Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Εύκολη, μυρωδάτη και γευστική! ☺
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Προσθέτουμε διαδοχικά τα σιμιγδάλια, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς.
-
2
Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα ξύσματα, τους χυμούς και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά μ' ένα αναδευτήρι. Τελευταίο προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
3
Λαδώνουμε καλά το πυρέξ (25x35 cm) και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, μέχρι να ροδίσει (ενδεικτικά 50').
-
4
Όταν ψηθεί και κρυώσει, σερβίρουμε με κανέλα ή ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (7)