Γαλακτομπουρεκάκια

Bαθμολογία: 4.4
       
 
5 ψήφοι
liaroup, 29.02.08

Περιγραφή

Αυτό το γλυκό είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να αποφύγουν τα αυγά
Γαλακτομπουρεκάκια
photo: golfo

Συνταγή από:

liaroup

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. φύλλο κρούστας
  • 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 50 γρ. βούτυρο κομμένο
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml. γάλα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 1/3 φλυτζάνι γλυκόζη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Βούτυρο , Γάλα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τα φύλλα σε 2 λουρίδες.
  2. Βάζουμε σε μπώλ το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη.
  3. Βάζουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά ή ώσπου να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Αλείφουμε 3 λώριδες με βούτυρο, βάζουμε 2 κουταλιές κρέμα στην άκρη και διπλώνουμε, τυλίγοντας σε ρολό. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε με βούτυρο.
  5. Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  6. Οταν κρυώσει το σιροπιάζουμε με το σιρόπι το οποίο έχουμε βράσει για 5 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά μου

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από Athanasia, 29-2-08  
    Δεν κατάλαβα καλά τη διαδικασία: τυλίγουμε ένα μεγάλο ρολό (το οποίο μετά κόβουμε σε μικρά ρολάκια) ή τυλίγουμε πολλά ατομικά ρολάκια εξαρχής;
    Γίνε λίγο πιο επεξηγηματική.

    *Με τον α' τρόπο κάνει η μάνα μου μπακλαβά σε ρολά.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-2-08  
    Αθανασία, νομίζω το εξηγεί. Λέει να κόψεις τα φύλλα στα δύο και μετά να βουτυρώσεις 3 τέτοια φύλλα, να τα γεμίσεις και να τα τυλίξεις. Άρα τα κάνεις από την αρχή μικρά ρολάκια.
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 29-2-08  
    OK, τότε θέλει συμπλήρωμα στις οδηγίες, τύπου "επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και γεμίζουμε το ταψί με ατομικά ρολά"
    #
    Σχόλιο από iliaxtida, 24-7-08  
    και απο το πλάι πως και δεν φευγει η κρέμα? υπάρχει "ειδικος" τρόπος τυλίγματος? (έχετε υπόψιν σας εσεις που γράφετε τις συνταγές ότι διαβάζουμε κι εμείς οι άσχετες!)
    #
    Σχόλιο από Ginger, 24-7-08  
    Πρώτα θα κλείσεις τις άκρες (αριστερά και δεξιά της κρέμας) να μην φύγει η κρέμα και μετά θα αρχίσεις να τυλίγεις σε ρολάκι.
    #
    Σχόλιο από redhair, 27-12-09  
    η κρεμα ειναι αρκετα "πηχτη"? δεν χυνεται? εννοω χωρις αβγα?
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-3-10  
    παρα πολυ ωραια ,τα τσακισαμε!
    εγω στην κρεμα εβαλα και 2 αυγα φρεσκα ,γιατι μου αρεσει ετσι να παιρνουν ωραιο χρωμα τα γαλακτομπουρεκακια.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 19-3-10  
    θέλω να τα φτιάξω, αλλά θα ήθελα να μου πει κάποιος-α πόσα κομμάτια βγαίνουν ή πόσα ταψιά φούρνου τέλως πάντων.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 20-3-10  
    Εγιναν ανάρπαστα!!!Μόνο που πρόσθεσα και ένα αβγουλάκι στην κρέμα.
    #
    Σχόλιο από tatalina1, 6-11-10  
    Την ζάχαρη και την κανέλα πότε την χρησιμοποιούμε?Δεν βάζουμε βανίλια?
    #
    Σχόλιο από minas, 5-12-10  
    ΕΓΩ ΤΑ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΤΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...ΜΟΛΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΙΣΤΙΚΕΣ-ΚΟΙ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ..
    #
    Σχόλιο από lianaki, 13-3-11  
    Κοριτσια εφτιαξα αυτα τα γαλακτομπουρεκακια σε νηστισιμη εκδοχη με γαλα σογιας και φυτικη μαργαρινη.Ειναι απιστευτα νοστιμα και δεν καταλαβαινεις οτι ειναι νηστισιμα.
    Δοκιμαστε τα τωρα που ειναι Σαρακοστη και τρελανετε τους ολους!!!
    #
    Σχόλιο από fillitsa22, 17-3-13  
    μμμ.. .μολις τα εβγαλα απο τον φουρνο!προσθεσα και εγω 2 αυγα στη κρεμα...
    και εφαγα 2 !!!
    πολυ ωραια!!! και γρηγορα!!!

