κύρια φωτογραφία συνταγής Γαλακτομπουρεκάκια
liaroup
liaroup @cook_8450370

Αυτό το γλυκό είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να αποφύγουν τα αυγά

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά μου

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  2. 2 κουταλάκια ζάχαρη
  3. 1/4 κουταλάκι κανέλα
  4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  5. 50 γρ. βούτυρο κομμένο
  6. 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  7. 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  8. 110 γρ. ζάχαρη
  9. 500 ml. γάλα
  10. ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  11. 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
  12. 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  13. 1/3 φλυτζάνι γλυκόζη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα φύλλα σε 2 λουρίδες.

  2. 2

    Βάζουμε σε μπώλ το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.

  3. 3

    Βάζουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά ή ώσπου να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει.

  4. 4

    Αλείφουμε 3 λώριδες με βούτυρο, βάζουμε 2 κουταλιές κρέμα στην άκρη και διπλώνουμε, τυλίγοντας σε ρολό. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με βούτυρο.

  5. 5

    Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

  6. 6

    Οταν κρυώσει το σιροπιάζουμε με το σιρόπι το οποίο έχουμε βράσει για 5 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
Δεν κατάλαβα καλά τη διαδικασία: τυλίγουμε ένα μεγάλο ρολό (το οποίο μετά κόβουμε σε μικρά ρολάκια) ή τυλίγουμε πολλά ατομικά ρολάκια εξαρχής;
Γίνε λίγο πιο επεξηγηματική. *Με τον α' τρόπο κάνει η μάνα μου μπακλαβά σε ρολά.

Από

liaroup
liaroup @cook_8450370
στις