Γαμοπίλαφο

Bαθμολογία: 4.9231
       
 
26 ψήφοι
popaki, 17.01.08

Περιγραφή

Της πεθεράς μου συνταγή. Είναι τέλεια. Εμείς πάντως δεν περιμένουμε γάμο για να το φάμε.

Γαμοπίλαφο
photo: ΛαδοΜπούκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό ζυγούρι
  • 1 κότα 1 1/2 κιλό
  • 2 νεροπότηρα ρύζι νυχάκι
  • 2 κουταλιές σούπας στακοβούτυρο
  • μπάχαρι
  • 1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
  • αλάτι,  πιπέρι σε κόκκους
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Κουζίνα: Κρητική
Περιέχει: Ρύζι
Ειδικές περιστάσεις: Του γάμου
Σερβίρει: 8
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά τα κρέατα και τα βράζουμε μαζί, σε σιγανή φωτιά, για 2 ώρες περίπου, ρίχνοντας μέσα στο νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι και το πιπέρι.
  2. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κρέατα, σουρώνουμε το ζωμό τους και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Μετράμε τον ζωμό, σε κάθε 3 νεροπότηρα ζωμό αντιστοιχεί 1 ρύζι. Σε μία κατσαρόλα ξαναβράζουμε τον σουρωμένο ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, σε μέτρια φωτιά, το οποίο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει, μέχρι να τραβήξει όλο σχεδόν το ζωμό (15-20 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού στο ρύζι λίγο πριν ετοιμαστεί.
  4. Καίμε το στακοβούτυρο σ’ ένα μπρίκι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι μας και τ’ αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για 5 λεπτά.
  5. Σερβίρεται χώρια το ρύζι από το κρέας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο ένα νεροπότηρο ρύζι αντιστοιχούν 3 νεροπότηρα ζωμός

Σχετικές συνταγές

    33 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Yiouli, 17-1-08  
    Popaki τι να πω! :-) Θα το δοκιμάσω σίγουρα, πεθαίνω για γαμοπίλαφο!! Ο συνδυασμός ζυγουριού κ κοτόπουλου είναι απαραίτητος? Αν βάλω μόνο κοτόπουλο χωριάτικο δεν θα είναι μάλλον γαμοπίλαφο, αλλά "σαν γαμοπίλαφο"? Σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από popaki, 18-1-08  
    το κοτόπουλο το βάζουν κ για την γεύση αλλά κ για να "σπάσει" λίγο την μυρωδιά απο το ζυγούρι.
    #
    Σχόλιο από sirilo, 8-4-08  
    Εγω το κανω μονο με ζυγουρι,η αρνακι,και γινεται θεϊκο.
    #
    Σχόλιο από Σφακιανός, 8-4-08  
    ποπάκι, εύγε, θεϊκό, το χυμό δ΄ύο λεμονιών για το 1 κιλ. ρύζι και μετά φρεσκοτριμμένο πιπέρι απο πάνω.
    Τώρα, πιλάφι χωρίς κότα, παρα μόνο ζιγούρι.....είναι ενα άλλο πιλάφι
    #
    Σχόλιο από skouikaki, 15-12-08  
    το γαμοπιλαφο γινεται καθαρα με γιδα η οπως σωστα ειπες ζιγουρι.
    γιαυτο το λενε και γαμοπιλαφο.για να σπασει η γευση προσθετεις αρκετο λεμονι και παιρνει μια βραση.
    με το κοτοπουλο καμμια σχεση.
    #
    Σχόλιο από GeoDenia, 17-2-09  
    ki ego me zygouri to ksero!! yperoxo...
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 17-2-09  
    Τί ειναι αυτά που ακούω πάλι, όποιος δεν ξερει ή δε το ξέρει καλά το θέμα να μήν είναι απόλυτος, ("Γίνεται μ'ονο με γίδα κ.λ.π.). Η συνταγή της "popaki", είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ, και δεν γίνεται μόνο με ζιγούρι ή μόνο με γίδα. Και δεν λέγεται "γαμοπίλαφο" επειδή γίνεται με γίδα αλλα επειδή γίνεται στους Κρητικούς γάμους έτσι ακριβώς του λεει το "popaki". Άν σε κάποιον αρέσει με γίδα ή μόνο ζιγούρι είναι θεμα ορεξεως αλλα όχι το αυθεντικό γαμοπίλαφο. Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι θέλει περισσότερο λεόνι και στο σερβίρισμα μαύρο πιπέρι απο πάνω. Ποπάκι...5
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 17-2-09  
    Η συνταγή αυτή είναι η απόλυτα παραδοσιακή. Από κει και πέρα έιναι θέμα γούστου. Έχω φάει και μόνο με κοτόπουλο που ήταν αλανιάρικο και ήταν όχι ΘΕΙΚΟ τι να λέμε???!!! Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το κρέας. Όσο για το λεμόνι, σε άλλους αρέσει και σε ΄΄αλλους ΄΄οχι. Δηλαδή, εμένα μου αρέσει να το τρώω χωρίς λεμόνι να απολαμμβάνω την γεύση του κρέατος, να μην την αλλοιώνω. Το ιδιο και με το κρασί μου δνε βάζω ΠΟΤΕ μέσα σόδα, κοκακόλα κ.λ.π. Είναι θέμα γούστου!
    #
    Σχόλιο από slourp, 24-4-09  
    Καλημέρα. Είμαι καινούργια στην παρέα και θέλω να πω ότι έχει δίκιο η popaki. Στους γάμους στην Κρήτη, το γαμοπίλαφο το κάνανε με διάφορα κρέατα, γιατί το έθιμο ξεκινάει από παλιά που οι καλεσμένοι για δώρο συνεισφέρανε ο καθένας ό,τι είχε (αυτό λεγόταν "κανίσκι" - το δώρο του γάμου - σήμερα βέβαια αυτό δεν ισχύει), άλλος μια κότα, άλλος ένα κατσίκι, ένα αρνί, άλλο ψωμί κλπ κλπ. Έτσι χρησιμοποιούσαν όλα τα κρέατα που είχανε για το τραπέζι του γάμου (έχω πάει σε κρητικό γάμο με 2000 άτομα), και τα βράζανε όλα μαζί. Το μόνο που έχω να προσθέσω στη συνταγή, είναι ότι αφού βγάλουμε το βρασμένο κρέας από το ζουμί, μπορούμε να αφήσουμε το ζουμί να κρυώσει έτσι ώστε να ανέβει πάνω το περιττό λίπος να το αφαιρέσουμε και μετά να συνεχίσουμε με το ρύζι. Έτσι φεύγει η μυρωδιά από το ζυγούρι ή την γίδα. Το λεμόνι είναι για να διαλύει το λίπος και είναι θέμα γούστου αν το βάζει κανείς. Επίσης το κρέας το τρώμε πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι.
    Τέλος να προσθέσω ότι στην Κρήτη γενικά το πιλάφι έτσι γίνεται. Γίνεται και μόνο με κότα αλλά δεν είναι το γνήσιο γαμοπίλαφο.
    Η μητέρα μου, που το φτιάχνει, καβουρντίζει και λίγο φιδέ και κουκουνάρια και τα προσθέτει στο πιλάφι στο τέλος. Βέβαια αυτή είναι η σπιτική εκδοχή του πιλαφιού.
    #
    Σχόλιο από ελενι, 10-5-09  
    μια ερωτηση βρε ποπακι, τι ειναι το στακοβουτυρο?
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 11-5-09  
    Μαζεύομε με ένα κουτάλι το αθόγαλο, την τσίπα δηλαδή που κάνει το γάλα, κυρίως το πρόβειο, όταν αυτό μείνει μερικές ώρες και το βάζομε σε ένα δοχείο μέσα στο ψυγείο για να μην ξινίσει.

    Όταν μαζευτεί αρκετή ποσότητα, βάζομε το αθόγαλο σε μια κατσαρόλα, το ανακατεύομε με αλεύρι (περίπου 1 κρασοπότηρο σε κάθε μισό κιλό αθόγαλο) και λίγο αλάτι και το αφήνομε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας κάθε λίγο μέχρι να βγει το βούτυρο (το στακοβούτυρο) στην επιφάνεια.

    Μαζεύομε το βούτυρο, το φυλάμε σ' ένα βάζο και αυτό που μένει, ένα υποκίτρινο και μυρωδικό κατακάθι σαν κρέμα, είναι η στάκα.
    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυτίνη αν θες, γιατί το στακοβούτυρο το κάνει "βαρύ" το φαγητό...
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 20-8-09  
    κορίτσια το στακοβούτυρο που το βρίσκουμε? σε μαγαζιά με κρητικά προϊόντα ή και σε souper market ( αν και το κόβω χλώμό) ? ευχαρίστώ !!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 2-12-09  
    ειναι αυτο το φαγητο που αγαπησα φετος σε γαμο που πηγα στην Κρητη!
    απο τοτε το φτιαχνω συχνα,ειδικα εγω που δεν αγαπουσα το ρυζι ετσι τρελαινομαι!
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από agroula, 18-2-10  
    Σαν κρητηκια εχω φαει αυτο το φαγητό παααααραααα πολλές φόρες και είναι από τα αγαπημένα μου. Το μόνο που δεν βάζω είναι το βούτυρο επειδή δεν μου αρέσει... Αξίζει να το φτιάξετε...
    #
    Σχόλιο από MARA!, 8-3-10  
    Υπέροχη κλασική παραδοσιακή συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από grhcorhs 56, 1-10-10  
    το τελειο
    #
    Σχόλιο από Salata, 1-10-10  
    GOLFO KALA TA LES AYTH EINAI EDΩ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΤΗ ΚΟΤΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΡΒΟΛΗ
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 1-10-10  
    Σαν κρητικιά και εγώ είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα το γνήσιο γαμοπίλαφο γίνετε πάντα με γίδα η αλλιώς αιγα η αλλιώς ζυγούρη :)) και κότα και φυσικά το στακοβούτυρο εκεί είναι η νοστιμιά πέντε πιρουνάκια και από εμένα
    #
    Σχόλιο από ansou, 1-10-10  
    Πεντε πηρουνακια για την αυθεντικοτητα, τη γευση παραδοσης αλλα και την εγγυημενη επιτυχια της συνταγης.
    Χειμωνιαζει κιολας σιγα σιγα και...καιρος ειναι να την ξανα-φτιαξω!!!!!
    #
    Σχόλιο από μπουμπουκος, 1-10-10  
    Mε τοσα καλα σχολια,μου τρεχουν τα σαλια πριν το φτιαξω ακομα.Δεν εχω καμμια αμφιβολια οτι θα ειναι τελειοοοοοοοοοοο!!!Γι αυτο βαζω οσα πιρουνακια εχωωω!!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    26 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Σφακιανός, 8-4-08  
    ποπάκι, εύγε, θεϊκό, το χυμό δ΄ύο λεμονιών για το 1 κιλ. ρύζι και μετά φρεσκοτριμμένο πιπέρι απο πάνω.
    Τώρα, πιλάφι χωρίς κότα, παρα μόνο ζιγούρι.....είναι ενα άλλο πιλάφι
    #
    Σχόλιο από skouikaki, 15-12-08  
    το γαμοπιλαφο γινεται καθαρα με γιδα η οπως σωστα ειπες ζιγουρι.
    γιαυτο το λενε και γαμοπιλαφο.για να σπασει η γευση προσθετεις αρκετο λεμονι και παιρνει μια βραση.
    με το κοτοπουλο καμμια σχεση.
    #
    Σχόλιο από GeoDenia, 17-2-09  
    ki ego me zygouri to ksero!! yperoxo...
    #
    Σχόλιο από Δροσουλίτης, 17-2-09  
    Τί ειναι αυτά που ακούω πάλι, όποιος δεν ξερει ή δε το ξέρει καλά το θέμα να μήν είναι απόλυτος, ("Γίνεται μ'ονο με γίδα κ.λ.π.). Η συνταγή της "popaki", είναι ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ, και δεν γίνεται μόνο με ζιγούρι ή μόνο με γίδα. Και δεν λέγεται "γαμοπίλαφο" επειδή γίνεται με γίδα αλλα επειδή γίνεται στους Κρητικούς γάμους έτσι ακριβώς του λεει το "popaki". Άν σε κάποιον αρέσει με γίδα ή μόνο ζιγούρι είναι θεμα ορεξεως αλλα όχι το αυθεντικό γαμοπίλαφο. Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι θέλει περισσότερο λεόνι και στο σερβίρισμα μαύρο πιπέρι απο πάνω. Ποπάκι...5
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 17-2-09  
    Η συνταγή αυτή είναι η απόλυτα παραδοσιακή. Από κει και πέρα έιναι θέμα γούστου. Έχω φάει και μόνο με κοτόπουλο που ήταν αλανιάρικο και ήταν όχι ΘΕΙΚΟ τι να λέμε???!!! Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το κρέας. Όσο για το λεμόνι, σε άλλους αρέσει και σε ΄΄αλλους ΄΄οχι. Δηλαδή, εμένα μου αρέσει να το τρώω χωρίς λεμόνι να απολαμμβάνω την γεύση του κρέατος, να μην την αλλοιώνω. Το ιδιο και με το κρασί μου δνε βάζω ΠΟΤΕ μέσα σόδα, κοκακόλα κ.λ.π. Είναι θέμα γούστου!
    #
    Σχόλιο από slourp, 24-4-09  
    Καλημέρα. Είμαι καινούργια στην παρέα και θέλω να πω ότι έχει δίκιο η popaki. Στους γάμους στην Κρήτη, το γαμοπίλαφο το κάνανε με διάφορα κρέατα, γιατί το έθιμο ξεκινάει από παλιά που οι καλεσμένοι για δώρο συνεισφέρανε ο καθένας ό,τι είχε (αυτό λεγόταν "κανίσκι" - το δώρο του γάμου - σήμερα βέβαια αυτό δεν ισχύει), άλλος μια κότα, άλλος ένα κατσίκι, ένα αρνί, άλλο ψωμί κλπ κλπ. Έτσι χρησιμοποιούσαν όλα τα κρέατα που είχανε για το τραπέζι του γάμου (έχω πάει σε κρητικό γάμο με 2000 άτομα), και τα βράζανε όλα μαζί. Το μόνο που έχω να προσθέσω στη συνταγή, είναι ότι αφού βγάλουμε το βρασμένο κρέας από το ζουμί, μπορούμε να αφήσουμε το ζουμί να κρυώσει έτσι ώστε να ανέβει πάνω το περιττό λίπος να το αφαιρέσουμε και μετά να συνεχίσουμε με το ρύζι. Έτσι φεύγει η μυρωδιά από το ζυγούρι ή την γίδα. Το λεμόνι είναι για να διαλύει το λίπος και είναι θέμα γούστου αν το βάζει κανείς. Επίσης το κρέας το τρώμε πασπαλισμένο με χοντρό αλάτι.
    Τέλος να προσθέσω ότι στην Κρήτη γενικά το πιλάφι έτσι γίνεται. Γίνεται και μόνο με κότα αλλά δεν είναι το γνήσιο γαμοπίλαφο.
    Η μητέρα μου, που το φτιάχνει, καβουρντίζει και λίγο φιδέ και κουκουνάρια και τα προσθέτει στο πιλάφι στο τέλος. Βέβαια αυτή είναι η σπιτική εκδοχή του πιλαφιού.
    #
    Σχόλιο από golfo, 2-12-09  
    ειναι αυτο το φαγητο που αγαπησα φετος σε γαμο που πηγα στην Κρητη!
    απο τοτε το φτιαχνω συχνα,ειδικα εγω που δεν αγαπουσα το ρυζι ετσι τρελαινομαι!
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από agroula, 18-2-10  
    Σαν κρητηκια εχω φαει αυτο το φαγητό παααααραααα πολλές φόρες και είναι από τα αγαπημένα μου. Το μόνο που δεν βάζω είναι το βούτυρο επειδή δεν μου αρέσει... Αξίζει να το φτιάξετε...
    #
    Σχόλιο από MARA!, 8-3-10  
    Υπέροχη κλασική παραδοσιακή συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από grhcorhs 56, 1-10-10  
    το τελειο
    #
    Σχόλιο από Salata, 1-10-10  
    GOLFO KALA TA LES AYTH EINAI EDΩ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΤΗ ΚΟΤΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΡΒΟΛΗ
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 1-10-10  
    Σαν κρητικιά και εγώ είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα το γνήσιο γαμοπίλαφο γίνετε πάντα με γίδα η αλλιώς αιγα η αλλιώς ζυγούρη :)) και κότα και φυσικά το στακοβούτυρο εκεί είναι η νοστιμιά πέντε πιρουνάκια και από εμένα
    #
    Σχόλιο από ansou, 1-10-10  
    Πεντε πηρουνακια για την αυθεντικοτητα, τη γευση παραδοσης αλλα και την εγγυημενη επιτυχια της συνταγης.
    Χειμωνιαζει κιολας σιγα σιγα και...καιρος ειναι να την ξανα-φτιαξω!!!!!
    #
    Σχόλιο από μπουμπουκος, 1-10-10  
    Mε τοσα καλα σχολια,μου τρεχουν τα σαλια πριν το φτιαξω ακομα.Δεν εχω καμμια αμφιβολια οτι θα ειναι τελειοοοοοοοοοοο!!!Γι αυτο βαζω οσα πιρουνακια εχωωω!!!!!
    #
    Σχόλιο από Vai, 1-10-10  
    Σπυρο????Εχεις ζησει τα 50 χρονια της ζωης σου χωρις να εχεις δοκιμασει γαμοπιλαφο κι εχεις την αυθαδεια να το ομολογεις ενωπιων μας??????Εχεις διωρια αυτο το Σαββατοκυριακο να συμμορφωθεις,γιατι αλλιως......Θα ανεβουμε απο την Κρητη και καηκες!!!!!5 Πιρουνακια με πολλη αγαπη απο ανατολικα και........χωρις μπαχαρι παρακαλω .....Ας αφησουμε τα ντοπια κρεατα να πλημμυρισουν το πιατο μας αρωματα!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 28-11-10  
    Παιδια εγω δεν ξερω αν ηταν γαμοπιλαφο αυτο που εφτιαξα, μονο με γιδα, αλλα ηταν πολυ ωραιο!
    #
    Σχόλιο από ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ, 23-9-11  
    TO ΤΟ ΖΥΓΟΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΩΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΛΙΠΟΣ
    #
    Σχόλιο από Conna, 28-9-11  
    Εγω έβρασα ξεχωριστά τα κρέατα ... και μέτρησα δυο μέρη ζωμό απο ζυγούρι και ένα μέρος ζωμό απο κότα .

    Σε αυτο το φαγητό το στακοβούτυρο κάνει ολη τη διαφορά νομίζω.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 14-2-12  
    Πολύ νόστιμο πιλάφι, εντελώς διαφορετικό απ'αυτά που έχω φτιάξει μέχρι τώρα.
    Είχα ζωμό απο μοσχάρι και δυστυχώς δεν είχα κανονικό βούτυρο κι έτσι χρησιμοποίησα απλή μαργαρίνη....πιστεύω ότι θα είχε ακόμα πιο καλή γεύση.
    #
    Σχόλιο από sofoulaki, 9-3-12  
    Μπράβο για την ωραία συνταγή.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Yiouli, 17-1-08  
    Popaki τι να πω! :-) Θα το δοκιμάσω σίγουρα, πεθαίνω για γαμοπίλαφο!! Ο συνδυασμός ζυγουριού κ κοτόπουλου είναι απαραίτητος? Αν βάλω μόνο κοτόπουλο χωριάτικο δεν θα είναι μάλλον γαμοπίλαφο, αλλά "σαν γαμοπίλαφο"? Σε ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από popaki, 18-1-08  
    το κοτόπουλο το βάζουν κ για την γεύση αλλά κ για να "σπάσει" λίγο την μυρωδιά απο το ζυγούρι.
    #
    Σχόλιο από ελενι, 10-5-09  
    μια ερωτηση βρε ποπακι, τι ειναι το στακοβουτυρο?
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 11-5-09  
    Μαζεύομε με ένα κουτάλι το αθόγαλο, την τσίπα δηλαδή που κάνει το γάλα, κυρίως το πρόβειο, όταν αυτό μείνει μερικές ώρες και το βάζομε σε ένα δοχείο μέσα στο ψυγείο για να μην ξινίσει.

    Όταν μαζευτεί αρκετή ποσότητα, βάζομε το αθόγαλο σε μια κατσαρόλα, το ανακατεύομε με αλεύρι (περίπου 1 κρασοπότηρο σε κάθε μισό κιλό αθόγαλο) και λίγο αλάτι και το αφήνομε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας κάθε λίγο μέχρι να βγει το βούτυρο (το στακοβούτυρο) στην επιφάνεια.

    Μαζεύομε το βούτυρο, το φυλάμε σ' ένα βάζο και αυτό που μένει, ένα υποκίτρινο και μυρωδικό κατακάθι σαν κρέμα, είναι η στάκα.
    Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φυτίνη αν θες, γιατί το στακοβούτυρο το κάνει "βαρύ" το φαγητό...
    #
    Σχόλιο από ΣΙΣΥ, 20-8-09  
    κορίτσια το στακοβούτυρο που το βρίσκουμε? σε μαγαζιά με κρητικά προϊόντα ή και σε souper market ( αν και το κόβω χλώμό) ? ευχαρίστώ !!!
    #
    Σχόλιο από valia1, 28-11-10  
    θα ηθελα να ρωτησω αν το ρυζι πρεπει να το βαλουμε χωρις να το πλυνουμε πρωτα οπως στα ρυζοτο...

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από sirilo, 8-4-08  
    Εγω το κανω μονο με ζυγουρι,η αρνακι,και γινεται θεϊκο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...
    Του γάμου και του αρραβώνα
    Η μαγειρική ξεπερνά κατά πολύ την ανάγκη για τροφή...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αρνάκι- κατσικάκι
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της NIN
    Για εκδηλώσεις
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Ravel
    φαγητά
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της Conna
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 193 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ρυζι
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της yiannaki