Γαλακτομπούρεκο με δυο είδη φύλλων
Γαλακτομπούρεκο με φύλλο κρούστας και καταϊφι γαρνιρισμένο με γλυκό κουταλιού!!! Ένα πεντανόστιμο γλυκό λίγο διαφορετικό από το καταϊφι που ξέρουμε!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Επίσης μπορούμε να το διακοσμήσουμε με οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού έχουμε στο σπίτι μας!!! Οπως νεράτζι, κυδώνι, βύσσινο. Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
-
250 γρ. φύλλο κρούστας
-
250 γρ. φύλλο καταϊφι
-
250 γρ. βούτυρο ή 1 1/2 φλ. λάδι
-
1 λίτρο φρέσκο γάλα
-
4-5 αυγά
-
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
-
1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
3 βανίλιες
-
Σιρόπι
-
2 φλ. ζάχαρη
-
1 1/2 φλ. νερό
-
χυμό ενός λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το γάλα με 2 κ.σ. βούτυρο.
-
2
Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, ζάχαρη, σιμιγδάλι
-
3
Να γίνουν αφράτο μείγμα.
-
4
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο καυτό γάλα
-
5
Και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
6
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ και βουτυρώνουμε και τα φύλλα κρούστας ένα ένα.
-
7
Ρίχνουμε την κρέμα και γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες τους. Βουτυρώνουμε και τις άκρες καλά.
-
8
Ανοίγουμε-ξένουμε το φύλλο καταϊφι και το βουτυρώνουμε πολύ καλά και καλύπτουμε την κρέμα.
-
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 45 λεπτά περίπου να ροδίσει καλά το φύλλο.
-
10
Βράζουμε το σιρόπι 8-10 λεπτά και περιχύνουμε ζεστό το γλυκό και καυτό το σιρόπι.
-
11
Διακοσμούμε με γλυκό κουταλιού κεράσι, ρίχνοντας και το σιρόπι του, το φύλλο καταϊφι θα πάρει χρώμα από το σιρόπι του γλυκού και θα φαίνεται τέλειο!!
Σχόλια (6)