Γαλατόπιτα της γιαγιάς
Πρόκειτε για μια παραδοσιακή γαλατόπιτα της μαμάς της γιαγιάς μου! Είναι νοστιμότατη, χωρίς πολλά αυγά και όταν η γιαγιά μου την φτιάχνει εξαφανίζεται αμέσως!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μυστικό της συνταγής αυτής είναι οτι θέλει καλό ανακάτεμα όταν φτιάχνουμε την κρέμα μας και ότι πρέπει να την ελέγχουμε όταν ψήνεται.. Μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο από μια ωρα ψήσιμο.Εάν ανοίγετε και μόνοι σας φύλλο τόσο καλυτερα!Mην επιχειρήσετε να διαλύσετε άνθος αραβοσίτου στην κρέμα διότι δεν θα δέσει το μίγμα μας!
Υλικά
-
8 φύλλα χωριάτικα
-
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
-
κανέλλα για πασπάλισμα
-
ελαιόλαδο
-
Για την κρέμα
-
1 λίτρο γάλα φρέσκο
-
1 αυγό
-
λίγη κανέλλα σκόνη
-
2 βανίλιες
-
7 κ.σ ζάχαρη
-
8 κ.σ γεμάτες αλεύρι (μαλακό αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
-
1 κ.σ γεμάτη βιτάμ
-
1 πρέζα αλάτι (ελάχιστο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για την κρέμα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το αλεύρι την κανέλλα, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
-
2
Όταν μας πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ, τις βανίλιες και το αυγο και απλά ανακατεύουμε καλά.
-
3
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και βάζουμε τα 4 φύλλα ραντιζοντάς το καθένα με λάδι.
-
4
Μετά προσθέτουμε την κρέμα και ξανά τα 4 φύλλα (ραντιζοντάς τα με λάδι)
-
5
Ψήνουμε στους 180 για μια περίπου ώρα. 'Οταν πάρουν τα φύλλα, η πίτα είναι έτοιμη.
-
6
Τέλος τη πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα..
Σχόλια (10)