμε ελαιόλαδο κατά βούλιση.

  7. 7

    Αλατίζουμε και πάλι ελαφρά και προσθέτουμε το δυόσμο ξερό ή φρέσκο όσο μας αρέσει.

  8. 8

    Πρόσθέτουμε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

  9. 9

    Όταν ψήθει βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να χλιαρέψει. Τρώγεται και κρύο, μάλιστα κάποιοι λένε ότι έτσι είναι καλύτερο γιατί τα υλικά μαρινάρουν το ψάρι περισσότερο!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια

eta
eta @cook_8476953
Πολύ νόστιμο με φοβερό ζουμί. Θέλει λιγο ψήσιμο με ανοιχτό καπάκι στο τέλος.

Από

Μαίρη Κ
Μαίρη Κ @cook_8477916
στις
,Ελλάδα
Είμαι 36 χρονών και παντρεμένη εδώ και 5 χρόνια με το Γιάννη. Έχουμε μία μικρούλα 2 χρονών, τη Βαλέρια, και πριν από 3 μήνες αποκτήσαμε το δεύτερο ζουζούνι μας, αγοράκι αυτή τη φορά! Ζούμε στο Νέο Ηράκλειο και ελπίζουμε, κάποια στιγμή, να τα καταφέρουμε να φύγουμε από την Αθήνα (αν και λόγω δουλειάς δεν το βλέπω πολύ πιθανό.)Εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση. Αγαπώ πολύ τη μαγειρική και μ' αρέσει να δοκιμάζω καινούριες γεύσεις. Πρωτομπήκα στην κουζίνα στα 9 μου και από τότε δεν έχω βγει ποτέ!!! Λατrεύω τα θαλασσινά και τα λαδερά φαγητά! Το site το βρήκα τυχαία ένα βράδυ που έψαχνα συνταγή για λεμοντσέλο! Από τότε το συμβουλεύομαι συχνά και τελευταία άρχισα να ανεβάζω κάποιες από τις συνταγές μου!!!!
Δες περισσότερα