Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
Πανεύκολη και πεντανόστιμη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την βρήκα σε ένα μικρό βιβλίο με συνταγές της Λωξάντρας.... Καλή σας επιτυχία! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
-
2
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τις βανίλιες και την ζάχαρη.
-
3
Αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Όταν βράσει καλά (δεν δένει) απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
-
4
Μετά βάζουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) και τέλος ένα ένα τα αυγά.
-
5
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm περίπου και ψήνουμε για 1 ώρα.
-
6
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Σχόλια (27)