Γαλοπούλα με μήλο και πορτοκάλι
Φαγητό με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Συνδίασα διάφορες συνταγές και έβγαλα αυτό το αποτέλεσμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φαντάζομαι πως η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με άλλα είδη κρέατος, όπως κοτόπουλο ή κουνέλι.
Υλικά
-
1/2 κιλό φιλέτο γαλοπούλας
-
2-3 ξινόμηλα
-
1 κρεμμύδι
-
λίγο φασκόμηλο
-
λίγο θυμάρι
-
αλάτι, πιπέρι
-
λάδι
-
ξύδι μπαλσάμικο
-
χυμός μήλου
-
Μαρινάδα
-
χυμός ενός λεμονιού
-
1/2 φλ. χυμός μήλου
-
λίγο ξύδι μπαλσάμικο
-
λάδι
-
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα και το περιχύνουμε με αυτή. Το αφήνουμε έτσι για 3 ώρες.
-
2
Βάζουμε σε ταψί τη γαλοπούλα, προσθέτουμε το θυμάρι, το φασκόμηλο, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, το αλάτι και το πιπέρι. Τα περιχύνουμε με το λάδι, το μπαλσάμικο και το χυμό μήλου και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
-
3
Πλένουμε καλά τα φρούτα. Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές ροδέλες (με τη φλούδα), ξεφλουδίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε κύβους.
-
4
Όταν το κρέας μας έχει σχεδόν γίνει, προσθέτουμε το πορτοκάλι και το μήλο. Αφήνουμε στο φούρνο για ακόμα 10-15'. Μην το αφήσετε για παραπάνω, γιατί θα λιώσει τελείως το μήλο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια