Γαλακτομπούρεκο..το θεϊκό!

Bαθμολογία: 4.7967
       
 
182 ψήφοι
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13.12.07

Περιγραφή

Ανεπανάληπτο!

Γαλακτομπούρεκο..το θεϊκό!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας


Κρέμα:

  • 1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 λίτρο φρέσκο πλήρες γάλα
  • 4 αβγά
  • 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • Προαιρετικά, μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού
  • Λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων


Σιρόπι:

  • 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
  • τη φλούδα ενός λεμονιού
  • 1 κουταλιά χυμός λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Αβγά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 35' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τα αβγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες
  2. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα μέχρι να πήξει
  3. Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά και όπως καίει η κρέμα, ρίχνουμε το βούτυρο
  4. Όταν λιωσει το βουτυράκι μες στην κρέμα, ανακατεύουμε να πάει παντού
  5. Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτκάλι αν θέλουμε
  6. Αν πήξει πολύ η κρέμα αραιώνουμε με λίγο νεράκι
  7. Καλύπτουμε με μεμβράνη και όσο ασχολούμαστε με τα φύλλα, την ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα
  8. Βουτυρώνουμε πολύ καλά τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού (εγώ το κάνω σε πυρίμαχο ταψί)
  9. Στρώνουμε τα μισά φύλλα της συσκευασίας, πολύ καλά βουτυρωμένα (και στα πλάγια των φύλλων)
  10. Στρώνουμε την κρέμα
  11. Καλύπτουμε πάνω με τα πλαϊνά των κάτω φύλλων
  12. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα ένα ένα
  13. Μαζεύουμε όλα τα πλαϊνά των πάνω φύλλων και τα διπλώνουμε από κάτω, στον πάτο
  14. Χωρίζουμε σε κομμάτια το γαλακτομπούρεκο
  15. Περιχύνουμε με βούτυρο την επιφάνεια και ραντίζουμε με νεράκι
  16. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180 βαθμών να ροδίσει
  17. Σιγοβράζουμε τα υλικά για το σιρόπι με σκεπασμένο καπάκι μέχρι να αφρίσει
  18. Ξαφρίζουμε και περιχύνουμε το γλυκό μόλις βγεί από το φούρνο

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε μην "αρπάξει". Κάθε φορά γίνεται ανάρπαστο. Τώρα στις γιορτές, πολύ ωραίο κέρασμα. Ιδιαίτερα θρεπτικό για τα παιδιά με τόσο γάλα που περιέχει! Δοκιμάστε το και.. αν έχετε ακόμη τα λογικά σας, σχολιάστε!

Σχετικές συνταγές

Πουπέκι Πουπέκι
5
       
       
(10)
Γαλακτομπούρεκο Γαλακτομπούρεκο
4.4444
       
       
(9)

    234 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 13-12-07  
    Δοκίμασε να κάνεις την κρέμα με ριζάλευρο ή μισό σιμιγδάλι -μισό ριζάλευρο.Γίνετε τέλειο!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 4-2-08  
    Εινα θεϊκό...Μόλις το φτιαξα!! Πασπαλιζουμε το κομματι με κανελιτσα αν θελουμε.μμμμμ....
    #
    Σχόλιο από zoe, 29-2-08  
    Τον τίτλο δεν τον έβαλες τυχαία.Θεϊκό όντως!!! Μια διευκρίνηση μόνο.Το σιρόπι χλιαρό;Γιατί το έριξα καυτό και μάλλον δεν έπρεπε.Πάντως είναι το καλύτερο γαλακτομπούρεκο που έχω φάει,τύφλα να 'χει του ζαχαροπλαστείου.Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-2-08  
    Να σαι καλά!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-2-08  
    Ξέχασα να πω, χλιαρό το σιρόπι αφού το φτιάχνουμε όσο ψήνεται το γλυκό. Χλιαρό ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό που μόλις το βγάλαμε από το φούρνο. Όσο περιχύνουμε το γλυκό, αυτό "βράζει" μες στο σιρόπι!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 8-3-08  
    Ο ζαχαροπλάστης μου έχει πει ότι για να γίνει τραγανό το φύλλο, θέλει ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπι.
    Επίσης, για αν ξέρουμε αν το σιρόπι είναι έτοιμο, πρέπει να πάρουμε λίγο με το κουτάλι και χύνοντάς το να κάνει κορδονάκι. Αν έχετε γράδο, πρέπει να είναι 35-36.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 9-3-08  
    Για το σιρόπι, δοκίμασέ το τι να πω.. Το σιρόπι είναι πάντα έτοιμο όταν αφρίσει στο βράσιμο
    #
    Σχόλιο από konstantina, 11-7-08  
    ωραια συνταγη,μονο που ποτε δε μου γινεται κριτσανιστο το φυλλο!!παντα ειναι σα λασπωμενο!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 11-7-08  
    για να βγει τραγανο το φυλλο πρεπει να ειναι κρυο το γλυκο και ζεστο το σιροπι
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 11-7-08  
    Επίσης για να μη μουλιάσει το γαλακτομπούρεκο το σιροπάκι του πρέπει να έχει δέσει λίγο να μην είναι νερουλό εγώ το βράζω περίπου 8-10λεπτά και έτσι πάντα μου μένει τραγανό μέχρι και το τελευταίο κομμάτι!!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 11-7-08  
    Πεταλουδίτσα Θεικό όντως αλλά μην με παρεξηγήσεις την ίδια συνταγή την είχε η προγιαγιά μου και μετά η γιαγιά μου και τα εύσημα τα δίνω σ' αυτές που μου το μάθανε!!!Εμείς ρίχνουμε ολόκληρη φλούδα λεμόνι στην κρέμα και την αφήνουμε μέσα μέχρι να ετοιμάσουμε το γλυκό!!!Τέλειο!!!!
    #
    Σχόλιο από aggelikouli, 19-7-08  
    Απίστευτο γαλακτομπούρεκο!!! Πρώτη φορά έφτιαξα γλυκό του ταψιού και όχι μόνο πέτυχε, αλλά εξαφανίστηκε αμέσως από το ταψί! Καταπληκτική συνταγή! Ούτε αγοραστό να 'ταν!! Μπράβο για τη συνταγή σου!!!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 13-9-08  
    Έλα πεταλουδίτσα, μόλις έκανα το γαλακτομπούρεκο και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά έχω μια ερώτηση... Θέλω να το σερβίρω την Τρίτη, που να το κρατήσω ως τότε; Στο ψυγείο ή έξω; Ανυπομονώ να το δοκιμάσω, μυρίζει τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 18-9-08  
    Πολύ καλό! Και το ξύσμα πορτοκαλιού απαραίτητο κατά την άποψη μου...
    #
    Σχόλιο από despikar, 1-10-08  
    Πολύ πολύ νόστιμο άπλα ίσως θέλει λιγότερο λεμόνι στο σιρόπι.Δε ξέρω ισως φταίει βέβαια το ότι εγώ εβαλα λαιμ.
    #
    Σχόλιο από despikar, 1-10-08  
    ωχ τώρα το πρόσεξα...η συνταγή έλεγε 1 κουταλιά και εγώ έβαλα σχεδόν όλο το λαιμ το χυμό του...οοpss....όπως και να χει πάντως ήταν πολύ νόστιμο και οι φίλοι μου το τίμησαν δεόντως;-)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-10-08  
    Μαρουλι με συγχωρεις που δεν ειδα την ερωτηση σου συντομα.Για τοσες μερες που ηθελες, επρεπε στο ψυγειο, αν κι εγω στη θεση σου θα το φτιαχνα 1 μερα πριν το πολυ!
    #
    Σχόλιο από Esme, 3-10-08  
    Κορίτσια έχω μπερδευτεί!! Τελικά για να μείνει τραγανό το φύλλο, σε τι κατάσταση πρέπει να είναι το σιρόπι και το σε τι κατάσταση το γλυκό???
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-10-08  
    Zεστο γλυκο και κρυο σιροπι.Επισης, για τραγανο φυλλο,πριν το βαλεις στο φουρνο ραντισε με αρκετο νερο την επιφανεια,μην το φοβηθεις!Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από Esme, 3-10-08  
    Ευχαριστώ πολύ! Θα το φτιάξω μέσα στο σκ και θα σε βαθμολογίσω από Δευτέρα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

    192 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 4-2-08  
    Εινα θεϊκό...Μόλις το φτιαξα!! Πασπαλιζουμε το κομματι με κανελιτσα αν θελουμε.μμμμμ....
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-2-08  
    Να σαι καλά!
    #
    Σχόλιο από konstantina, 11-7-08  
    ωραια συνταγη,μονο που ποτε δε μου γινεται κριτσανιστο το φυλλο!!παντα ειναι σα λασπωμενο!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 11-7-08  
    για να βγει τραγανο το φυλλο πρεπει να ειναι κρυο το γλυκο και ζεστο το σιροπι
    #
    Σχόλιο από aggelikouli, 19-7-08  
    Απίστευτο γαλακτομπούρεκο!!! Πρώτη φορά έφτιαξα γλυκό του ταψιού και όχι μόνο πέτυχε, αλλά εξαφανίστηκε αμέσως από το ταψί! Καταπληκτική συνταγή! Ούτε αγοραστό να 'ταν!! Μπράβο για τη συνταγή σου!!!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 18-9-08  
    Πολύ καλό! Και το ξύσμα πορτοκαλιού απαραίτητο κατά την άποψη μου...
    #
    Σχόλιο από despikar, 1-10-08  
    Πολύ πολύ νόστιμο άπλα ίσως θέλει λιγότερο λεμόνι στο σιρόπι.Δε ξέρω ισως φταίει βέβαια το ότι εγώ εβαλα λαιμ.
    #
    Σχόλιο από despikar, 1-10-08  
    ωχ τώρα το πρόσεξα...η συνταγή έλεγε 1 κουταλιά και εγώ έβαλα σχεδόν όλο το λαιμ το χυμό του...οοpss....όπως και να χει πάντως ήταν πολύ νόστιμο και οι φίλοι μου το τίμησαν δεόντως;-)
    #
    Σχόλιο από Esme, 3-10-08  
    Ευχαριστώ πολύ! Θα το φτιάξω μέσα στο σκ και θα σε βαθμολογίσω από Δευτέρα.
    #
    Σχόλιο από Esme, 12-10-08  
    Πεταλουδίτσα ένα θα σου πώ.... το έφτιαξα σήμερα.....δεν έμεινε ψίχουλο!! Καταπληκτικό, συγχαρητήρια!!
    #
    Σχόλιο από balokat, 14-10-08  
    ΦΟΒΕΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ! ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 14-10-08  
    Να στε ολοι-ες καλα.Πολυ χαιρομαι που σας αρεσε!
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΚΑ, 5-11-08  
    ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ....ΘΕΙΚΟ.....
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 8-11-08  
    τελικά δεν τόλμησα το ξύσμα πορτοκάλι αν και ήθελα.με έπιασε ο φόβος :) πολύ νόστιμο είναι αλλά την επόμενη θα βάλω και πορτοκάλι
    #
    Σχόλιο από mariaCh, 24-11-08  
    ............απλα τελειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    σε ευχαριστω πολυ και εγω και οσοι το εφαγαν....
    :)
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 24-11-08  
    να στε καλα!
    #
    Σχόλιο από svoura, 23-12-08  
    ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΡΩΜΑ!
    #
    Σχόλιο από svoura, 23-12-08  
    ΣΥΓΝΩΜΗ,ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΕΝΝΟΟΥΣΑ!:p
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 24-12-08  
    Το ξαναφτιαξα σημερα να το παω σε τραπεζι!!!!ΘΕΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΚΟΥΚΑ, 24-12-08  
    την εκανα και ηταν θ ε ι κ η.....μπραβο...τελεια.σε ευχαριστω.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

    26 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από zoe, 29-2-08  
    Τον τίτλο δεν τον έβαλες τυχαία.Θεϊκό όντως!!! Μια διευκρίνηση μόνο.Το σιρόπι χλιαρό;Γιατί το έριξα καυτό και μάλλον δεν έπρεπε.Πάντως είναι το καλύτερο γαλακτομπούρεκο που έχω φάει,τύφλα να 'χει του ζαχαροπλαστείου.Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-2-08  
    Ξέχασα να πω, χλιαρό το σιρόπι αφού το φτιάχνουμε όσο ψήνεται το γλυκό. Χλιαρό ρίχνουμε το σιρόπι στο γλυκό που μόλις το βγάλαμε από το φούρνο. Όσο περιχύνουμε το γλυκό, αυτό "βράζει" μες στο σιρόπι!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 8-3-08  
    Ο ζαχαροπλάστης μου έχει πει ότι για να γίνει τραγανό το φύλλο, θέλει ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπι.
    Επίσης, για αν ξέρουμε αν το σιρόπι είναι έτοιμο, πρέπει να πάρουμε λίγο με το κουτάλι και χύνοντάς το να κάνει κορδονάκι. Αν έχετε γράδο, πρέπει να είναι 35-36.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 9-3-08  
    Για το σιρόπι, δοκίμασέ το τι να πω.. Το σιρόπι είναι πάντα έτοιμο όταν αφρίσει στο βράσιμο
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 11-7-08  
    Επίσης για να μη μουλιάσει το γαλακτομπούρεκο το σιροπάκι του πρέπει να έχει δέσει λίγο να μην είναι νερουλό εγώ το βράζω περίπου 8-10λεπτά και έτσι πάντα μου μένει τραγανό μέχρι και το τελευταίο κομμάτι!!!!
    #
    Σχόλιο από Μαρούλι, 13-9-08  
    Έλα πεταλουδίτσα, μόλις έκανα το γαλακτομπούρεκο και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά έχω μια ερώτηση... Θέλω να το σερβίρω την Τρίτη, που να το κρατήσω ως τότε; Στο ψυγείο ή έξω; Ανυπομονώ να το δοκιμάσω, μυρίζει τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 1-10-08  
    Μαρουλι με συγχωρεις που δεν ειδα την ερωτηση σου συντομα.Για τοσες μερες που ηθελες, επρεπε στο ψυγειο, αν κι εγω στη θεση σου θα το φτιαχνα 1 μερα πριν το πολυ!
    #
    Σχόλιο από Esme, 3-10-08  
    Κορίτσια έχω μπερδευτεί!! Τελικά για να μείνει τραγανό το φύλλο, σε τι κατάσταση πρέπει να είναι το σιρόπι και το σε τι κατάσταση το γλυκό???
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 3-10-08  
    Zεστο γλυκο και κρυο σιροπι.Επισης, για τραγανο φυλλο,πριν το βαλεις στο φουρνο ραντισε με αρκετο νερο την επιφανεια,μην το φοβηθεις!Καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από ΛΙΧΟΥΔΙΑΣΤΟ, 20-2-09  
    θελω να φτιαξω το γαλακτομπουρεκο σε μεγαλο τετραγωνο ταψι αυτο που εχει συνηθως ο φουρνος να βαλω την διπλη ποσοτητα
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 21-2-09  
    Ισως ναι.εγω αυτη τη δοση βαζω σε μετριο οβαλ πυρεξ...αν κανεις διπλη δοση στις ιδιες αναλογιες δε νομιζω να χεις προβλημα...επιφυλασσομαι βεβαια...
    #
    Σχόλιο από vgianni, 28-3-09  
    Τα αβγά τα χτυπαμε πρωτα , η τα σπαμε και τα ριχνουμε στην κατσαρολα ?
    #
    Σχόλιο από warning men in kitchen, 18-4-09  
    poli oreo to galaktompoureko soy!!

    ala 8elo na rwteisw efwson vazeis tis vanilis gia ti geusi ypothetw se ti xreiazete to xysma portokaliou?
    episeis mipos exeis kanei la8os me to syrwpei sto nero?
    #
    Σχόλιο από Μπεσαμέλ, 29-11-09  
    μολις το εφτιαξα, ειναι ωραιο, αλλα το σιροπι του επεσε πολυ, νομιζω...μήπως επρεπε να το βρασω περισσοτερο;;; ποση ωρα το βραζεις εσυ;; Α! και ποση ωρα ψησιμο;; εγω το εψησα 20 λεπτα......βαζω 4 πιρουνακια!!
    #
    Σχόλιο από Cristina, 3-12-09  
    Επι τη ευκαιρία να ρωτήσω αν ριζάλευρο και νισεστές ειναι το ιδιο
    #
    Σχόλιο από rosa72, 27-1-10  
    Πραγματικά υπέροχο γαλακτομπούρεκο! Ενθουσιαστήκαμε όλοι οικογενειακώς....Μου αρέσει να αλλάζω συνταγές, αλλά για γαλακτομπούρεκο θα κάνω αυτή από εδώ και πέρα!
    Μόνο μια απορία έχω: τα αυγά τα βάζουμε στην κατσαρόλα όσο είναι σε χαμηλή φωτιά; Δεν υπάρχει κίνδυνος να κόψουν; Εγώ πάντως τα χτύπησα και τα έβαλα στο τέλος καλού κακού...
    #
    Σχόλιο από kevi, 10-10-10  
    πολύ ωραία συνταγή!το πορτοκάλι δίνει τέλεια γεύση. το σιρόπι δεν το έριξα όλο. ποιος θα μου πει επιτέλους το μυστικό για το τραγανό φύλλο;;;
    #
    Σχόλιο από fofoula, 16-11-10  
    το μυστικό εκτός από το να ραντίσεις με νεράκι πριν το ψήσιμο, πρέπει να το σιροπιάσεις όταν το γαλακτομπούρεκο ΄βγει καυτό από το φούρνο με το σιρόπι να έχει κρυώσει!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 26-11-10  
    Να ρωτησω κατι, μπορουμε να το κανουμε με χντρο σιμυγδαλι? κ αν ναι, πρεπει να αλλαξουμε κατι στην στα υπολοιπα υλικα τησ κρεμας?
    #
    Σχόλιο από spourgiti, 26-11-10  
    Να ρωτησω κατι στο σιροπι μπορω να βαλω μελι?? και αν ναι ποσο?
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΦΡΟΣΩ, 13-12-07  
    Δοκίμασε να κάνεις την κρέμα με ριζάλευρο ή μισό σιμιγδάλι -μισό ριζάλευρο.Γίνετε τέλειο!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 11-7-08  
    Πεταλουδίτσα Θεικό όντως αλλά μην με παρεξηγήσεις την ίδια συνταγή την είχε η προγιαγιά μου και μετά η γιαγιά μου και τα εύσημα τα δίνω σ' αυτές που μου το μάθανε!!!Εμείς ρίχνουμε ολόκληρη φλούδα λεμόνι στην κρέμα και την αφήνουμε μέσα μέχρι να ετοιμάσουμε το γλυκό!!!Τέλειο!!!!
    #
    Σχόλιο από teri, 3-10-08  
    ωραία συνταγή αλλά αν προσθέσεις αντί για όλο σιμιγδάλι, μισό σιμιγδάλι και μισό κορν - φλάουερ, το γαλακτομπούρεκο γίνεται πιο κρεμώδες και πιο αφράτο.
    #
    Σχόλιο από annouk, 10-1-09  
    το εφτιαξα κ εγω.γενικα η γεμιση μου αρεσε,αν κ εγω ακολουθησα τις συμβουλς παραπανω,δηλ εβαλα μισο κορν φλαουρ κ μισο σιμιγδαλι, κ παρολαυτα παλι επηξε αρκετα!θα το ηθελα πιο ζουμερο.επισης το σιροπι οπως λεει κ η "μιτσακι" κεμενα μου φανηκε πολυ για το γλυκο.εβαλα το μισο ,κ εκανε ποση ωρα να το πιει.εγω ομως εκανα μια αλλη γκαφα.διαβασα οτι καλο ειναι να πιτσιλαμε με νερο πριν το βαλουμε σοτ φουρνο κ εγω τοπερασα με νερο με πινελο με αποτελεσμα να μη φουσκωσει!!αυτο ομως ειναι αποκλειστικα δικο μου λαθος,δεν το ηξερα.
    #
    Σχόλιο από sidarieva, 21-2-09  
    Πολύ καλό!!!βέβαια, έκανα μερικές παραλλαγές..πρόσθεσα το χυμό ενός πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα...και του έδωσε πολυ καλή γεύση, ελαφρώς διαφορετική απο τη συνηθισμέη!!!
    #
    Σχόλιο από thalia, 24-3-09  
    Τέλειο!!! Με την μόνη διαφορά ότι δεν έβαλα αυγά, το γάλα ήταν "γάλα Σόγιας" και το βούτυρο ήταν φυτικό, δηλαδή το έκανα νηστίσιμο. ΑΞΙΖΕΙ 5 ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ!!!!
    #
    Σχόλιο από delicious, 24-3-09  
    Αυτή την συνταγή έχω και εγώ, με την διαφορά ότι στο σιρόπι βάζω φλούδες από πορτοκάλι (όχι λεμόνι) και 7-8 γαρύφαλλα, τα οποία αφαιρώ μετά. Προαιρετικά μόλις κατεβάσουμε το σιρόπι από την φωτιά, μπορούμε να προσθέσουμε 1 ποτηράκι κονιάκ!
    #
    Σχόλιο από pyromanis, 28-12-09  
    δοκιμαστε αντι για φυλλο να τι κανετε με φυλλο κανταϊφι για μενα ειναι το κατι αλο μονο ετσι μαρεσει ασε που ειναι και πιο ευκολο ...!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, 18-1-11  
    Πεταλουδιτσα την συνταγη την κληρονομησα απο την μητερα μου.
    Είναι τέλεια. Με προφτασες γιατί ήθελα να την ανεβάσω. Ετσι προτείνω τις εξής παραλλαγες: αν αφαιρέσεις τα αυγα γίνεται μια τέλεια κρέμα για γλυκιά μπουγατσα. Χρησιμοποιείς φύλλο σφολιάτας σε βουτυρομένο ταψί και αντί για σιρόπι αχνη ζαχαρη και κανελα. Δοκιμάστε το
    #
    Σχόλιο από fairulia, 22-5-11  
    Όσες φορές και να το έχω κάνει, έχει εξαφανιστεί ακούγοντας τα καλύτερα σχόλια, είναι πεντανόστιμο και όντως θεϊκό, μπράβο σου!!!!
    Επίσης στο σιρόπι βάζω και ξύλο κανέλας, μου αρέσει πάρα πολύ έτσι.
    #
    Σχόλιο από catwoman77, 9-2-12  
    Υπέροχο!!! Εγώ στην κρέμα βάζω 2 κ.σ. βούτυρο, 3 βανίλιες και ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Όσον αφορά το σιρόπι χρησιμοποιώ 2 φλ. ζάχαρη, 1 1/2 φλ. νερό, χυμό από μισό λεμόνι και ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.
    #
    Σχόλιο από zouzounitsa79, 15-3-12  
    εγω εβαλα αντι για βουτυρο βιταμ..και μεσα και στα φυλλα, εβαλα ξυσμα απο ενα λεμονι μεσα στην κρεμμα και μονο 1 φλυτζανι ζαχαρη στην κρεμα!Επισης εβαλα 3 αυγα και οχι 4! Στο σιροπι εβαλα ενα ξυλακι κανελας και 2 φετες λεμονι να βρασουν μαζι.

    Η κρεμα για να μας βγει αφρατη την προσεχουμε στο βρασιμο...δεν την βγαζουμε οταν εχει γινει μπετον ;)
    #
    Σχόλιο από gioseg, 15-3-12  
    Τέλειο το γλυκάκι.Το εφτιαξα χτες.Πρώτη φορά που φτιάχνω γαλακτομπουρεκο και βγήκε σούπερ.Εγώ έβαλα 3/4 του φλιτζανιού ψιλό σιμιγδάλι και 1/4

    χοντρό.Έδεσα το σιρόπι για 8 λεπτά στο οποίο είχα προσθέσει ένα ξυλάκι κανέλλα και τέλος έβαλα μισό λίτρο γάλα επιπλέον.Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα μιας πολύ αφράτης κρέμας.Το σιρόπιασα καυτό οπως ήταν από τον φούρνο με παγωμένο σιρόπι και έτσι δεν μου μαλάκωσε το φύλλο ούτε την αλλή μέρα.Οι καλεσμένοι μου το τσάκισαν και δέχτηκα πολλά συγχαρητήρια.Ευχαριστώ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
    #
    Σχόλιο από Mary_Kay, 4-6-12  
    5 πιρουνάκια και από εμένα!!! Πραγματικά καταπληκτικό! Για όσους λένε οτι το σιρόπι ειναι πολύ μάλλον δεν το δέσανε σωστά. Εάν το σιρόπι δεθεί σωστά ειναι όσο ακριβώς πρέπει. Εγώ για να μη μου παπαριάσουν τα φύλλα φτιάχνω πρώτα απ΄ολα το σιρόπι και το βάζω στο ψυγείο και σιρωπιάζω το γλυκό με κρύο σιρόπι και καφτό γλυκό. Ενα μυστικό για να μη σας πήζει η κρέμα είναι να χωρίζετε τα αυγά. Να ρίχνετε τους κρόκους μέσα όπως ακριβώς λέει η συνταγή. Τα ασπράδια να τα κάνετε με το μίξερ σφιχτή μαρέγκα και όταν είναι ετοιμη η κρέμα σας να ρίχνετε λίγη λίγη τη μαρέγκα μέσα ανακατεύοντας παράλληλα. Έτσι η κρέμα γίνεται πιο αφράτη. Είναι ένα κόλπο που έκανε η γιαγιά μου στη γαλατόπιτα και το δοκίμασα και στο γαλακτομπούρεκο με επιτυχία. Πάντως η συνταγή ειναι καταπληκτική μη τη φοβηθείτε καθόλου! Να την κάνετε! (Επειδή δεν είχα πορτοκάλια έβαλα ξύσμα από λεμόνι.... τέλειο ΚΑΙ με αυτό). ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από lilirosie, 22-9-13  
    Πολύ καλή η συνταγή σου! Εύκολη, σύντομη και νόστιμη. Τώρα περιμένω να το βγάλω από το φούρνο και να ρίξω το σιρόπι. Αυτό που εγώ άλλαξα είναι ότι αντικατέστησα το βούτυρο με ελαιόλαδο στα φύλλα κρούστας ώστε να γίνει πιο "διαιτητικό". Επιπλέον χρησιμοποίησα πορτοκάλι στο σιρόπι λόγω προτίμησης. Βαθμολογώ εκ των προτέρων με άριστα και θα επανέλθω για το τελικό αποτέλεσμα...
    #
    Σχόλιο από Γωγούλι, 1-1-14  
    Μακάρι να μπορούσα να ξαναβαθμολογήσω... θα ήθελα να πω ότι το έφτίαξα και με περγαμόντο που βρήκα στο μανάβικο. ΤΕΛΕΙΟ ΑΡΩΜΑ!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα συροπιαστα
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 130 αγαπημένων συνταγών, του/της anastasia.k
    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 750 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της kikitsa 69
    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της feniaevaggelou