κύρια φωτογραφία συνταγής Γαλοπούλα μαριναρισμένη με πορτοκάλι

Γαλοπούλα μαριναρισμένη με πορτοκάλι

κικκη
κικκη @cook_8472360
,ελλαδα

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του Γκελντή. Καλή επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4 άτομα
  1. 800 γρ. κρέας απο στήθος γαλοπούλας
  2. 4 καρότα
  3. 2 κλωνάρια σέλερυ
  4. 1/2 κρεμμύδι
  5. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  6. 40 γρ. ελαιόλαδο
  7. χυμό απο 2 πορτοκάλια
  8. ξερό θυμάρι
  9. 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  10. Για τη μαρινάδα
  11. 100 ml ελαιόλαδο
  12. χυμό απο 2 πορτοκάλια
  13. 1/2 κρεμμύδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβω τη γαλοπούλα σε χοντρές φέτες και την τοποθετώ σε ένα σκεύος σκεπάζοντας την με τα υλικά της μαρινάδας. Την αφήνω να μαριναριστεί για 3 ώρες τουλάχιστον ή ακόμα καλύτερα από το βράδυ.

  2. 2

    Πλένω και καθαρίζω τα λαχανικά.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζω ελαφρά τη γαλοπούλα, αφού πρώτα την έχω στραγγίξει από την μαρινάδα της.

  4. 4

    Προσθέτω τα λαχανικά. Ανακατεύω λίγο ακόμη και συμπληρώνω με τα υγρά {χυμό πορτοκαλιού και κρασί} και τη μουστάρδα.

  5. 5

    Σιγοβράζω μέχρι η σάλτσα να πήξει. Το σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.

Αντιδράσεις

Από

κικκη
κικκη @cook_8472360
στις
,ελλαδα