Γαλοπούλα με άσπρη σάλτσα
Για τους λάτρεις της κρέμας γάλακτος!
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδέψτε με λευκό ρύζι. Μπορείτε πριν βάλετε την κρέμα γάλακτος να σβήσετε με ένα ποτηράκι λευκό κρασί.
Υλικά
-
600 γρ στήθος γαλοπούλας κομμένη σε κομματάκια
-
250 ml κρέμα γάλακτος
-
1/2-1 φλιτζάνι πικάντικο κεφαλοτύρι
-
10 μικρά λευκά μανιτάρια κομένα στη μέση
-
Για τη μαρινάτα
-
αλάτι, πιπέρι, κύμινο, τζίντζερ σκόνη, πιπέρι καγιέν
-
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ αφήνουμε τη γαλοπούλα με τη μαρινάτα στο ψυγείο για 2 ώρες (εγώ το άφησα όλο το βράδυ)
-
2
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη γαλοπούλα μαζί με τη μαρινάτα και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
-
3
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
-
4
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει (θέλει 15' περίπου).
-
5
Μόλις αρχίζει να πήζει η κρέμα γάλακτος προσθέτουμε το τυρι, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)