Γαλακτομπούρεκο επαγγελματική συνταγή

Bαθμολογία: 4.8899
       
 
218 ψήφοι
geosx21, 08.05.10

Περιγραφή

Γαλακτομπούρεκο, επαγγελματική μυστική συνταγή από ζαχαροπλαστείο. Δεν υπάρχει καλύτερο, δοκιμάστε το και μετά τα λέμε. Θα μουγγρίζετε απο ευχαρίστηση μμμμμμμ ναι ναι τέλειο!!!

Γαλακτομπούρεκο επαγγελματική συνταγή
photo: MAGEIRISSA

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας

Για την κρέμα:

  • 1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αβγά
  • 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 πακέτο φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων.

Για το σιρόπι:

  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • δυο κουταλιές της σούπας σιρόπι γλυκόζης
  • φλούδα ενός λεμονιού
  • 1 κουταλιά χυμός λεμόνι
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 28' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 73' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Βράζουμε για 4 λεπτά το σιρόπι μας (από την ώρα που αρχίσει ο βρασμός τα 4 λεπτά) και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά αφήνοντας το σιρόπι μας να κρυώσει.
  2. Παίρνουμε το ταψί μας και το βουτυρώνουμε καλά τον πάτο με ένα πινέλο κουζίνας του και τα πλαϊνά του
  3. Αρχίζουμε να στρώνουμε 5 μόλις φύλλα στο ταψί μας τα οποία τα βουτυρώνουμε πολύ καλά και στα πλάγια των φύλλων.
  4. Ξεκινάμε τώρα να φτιάξουμε την κρέμα μας.
  5. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα απο το λεμόνι και ανοίγοντας το μάτι της κουζίνας στο χαμηλό τα ανακατεύουμε καλά.
  6. Παίρνουμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν καλή μαρέγκα
  8. Σε ένα μπολ χωριστά χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα.
  9. Ενώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα με τους κρόκους μέσα στο μπολ (απαλά να μην μας κόψει η μαρέγκα).
  10. Αδειάζουμε το μίγμα από το μπολ στην κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα.
  11. Προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια κυκλικά και προς το κέντρο τις κατσαρόλας μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας να γίνει παχύρευστη, βελούδινη, αφράτη και αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα μας.
  12. Παίρνουμε την κρέμα μας και την αδειάζουμε στο ταψί μας που έχουμε στρώσει τα πρώτα φύλλα μας.
  13. Στρώνουμε την κρέμα.
  14. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ένα ένα πολύ καλά βουτυρωμένα.
  15. Μαζεύουμε όλα τα πλαϊνά των πάνω φύλλων και τα διπλώνουμε από κάτω, στον πάτο.
  16. Χωρίζουμε χαράζοντας επιφανιακά το φύλλο σε κομμάτια το γαλακτομπούρεκο.
  17. Περιχύνουμε με μπόλικο βούτυρο την επιφάνεια και μετά ραντίζουμε επίσης με μπόλικο νερό μην το φοβάστε.
  18. Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών 1 ώρα να ροδίσει καλά.
  19. Mόλις βγει το γλυκό μας από το φούρνο και είναι καυτό παίρνουμε το σιρόπι μας που έχει κρυώσει και με ένα κουτάλι της σούπας αρχίζουμε να το ρίχνουμε σιγά σιγά επάνω στα φύλλα. Σημαντικό να βραχούν καλά τα φύλλα μας με το σιρόπι.
  20. Aφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό μας και φυσικά να πιει και το σιρόπι του (προσοχή δεν το σκεπάζουμε γιατί θα μας χαλάσει απο τους ατμούς θα κόψει νερό).

Λίγα μυστικά ακόμα

Το καλό και μπόλικο βούτυρο αγελάδος μόνο, το αρκετό βούτυρο στα φύλλα μας, το σιρόπι να είναι κρύο και το γλυκό καυτό, δεν το σκεπάζουμε, δεν το κόβουμε εάν δεν κρυώσει τελείως, (το καλό ψήσιμο να ροδοκοκινίσει καλά).

Φτιάξτε την συνταγή αυτή κατά γράμμα. Σημαντικό: προσοχή στις αναλογίες.

Καλή σας επιτυχία .

Σχετικές συνταγές

    346 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από geosx21, 11-5-10  
    ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από IoAnNa303, 8-6-10  
    pragmatika A P I S T E Y T O !!!Ta 5 pirounakia den ftanoun! Eftia3a ena to Sabbato kai allo ena tin Kuriaki, me ebgale asproproswpi i suntagi sou!!!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 9-6-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Ιωάννα να είσαι πάντα καλά !!!
    #
    Σχόλιο από LIXOUDIES, 9-6-10  
    Θα το δοκιμάσω σίγουρα μιαμ! μιαμ!
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 10-6-10  
    Επειδή θέλω να δοκιμάσω τη συνταγή φρέσκο βούτυρο αγελαδινό που βρίσκουμε? Δεν έχω δει στο μάρκετ πουθενά...Μήπως φταίει το ότι μένω Κύπρο??? Μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο ή θα χάσει πολύ από τη γεύση του?
    #
    Σχόλιο από geosx21, 10-6-10  
    [Natasoulini] το φρέσκο βούτυρο φυσικά και κάνει την διαφορά αλλά εσύ που είσαι στην όμορφη Κύπρο θα πας σε ένα super market και θα ζητήσεις ένα βούτυρο καλής ποιότητας που να είναι για γλυκά δεν ξέρω φυσικά εάν τι βούτυρο μπορείς να βρεις αλλά εάν πας κάποιος θα σε βοηθήσει στο να διαλέξεις πιστεύω να σε βοήθησα και ότι άλλο θες εδώ είμαι στην διαθεσή σου!!!
    #
    Σχόλιο από lakafosi, 10-6-10  
    Καλά έπαθα πλάκα τι φοβερό γαλακτομπούρεκο είναι αυτό το έφτιαξα για τα γενέθλια του γιου μου έκπληξη του άρεσε !!!!μμμμμ !!!! και σε όλους τους καλεσμένους ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ έγραψες 5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΤΕΛΕΙΟ !!!!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 10-6-10  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!
    #
    Σχόλιο από ΒΛΑΧΟΣ, 24-7-10  
    Καλύτερο γαλακτομπούρεκο δεν έχω δοκιμάσει! Αξίζει πολλά! Τραγανό το φύλλο ακόμα και μετά από μέρες στο ψυγείο! Το σιρόπι σε πολύ καλές αναλογίες!!! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 25-7-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, μια φορά το δοκιμάζεις το γαλακτομπούρεκο και γίνετε εθισμός θες κι άλλο κι άλλο κι άλλο πραγματικά είναι τέλειο !!!
    #
    Σχόλιο από jimrou, 31-8-10  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.!!! ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ.ΑΞΙΖΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
    #
    Σχόλιο από kostas, 31-8-10  
    "επαγγελματική μυστική υνταγή"????????το μυστικη μου αρεσε,εδω εγινε βουκινο στην μιση ελλαδα χαχαχα :)))))))))))))))))
    #
    Σχόλιο από geosx21, 31-8-10  
    Ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 15-9-10  
    Εξαιρετική συνταγή! 5 πηρουνάκια κι από μένα! Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 17-9-10  
    Ευχαριστώ πολύ ( ( ( MAGEIRISSA ) ) )
    για την φωτογραφία που τα λέει (ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ)!!!
    #
    Σχόλιο από gina77, 17-9-10  
    Τι νούμερο ταψί χρησιμοποιείς για αυτές τις αναλογίες?
    #
    Σχόλιο από geosx21, 17-9-10  
    Δεν γωριζω ακριβως το νουμερο στο ταψι που εχω αλλα ειναι στρογγυλο μεγαλο με διαμετρο 35cm.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 17-9-10  
    Εμείς σ'ευχαριστούμε geosx21, για την υπέροχη συνταγή που μας έδωσες, την οποία και τιμήσαμε δεόντως.
    Ααα και το ταψί που χρησιμοποίησα, ήταν 35εκ.
    #
    Σχόλιο από MarBo, 18-9-10  
    Αν και φαινεται πιο μπελαλιδικη συνταγη απο τα κλασσικα γαλακτομπουρεκα, λεω να τη φτιαξω σημερα. Αν θελησω να το κανω καποια στιγμη και με καταιφι αντι για φυλλο κρουστας, η ποσοτητα στο βουτυρο θα ειναι η ιδια?
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 18-9-10  
    Προλαβαίνω να το κάνω για σήμερα,έχω όμως το βούτυρο σε γυαλινο βάζο που γράφει "φρέσκο αιγοπρόβειο βούτυρογια ζαχ/κή κ μαγειρικη"αυτό είναι ή άλλο εννοείται?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Επόμενο > Τέλος >>

    259 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από geosx21, 11-5-10  
    ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!
    #
    Σχόλιο από IoAnNa303, 8-6-10  
    pragmatika A P I S T E Y T O !!!Ta 5 pirounakia den ftanoun! Eftia3a ena to Sabbato kai allo ena tin Kuriaki, me ebgale asproproswpi i suntagi sou!!!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 9-6-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Ιωάννα να είσαι πάντα καλά !!!
    #
    Σχόλιο από LIXOUDIES, 9-6-10  
    Θα το δοκιμάσω σίγουρα μιαμ! μιαμ!
    #
    Σχόλιο από lakafosi, 10-6-10  
    Καλά έπαθα πλάκα τι φοβερό γαλακτομπούρεκο είναι αυτό το έφτιαξα για τα γενέθλια του γιου μου έκπληξη του άρεσε !!!!μμμμμ !!!! και σε όλους τους καλεσμένους ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ έγραψες 5 ΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ ΤΕΛΕΙΟ !!!!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 10-6-10  
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!
    #
    Σχόλιο από ΒΛΑΧΟΣ, 24-7-10  
    Καλύτερο γαλακτομπούρεκο δεν έχω δοκιμάσει! Αξίζει πολλά! Τραγανό το φύλλο ακόμα και μετά από μέρες στο ψυγείο! Το σιρόπι σε πολύ καλές αναλογίες!!! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 25-7-10  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, μια φορά το δοκιμάζεις το γαλακτομπούρεκο και γίνετε εθισμός θες κι άλλο κι άλλο κι άλλο πραγματικά είναι τέλειο !!!
    #
    Σχόλιο από jimrou, 31-8-10  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.!!! ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ.ΑΞΙΖΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.!ΜΠΡΑΒΟ!!!!!
    #
    Σχόλιο από kostas, 31-8-10  
    "επαγγελματική μυστική υνταγή"????????το μυστικη μου αρεσε,εδω εγινε βουκινο στην μιση ελλαδα χαχαχα :)))))))))))))))))
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 15-9-10  
    Εξαιρετική συνταγή! 5 πηρουνάκια κι από μένα! Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 17-9-10  
    Εμείς σ'ευχαριστούμε geosx21, για την υπέροχη συνταγή που μας έδωσες, την οποία και τιμήσαμε δεόντως.
    Ααα και το ταψί που χρησιμοποίησα, ήταν 35εκ.
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 19-9-10  
    Μμμμμ κάναμε οικογενειακώς!Για πρωινό...!Ακόμα κι εγώ που το κανα δε πίστευα ότι δε το αγόρασα!τέλειο!!!Eκτός απο το βούτυρο που έβαλα αυτό για κουραμπιέδες,δεν είχα λεμόνι έβαλα ξύσμα πορτοκάλι στην κρέμα και φλούδα πορτοκάλι στο σιρόπι(με το κ.γλ.λεμόνι).Ααα κέρασα κιόλας...όλοι κάνουν..Μμμμμ!Ευχαριστουμε!..marbo μη φοβάσαι τίποτα.
    #
    Σχόλιο από zuccherina, 20-9-10  
    Με μεγάλες προσδοκίες λόγω των σχολίων, έφτιαξα τη συνταγή. Δυστυχώς, άπαντες βρήκαμε υπερβολική την "παρουσία" του λεμονιού. Για αστείο μου είπαν ότι είναι παραλλαγή γαλακτομπούρεκου-lemon pie. Εύγευστο παρόλα αυτά, αλλά σίγουρα όχι το αναμενόμενο.
    #
    Σχόλιο από geosx21, 20-9-10  
    Ευχαριστώ zuccherina για την παρατήρηση σου εχω κάνει ενα λάθος στα υλικά της συνταγής δεν εβαλα το λεμόνι σαν προεραιτικό έχεις δίκιο συγνώμη για να αποζημιωθείς ομως φτιάξε την συνταγή την επόμενη φορά χωρίς το λεμόνι και σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη!!!
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Vai, 24-9-10  
    Αποψε αυτοσχεδιασα φτιαχνοντας μια βαση απο κανταΪφι σιροπιασμενο και με μπολικα αμυγδαλα ψιλοκομμενα και καβουρντισμενα κι εριξα επανω την εντυπωσιακη αυτη κρεμα!!!!Το αποτελεσμα της ηταν οπως το περιμενα κρινοντας τα υλικα και την εκτελεση!!!!Απολαυστικοτατο!!!!!!!!!!!!!!Δεν ξερω αν ειστε λατρεις του γαλακτομπουρεκου ή αν εχετε μια συνταγη δοκιμασμενη και δεν θελετε να την αλλαξετε.....Ομως σας διαβεβαιω οτι αυτη η κρεμα θα σας αφησει κυριολεκτικα με το στομα ανοιχτο!!!!!!!!!Εμπιστευθειτε τη!!!!!!Ευχαριστουμε!!!!!!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 3-10-10  
    Τέλειο γαλακτομπούρεκο με θεική κρέμα!!! Έβαλα βούτυρο Ήπειρος πρόβειο και έγινε καταπληκτικό!! Η μόνες παρεμβάσεις που έκανα δεν έβαλα κρέμα γάλακτος γιατί δεν είχα, την αντικατέστησα με γάλα και μείωσα την ζάχαρη στην κρέμα έβαλα 1 φλιτζάνι, την επόμενη θα βάλω 1/2. Τέλεια τα μυστικά για ένα τραγανό και όσο πρέπει σιροπιασμένο γαλακτομπούρεκο. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από Billie, 3-10-10  
    Ήταν πάρα πολύ γλυκό ακόμα και για μένα που μου αρέσει η ζάχαρη...την επόμενη φορά σίγουρα θα μειώσω την ποσότητα,πολύ ενδιαφέρον αυτό που λέει η Ελενίτσα πιο πάνω!Εννοείται πως δεν έβαλα όλο αυτό το λεμόνι1Σιροπιάστηκε τέλεια πάντως και η κρέμα ήταν τέλεια!Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Alexsim, 21-10-10  
    Καταπληκτικό το γαλακτομπούρεκο!.. Καλύτερο και από το Κοσμικόν! Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από alex06, 31-10-10  
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>

    82 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 10-6-10  
    Επειδή θέλω να δοκιμάσω τη συνταγή φρέσκο βούτυρο αγελαδινό που βρίσκουμε? Δεν έχω δει στο μάρκετ πουθενά...Μήπως φταίει το ότι μένω Κύπρο??? Μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο ή θα χάσει πολύ από τη γεύση του?
    #
    Σχόλιο από geosx21, 10-6-10  
    [Natasoulini] το φρέσκο βούτυρο φυσικά και κάνει την διαφορά αλλά εσύ που είσαι στην όμορφη Κύπρο θα πας σε ένα super market και θα ζητήσεις ένα βούτυρο καλής ποιότητας που να είναι για γλυκά δεν ξέρω φυσικά εάν τι βούτυρο μπορείς να βρεις αλλά εάν πας κάποιος θα σε βοηθήσει στο να διαλέξεις πιστεύω να σε βοήθησα και ότι άλλο θες εδώ είμαι στην διαθεσή σου!!!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 31-8-10  
    Ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια!!!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 17-9-10  
    Ευχαριστώ πολύ ( ( ( MAGEIRISSA ) ) )
    για την φωτογραφία που τα λέει (ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ)!!!
    #
    Σχόλιο από gina77, 17-9-10  
    Τι νούμερο ταψί χρησιμοποιείς για αυτές τις αναλογίες?
    #
    Σχόλιο από geosx21, 17-9-10  
    Δεν γωριζω ακριβως το νουμερο στο ταψι που εχω αλλα ειναι στρογγυλο μεγαλο με διαμετρο 35cm.
    #
    Σχόλιο από MarBo, 18-9-10  
    Αν και φαινεται πιο μπελαλιδικη συνταγη απο τα κλασσικα γαλακτομπουρεκα, λεω να τη φτιαξω σημερα. Αν θελησω να το κανω καποια στιγμη και με καταιφι αντι για φυλλο κρουστας, η ποσοτητα στο βουτυρο θα ειναι η ιδια?
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 18-9-10  
    Προλαβαίνω να το κάνω για σήμερα,έχω όμως το βούτυρο σε γυαλινο βάζο που γράφει "φρέσκο αιγοπρόβειο βούτυρογια ζαχ/κή κ μαγειρικη"αυτό είναι ή άλλο εννοείται?
    #
    Σχόλιο από geosx21, 18-9-10  
    MarBo συγνωμη δεν το γνωριζω αυτο που λες.
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-9-10  
    δεν εχει προβλημα Marmbo αν το κανεις με αυτο,ισα-ισα ειναι πολυ καλο βουτυρο φρεσκο απο προβατο,με αυτο φτιαχνουν και τους κουραμπιεδες,εγω αυτο βαζω στα γλυκα μου.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από geosx21, 18-9-10  
    Rozana200406 εγω λεω να το κανεις με αυτο το βουτυρο και πες μου αποτελεσμα!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-9-10  
    συγνωμη η απαντηση μου αφορουσε την ROZANA,μπερδευτηκα με την Μαrbo.
    οσο για το αν μπορεις να την κανεις με κανταιφι εγω την εχω φτιαξει και με κανταιφι πανω-κατω,αλλα και με φυλλο κατω και κανταιφι επανω,ετσι οπως την κανει και πολυ γνωστο ζαχαροπλαστειο της Αθηνα.
    #
    Σχόλιο από MarBo, 18-9-10  
    μολις βγηκε απο το φουρνο και σιροπιαστηκε... αυριο θα φαγωθει ομως οποτε κ τα πηρουνακια θα μπουν αυριο-μεθαυριο... ερωτηση για την κρεμα τωρα: στην κατσαρολα δεν επηξε πολυ -σχεδον καθολου- και την εριξα ετσι στο ταψι, με αποτελεσμα απο καποια σκισμενα σημεια στο φυλλο κρουστας να βγει η κρεμα και να ψηθει απ'εξω τελικα! ετσι κ αλλιως θα φαγωθει οποτε δεν με νοιαζει, απλα ηθελα να ξερω αν ειναι οντως ετσι ρευστη η κρεμα οπως επισης αν το σιροπι που εριξα ολο στο γλυκο θα το πιει τελικα ή επρεπε να βαλω λιγοτερο.
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 18-9-10  
    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, μόλις μπήκε στο φούρνο αλλά η κρέμα μου έγινε πηκτή.Μέτρησα τα υλικά με ζυγαριά ακριβείας αλλά κι εμένα μου έκανε εντύπωση το πήξιμο.Αργά το βράδυ θα μάθουμε..φαντάζομαι.
    #
    Σχόλιο από MarBo, 18-9-10  
    χαχαχ... ροζαννα εσενα επηξε πολυ, εμενα σχεδον καθολου, κ οι 2 με ζυγαριες, απορω πως τα καταφεραμε!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 18-9-10  
    Εαν οι αναλογιες ειναι σωστες και ζυγισμενες με ακριβεια το τονιζω αυτο γιατι στη ζαχαροπλαστικη παιζουν πολυ ρολο τα γραμαρια καθως και σωστη εκτελεση της συνταγης κατα γραμμα τοτε το αποτελεσμα ειναι φανταστικο!!!
    Για το σιροπι τωρα δεν ειναι πολυ ειναι οσο πρεπει το γλυκο ειναι αρκετο και θα παρει ολο το σιροπι σιγα σιγα διαβαστε και τις αναλυτικες οδηγιες μου βημα βημα και καλη σας επιτυχια!!!
    Ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από MarBo, 19-9-10  
    geo ευχαριστω. σε ολα τα υλικα οι μετρησεις εγιναν με ηλεκτρονικη ζυγαρια. μονο στις μετρησεις σιμιγδαλι/ζαχαρη που λες "φλυτζανι" ισως διαφερει απο τη δικη σου ποσοτητα γιατι το φλυτζανι το δικο μου ειναι γυρω στα 220-250γρ περιπου. οποτε ισως εκει να ειναι η διαφορα. επισης το σιμιγδαλι που ειχα -1η φορα το ειχα παρει- ηταν carrefour και οχι καποιο γνωστο, λετε να παιζει ρολο στο πηξιμο? παντως γενικα φαινεται να εχει πηξει μεσα στο ταψι. τωρα οταν το κοψω δεν ξερω τι θα βρω! ασε που θα παει κ επισκεψη... ελπιζω να μην παει χαμενο, αν κ δεν πιστευω!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 19-9-10  
    Rozana200406 ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια !!!!
    MarBo προσεχε η μαρεγκα σου πρεπει να ειναι σφιχτη και οταν εχεις τα υλικα μεσα στην κατσαρολα σου θελει καλο και γρηγορο ανακατεμα και σιγα σιγα θα πηξει η κρεμα σου.
    Ευχαριστω!!!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 25-9-10  
    Ευχαριστώ πολύ Vai για το σχόλιο σου και για την εναλακτική σου συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από geosx21, 3-10-10  
    elinikolas & Billie σας ευχαριστω πολυ για τα σχολια σας, τωρα για τις ποσοτητες ζαχαρης κρεμας γαλακτος και λεμονιου τι να κανω ετσι βρηκα την συνταγη και δεν την αλλαξα την μοιραστηκα μαζι σας με ολο το τιμημα τα γουστα των ( ( ( γλυκατζηδων ) ) ) φιλων μου απο οτι βλεπω πικοιλουν αλλα ενα μεγαλο ποσοστο απο εσας ειναι πληρως ευχαριστημενο!!!
    Την αγαπη μου σε ολους εσας που στηριζεται την αγαπημενη μου συνταγη!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από stellaviki, 2-6-11  
    Αριστα!Το γαλακτομπουρεκο σου ειχε τεραστεια επιτυχια.Το εχω προσθεσει στις συνταγες μου.
    #
    Σχόλιο από charm_quark, 28-2-12  
    Άριστα 10"

    χεχε... Βέβαια, αντί για 700 γάλα 300 κρέμα γάλακτος, βάλαμε συνολικά 1 κιλό γάλα. Απίστευτο παραυτα!
    #
    Σχόλιο από polypap, 21-11-12  
    Εξαιρετικο! Το έκανα σε μικρές φλογέρες (3 ανά φύλλο κρούστας)και με 500 γρ ζαχαρη στο σιροπι κι 1 φλ. ζαχαρη στην κρεμα. Εγιναν 30 κομματια αλλα μου φαινεται οτι θα εξαφανιστουν πριν ξημερωσει...Επίσης εξαιρετικη η συνταγη στην αναλυτικη της παρουσιαση με ολα τα μυστικα και τις λεπτομερειες!
    #
    Σχόλιο από mitsoulina, 10-1-14  
    ΤΕΛΕΙΟ! 105 Πιρουνακια. εγώ έφτιαξά 1,5 δόση κρέμα κ το βάλα σε μεγάλο ταψί. αντί για λεμόνι έβαλα ξυσμα πορτοκαλιού κ αντικατεστησα την κρέμα γάλακτος με γάλα. το έκανα κ με light γάλα μάλιστα κ ήταν απαιχτο!
    #
    Σχόλιο από pigi-moto, 13-1-14  
    πολύ πολύ ωραίο αυτό το γαλακτομπούρεκο....το μόνο που θα άλλαζα, και αυτό από καθαρά δικό μου γούστο, είναι στην κρέμα αντί για 1 1/2 θα έβαζα 1 γιατί όταν τα φύλλα σιροπιάζονται γίνεται πιο γλυκό από ότι το θέλω. τύφλα να έχουν τα ζαχαροπλαστεία!! και είναι και εύκολο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διαστάσ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Το tip της ημέρας

    Βάψτε οικολογικά κόκκινα αυγά, βράζοντάς τα σε νερό ίσα ίσα να καλύπτονται, μαζί με 4 τουλάχιστον ψιλοκομμένα παντζάρια και ένα φλιτζάνι του καφέ ξίδι.

    Τη συνταγή προτείνουν:

    siropiasta
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 99 αγαπημένων συνταγών, του/της pennyleo
    ανθολόγιο συνταγών
    Ένα βιβλίο 174 αγαπημένων συνταγών, του/της littlesugar
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 104 αγαπημένων συνταγών, του/της Elentriel
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 69 αγαπημένων συνταγών, του/της kikinas