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από golfo, 18-3-10  
    παρα πολυ ωραια ,τα τσακισαμε!
    εγω στην κρεμα εβαλα και 2 αυγα φρεσκα ,γιατι μου αρεσει ετσι να παιρνουν ωραιο χρωμα τα γαλακτομπουρεκακια.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από ΔΙΔΥΜΙΝΑ, 19-3-10  
    θέλω να τα φτιάξω, αλλά θα ήθελα να μου πει κάποιος-α πόσα κομμάτια βγαίνουν ή πόσα ταψιά φούρνου τέλως πάντων.
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 20-3-10  
    Εγιναν ανάρπαστα!!!Μόνο που πρόσθεσα και ένα αβγουλάκι στην κρέμα.
    #
    Σχόλιο από minas, 5-12-10  
    ΕΓΩ ΤΑ ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΝΤΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...ΜΟΛΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ..ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΙΣΤΙΚΕΣ-ΚΟΙ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ..
    #
    Σχόλιο από lianaki, 13-3-11  
    Κοριτσια εφτιαξα αυτα τα γαλακτομπουρεκακια σε νηστισιμη εκδοχη με γαλα σογιας και φυτικη μαργαρινη.Ειναι απιστευτα νοστιμα και δεν καταλαβαινεις οτι ειναι νηστισιμα.
    Δοκιμαστε τα τωρα που ειναι Σαρακοστη και τρελανετε τους ολους!!!
    #
    Σχόλιο από fillitsa22, 17-3-13  
    μμμ.. .μολις τα εβγαλα απο τον φουρνο!προσθεσα και εγω 2 αυγα στη κρεμα...
    και εφαγα 2 !!!
    πολυ ωραια!!! και γρηγορα!!!

    7 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Athanasia, 29-2-08  
    Δεν κατάλαβα καλά τη διαδικασία: τυλίγουμε ένα μεγάλο ρολό (το οποίο μετά κόβουμε σε μικρά ρολάκια) ή τυλίγουμε πολλά ατομικά ρολάκια εξαρχής;
    Γίνε λίγο πιο επεξηγηματική.

    *Με τον α' τρόπο κάνει η μάνα μου μπακλαβά σε ρολά.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 29-2-08  
    Αθανασία, νομίζω το εξηγεί. Λέει να κόψεις τα φύλλα στα δύο και μετά να βουτυρώσεις 3 τέτοια φύλλα, να τα γεμίσεις και να τα τυλίξεις. Άρα τα κάνεις από την αρχή μικρά ρολάκια.
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 29-2-08  
    OK, τότε θέλει συμπλήρωμα στις οδηγίες, τύπου "επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και γεμίζουμε το ταψί με ατομικά ρολά"
    #
    Σχόλιο από iliaxtida, 24-7-08  
    και απο το πλάι πως και δεν φευγει η κρέμα? υπάρχει "ειδικος" τρόπος τυλίγματος? (έχετε υπόψιν σας εσεις που γράφετε τις συνταγές ότι διαβάζουμε κι εμείς οι άσχετες!)
    #
    Σχόλιο από Ginger, 24-7-08  
    Πρώτα θα κλείσεις τις άκρες (αριστερά και δεξιά της κρέμας) να μην φύγει η κρέμα και μετά θα αρχίσεις να τυλίγεις σε ρολάκι.
    #
    Σχόλιο από redhair, 27-12-09  
    η κρεμα ειναι αρκετα "πηχτη"? δεν χυνεται? εννοω χωρις αβγα?
    #
    Σχόλιο από tatalina1, 6-11-10  
    Την ζάχαρη και την κανέλα πότε την χρησιμοποιούμε?Δεν βάζουμε βανίλια?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    moje
    Ένα βιβλίο 304 αγαπημένων συνταγών, του/της barbara mallios
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της xrusav
    Συνταγές για Σιροπιαστά Γλυκά Ταψιού
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 555 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis