Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο 3
Πανεύκολη και πολύ γρήγορη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από τα μαγειρέματα της Λωξάνδρας.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας να κάψει.
-
2
Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας σβολιάσει.
-
3
Μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και το βούτυρο. Και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά αφού τα έχουμε πρώτα χτυπήσει.
-
4
Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί ή πυρέξ και από πάνω αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό ή λίγο λάδι.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150' μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα (45' περίπου).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια