Γαλοτύρι
Μοιάζει στην όψη με το κατίκι και έχει υπέροχη γεύση. Όσοι είναι λάτρεις των τυροκομικών προϊόντων θα την εκτιμήσουν ιδιαίτερα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ προτιμώ να το κάνω με ξυνόγαλο γιατί γίνεται πολύ πιο νόστιμο. Η ποσότητα αυτών των υλικών βγάζει ένα τρίκιλο μπολ γαλοτύρι οπότε εάν θέλετε μπορείτε να μειώσετε τα υλικά για μικρότερη ποσότητα. Τη συνταγή μου την έδωσε η θεία του άντρα μου που είναι από τη Θεσσαλία
Υλικά
-
1 λίτρο γάλα ή ξυνόγαλο
-
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
-
1/2 κιλό φέτα (κατά προτίμηση σκληρή και πικάντικη)
-
1 κιλό ανθότυρο
-
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αν το κάνουμε με γάλα, το βράζουμε και ρίχνουμε μέσα το αλάτι να διαλυθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη φέτα σε τρίμματα και το ανθότυρο σε τρίμματα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και βάζουμε το γαλοτύρι στο ψυγείο. Έτοιμο!
-
2
Αν το κάνουμε με ξυνόγαλο δεν χρειάζεται βράσιμο γιατί κόβει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)