Γαλέος τηγανητός με σκορδαλιά
Γαλέος τηγανητός και σκορδαλιά με πατάτες και καρύδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν κανετε τη σκορδαλια για ξαρμυρισμενο ψαρι προσεξτε το αλατι που θα βαλετε.
Υλικά
-
6-8 φετες γαλεο κατεψυγμενο
-
1/2 φλ ελαιολαδο για τηγανισμα
-
αλευρι για το τηγανισμα
-
Για τη σκορδαλια
-
1 κ.πατατες βρασμενες
-
6 σκελιδες σκορδο τριμμενο
-
1/2 φλ ελαιολαδο
-
4 κ.σ. ξυδι
-
2 κροκους αβγων
-
1 φλ. καρυδόψυχα τριμμενη
-
1/2 κ.γ.αλατι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπαγωνουμε το ψαρι, το ξεπλενουμε και το αφηνουμε στο τρυπητο.
-
2
Σε μεγαλο τηγανι αφηνουμε το λαδι να ζεσταθει καλα (οχι να καψει) αλευρώνουμε το ψαρι και το τηγανιζουμε σε μετρια φωτια.
-
3
Για τη σκορδαλια παταμε τις πατατες με πηρουνι, τις βαζουμε στο μιξερ στη χαμηλη ταχυτητα και προσθετουμε ενα-ενα τα υλικα μας.
-
4
Το λαδι το ριχνουμε λιγο-λιγο οσο δουλευουμε το μιγμα.
-
5
Τη σερβιρουμε με το ψαρι και.. καλη μας ορεξη!
Σχόλια (9)