Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Φαγητό με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Συνδίασα διάφορες συνταγές και έβγαλα αυτό το αποτέλεσμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Φαντάζομαι πως η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει και με άλλα είδη κρέατος, όπως κοτόπουλο ή κουνέλι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4
  1. 1/2 κιλό φιλέτο γαλοπούλας
  2. 2-3 ξινόμηλα
  3. 1 κρεμμύδι
  4. λίγο φασκόμηλο
  5. λίγο θυμάρι
  6. αλάτι, πιπέρι
  7. λάδι
  8. ξύδι μπαλσάμικο
  9. χυμός μήλου
  10. Μαρινάδα
  11. χυμός ενός λεμονιού
  12. 1/2 φλ. χυμός μήλου
  13. λίγο ξύδι μπαλσάμικο
  14. λάδι
  15. 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα και το περιχύνουμε με αυτή. Το αφήνουμε έτσι για 3 ώρες.

  2. 2

    Βάζουμε σε ταψί τη γαλοπούλα, προσθέτουμε το θυμάρι, το φασκόμηλο, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, το αλάτι και το πιπέρι. Τα περιχύνουμε με το λάδι, το μπαλσάμικο και το χυμό μήλου και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.

  3. 3

    Πλένουμε καλά τα φρούτα. Κόβουμε το πορτοκάλι σε λεπτές ροδέλες (με τη φλούδα), ξεφλουδίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε κύβους.

  4. 4

    Όταν το κρέας μας έχει σχεδόν γίνει, προσθέτουμε το πορτοκάλι και το μήλο. Αφήνουμε στο φούρνο για ακόμα 10-15'. Μην το αφήσετε για παραπάνω, γιατί θα λιώσει τελείως το μήλο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

spirtoulis
spirtoulis @cook_8460019
Μπραβο παρα πολυ ωραια.Δεν αφησαν τιποτα το καθαρισαν το πιατο!!!!!!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα