κύρια φωτογραφία συνταγής Γαλατόπιτα τσομπανάτη

Γαλατόπιτα τσομπανάτη

τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
Κοιλη Γη

Ειναι Κατερινιώτικη συνταγη απο μια καλη μου Θεια που εχει Ζά!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να βεβαιωθουμε οτι ψηθηκε, παιρνουμε μια οδοντογλυφιδα και τρυπαμε σε 3-4 σημεια την γεμιση. Αν το ξυλαρακι βγει στεγνο και καθαρο, ειναι ετοιμη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1-6 ατομα!!!!
  1. 4 φυλλα κρουστας
  2. Εναμισυ λιτρο φρεσκο γαλα
  3. 9 κουταλιες σουπας αλευρι (για ολες τις χρησεις)
  4. 1 κουπα ζαχαρη
  5. 3 αυγα
  6. 3 βανιλιες
  7. 2 κουταλιες φρεσκο βουτυρο
  8. ξυσμα απο 1 λεμονι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταινουμε το γαλα (αν βρειτε βαλτε κατσικισιο) σε μετρια φωτια, και ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι, το βουτυρο, τις βανιλιες, το ξυσμα απο λεμονι, τη ζαχαρη και ανακατευουμε κυκλικα και συνεχομενα μεχρις οτου αρχιζει να πηζει η κρεμα. Αν χρειαστει χαμηλωνουμε τη φωτια.

  2. 2

    Αφου πηξει η κρεμα, αφηνουμε να κρυωσει λιγο, και προσθετουμε τους τρεις κροκους απο τα αυγα, ανακατευοντας το μιγμα καλα.

  3. 3

    Σε ενα ταψι βουτυρωμενο τοποθετουμε τα 4 φυλλα μπακλαβα, (να απλωθουν και στο πλαι του ταψιου) τα οποια βουτυρωνουμε και αυτα με ελαχιστες αραιες πινελιες.

  4. 4

    Χτυπαμε τα ασπραδια (3 ετσι?) μεχρι να σχηματισει κορφες η μαρεγκα.

  5. 5

    Αδειαζουμε το μιγμα που περιεχει το γαλα μεσα στο ταψι, και εν συνεχεία προσθετουμε την μαρεγκα απο πανω, και με μια κουταλα την αναμιγνυουμε με απαλες κινησεις με το υπολοιπο μιγμα.

  6. 6

    Ψηνουμε σε προθερμανσμενο φουρνο στους 180 βαθμους (στη μεση η σχαρα) για περιπου 30-40 λεπτα.

  7. 7

    Πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη και κανελλα (στο τελος)

Αντιδράσεις

Από

τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
στις
Κοιλη Γη
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/338/nhjhyusr4.jpg[/IMG][/URL]
Δες περισσότερα