Γαλοπούλα με λαχανικά και κάρυ
Συνταγή με τα λαχανικά και το φιλέτο γαλοπούλας (αντικαταστήστε το με κοτόπουλο, αν προτιμάτε), όλα σε κύβους, με γεύση, χρώμα και μυρωδιά κάρυ που γίνεται περισσότερο ή λιγότερο καυτερή ανάλογα με τα γούστα μας. Casual πιάτο για χαλαρή ατμόσφαιρα και καθόλου άγχος.
Λίγα μυστικά ακόμα
ΣερβίρισμαΠροσθέτετε στα υλικά τον μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως. Ανάλογα με την εποχή, θυμηθείτε τα ζεστά πιάτα.
Υλικά
-
500-600 γραμ. φιλέτο γαλοπούλας ή κοτόπουλου σε κύβους 2 εκατ.
-
1/2 φλ. αλεύρι
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 φλ. λευκό κρασί
-
1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομένη σε κύβους 2 εκατ.
-
1 σχετικά μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε κομάτια 2 εκατ.
-
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά σε κομάτια 2 εκατ.
-
2-3 μπαστουνάκια σέλερι σε κομμάτια 1.5-2 εκατ.
-
1 κ.γ. κάρυ (σκόνη)
-
1/2 κ.γ. τζίντζερ
-
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζετε τη γαλοπούλαΠασπαλίζετε τους κύβους της γαλοπούλας με το αλεύρι ώστε να πάει παντού (χρησιμοποιήστε το σουρωτήρι, αν σας βολεύει).
-
2
Σε μεγάλο (φαρδύ) τηγάνι ζεσταίνετε καλά το λάδι και ρίχνετε το κρέας. Σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια ομοιόμορφα σε όλες τις πλευρές, περίπου 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστεί, περίπου 2-3 λεπτά.
-
3
Κάνετε τα λαχανικάΠροσθέτετε τις πατάτες και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Ρίχνετε τα υπόλοιπα λαχανικά, σκεπάζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά περίπου.
-
4
Προσθέτετε το κάρι και το τζίντερ, αλάτι και πιπέρι. Ανακακατεύετε καλά και (με το καπάκι) ψήνετε άλλα 5 λεπτά. Δοκιμάζετε, διορθώνετε, αποσύρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια