Γάβρος λεμονάτος, γρήγορος, εύκολος, υγιεινός

Bαθμολογία: 4.8182
       
 
11 ψήφοι
Evid217, 10.05.11

Περιγραφή

Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο πιάτο αν θέλετε να αποφύγετε τις θερμίδες του τηγανιτού γάβρου.
Γάβρος λεμονάτος, γρήγορος, εύκολος, υγιεινός
photo: MAGEIRISSA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. γαύρος (ή περισσότερος)
  • λίγο νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο (και περισσότερες αν θέλετε)
  • χυμό από 1 λεμόνι (ή περισσότερο αν θέλετε)
  • αλάτι, ρίγανη, λάδι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Περιέχει: Σκόρδο
Φτιάχνει: περίπου 3 μερίδες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζετε λίγο νεράκι (μισό δάχτυλο) σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει ρίξτε μέσα τον γαύρο και το σκόρδο, αλάτι και ρίγανη. Ανακατέψτε (προσεκτικά) με ένα πιρούνι.
  2. Σε 5-10 λεπτά είναι έτοιμος! Θα το καταλάβετε επειδή η σάρκα θα ξεκολλάει μόνη της από τα κόκκαλα.
  3. Σβήστε την φωτιά και προσθέστε το λεμόνι, το λάδι και λίγη ρίγανη ακόμη αν θέλετε.
  4. Πολύ γρήγορο, πολύ εύκολο και πολύ υγιεινό φαγητό, χωρίς ούτε τηγάνισμα ούτε έξτρα θερμίδες αλλά εξαιρετική γεύση!

Σχετικές συνταγές

Γαύρος ανοιξιάτικος Γαύρος ανοιξιάτικος
4.5
       
       
(4)
Γαύρος ουζάτος Γαύρος ουζάτος
4
       
       
(2)
Γαύρος Ξιδάτος Γαύρος Ξιδάτος
4.9024
       
       
(41)
Γαύρος μαρινάτος Γαύρος μαρινάτος
4
       
       
(11)
Γαύρος λεμονάτος Γαύρος λεμονάτος
4.8571
       
       
(21)

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 11-5-11  
    ετσι τον κανω παντα με πολυ πολυ μαιντανο ψιλοκομμενο απο πανω,δοκιμασε το.Απορω πως δεν υπηρχε αυτη η συνταγη.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 11-5-11  
    Αγαπημένο φαγάκι, έτσι το φτιάχνω κι εγώ.
    Με τη μόνη διαφορά, βάζω το γαύρο φιλεταρισμένο στο σκεύος να μαγειρευτεί.
    Ευχαριστούμε που την ανέβασες!
    #
    Σχόλιο από kessy, 11-5-11  
    εμεις τον ονομαζουμε γαυρο σαγανακι.Προσθετω κι εγω μαιντανο , πιπερια (γλυκια ή καυτερη ή και τα δυο) και λιγη μουσταρδα.Δεν το εχω δοκιμασει με σκορδο αλλα θα το κανω προσεχως...
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 11-5-11  
    Κι εγω ετσι το φτιαχνω πολυ νοστιμο φαγακι
    #
    Σχόλιο από Evid217, 12-5-11  
    ευχαριστω πολυ για τις ψηφους και τις κριτικες! kessy και μεις σαγανακι τον λεμε ;)
    #
    Σχόλιο από ath46, 1-12-11  
    Ετσι τον έφτιαχνε η γιαγιά μου... Θα το μαγειρέψω αύριο. Πολύ καλό και γρήγορο!
    #
    Σχόλιο από personna, 15-3-12  
    #
    Σχόλιο από darthen, 18-7-12  
    Πολύ ωραίο, μπορείς να δοκιμάσεις να βγάλεις το κεφάλι και το κόκκαλο και να τα βάλεις στο φούρνο με 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι, ρίγανη και ένα ποτήρι λευκό κρασί και λαδάκι και να τον ψήσεις για 30 λεπτά στο φούρνο...γίνεται πολύ νόστιμος και έτσι!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 12-10-12  
    Δεν υπάρχουν σχόλια. Μόνο απόλαυση !
    #
    Σχόλιο από glikoula, 21-10-12  
    #
    Σχόλιο από 12121971, 10-7-13  
    ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΝΟΣ!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 10-7-13  
    Ακριβώς έτσι το κάνω και εγώ, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.Κατα τον ιδιο τροπο το βάζω και στο φούρνο όπου εκει τον ξεροψηνω

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 11-5-11  
    ετσι τον κανω παντα με πολυ πολυ μαιντανο ψιλοκομμενο απο πανω,δοκιμασε το.Απορω πως δεν υπηρχε αυτη η συνταγη.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 11-5-11  
    Αγαπημένο φαγάκι, έτσι το φτιάχνω κι εγώ.
    Με τη μόνη διαφορά, βάζω το γαύρο φιλεταρισμένο στο σκεύος να μαγειρευτεί.
    Ευχαριστούμε που την ανέβασες!
    #
    Σχόλιο από kessy, 11-5-11  
    εμεις τον ονομαζουμε γαυρο σαγανακι.Προσθετω κι εγω μαιντανο , πιπερια (γλυκια ή καυτερη ή και τα δυο) και λιγη μουσταρδα.Δεν το εχω δοκιμασει με σκορδο αλλα θα το κανω προσεχως...
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 11-5-11  
    Κι εγω ετσι το φτιαχνω πολυ νοστιμο φαγακι
    #
    Σχόλιο από Evid217, 12-5-11  
    ευχαριστω πολυ για τις ψηφους και τις κριτικες! kessy και μεις σαγανακι τον λεμε ;)
    #
    Σχόλιο από ath46, 1-12-11  
    Ετσι τον έφτιαχνε η γιαγιά μου... Θα το μαγειρέψω αύριο. Πολύ καλό και γρήγορο!
    #
    Σχόλιο από personna, 15-3-12  
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 12-10-12  
    Δεν υπάρχουν σχόλια. Μόνο απόλαυση !
    #
    Σχόλιο από glikoula, 21-10-12  
    #
    Σχόλιο από 12121971, 10-7-13  
    ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΝΟΣ!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 10-7-13  
    Ακριβώς έτσι το κάνω και εγώ, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.Κατα τον ιδιο τροπο το βάζω και στο φούρνο όπου εκει τον ξεροψηνω

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από darthen, 18-7-12  
    Πολύ ωραίο, μπορείς να δοκιμάσεις να βγάλεις το κεφάλι και το κόκκαλο και να τα βάλεις στο φούρνο με 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι, ρίγανη και ένα ποτήρι λευκό κρασί και λαδάκι και να τον ψήσεις για 30 λεπτά στο φούρνο...γίνεται πολύ νόστιμος και έτσι!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...

    Σχετικές οδηγίες

    Πώς καθαρίζουμε γαύρους ή σαρδέλες
    Προστέθηκε από mamaka
    5
           
           
    (11)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ευκολάκια
    Ένα βιβλίο 151 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Κλασσικές Συνταγές
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της Ικαριώτισσα
    ελαφρα,διαίτης
    Ένα βιβλίο 131 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Ψαρικά
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της Kristallenia1
    Ψαράκια
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα