Γαλοτύρι με άνηθο & βασιλικό
Είναι μία συνταγή που χρησιμοποιώ κυρίως σε μπουφέ αλλά και σε τραπέζια. Σε μία μεγάλη πιατέλα βάζω κομμάτια μεγάλα διάφορων τυριών και στη μέση ένα μπολ με αυτή τη συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ντιπ με μπαστουνάκια λαχανικών.ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ Ανάλογα με το γούστο σας, μπορείτε αντί για άνηθο να βάλετε μάραθο ή μείγμα με μαϊντανό και φρέσκια ρίγανη ή θρούμπι.
Υλικά
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-
200 γρ. φέτα λειωμένη με το πιρούνι
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. πιπέρι άσπρο, τριμμένο
-
1 φλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε γαβάθα ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βασιλικό.
-
2
Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για τρείς ώρες.
-
3
Μεταφέρουμε το τυρί σε πιάτο ή γαβάθα σερβιρίσματος μαζί με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί.
-
4
Στο ψυγείο διατηρείται για 5 - 6 μέρες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια