κύρια φωτογραφία συνταγής Γαμοπίλαφο

Γαμοπίλαφο

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
popaki
popaki @cook_8450127

Της πεθεράς μου συνταγή. Είναι τέλεια. Εμείς πάντως δεν περιμένουμε γάμο για να το φάμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο ένα νεροπότηρο ρύζι αντιστοιχούν 3 νεροπότηρα ζωμός

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

140 Minutes
8
  1. 1 κιλό ζυγούρι
  2. 1 κότα 1 1/2 κιλό
  3. 2 νεροπότηρα ρύζι νυχάκι
  4. 2 κουταλιές σούπας στακοβούτυρο
  5. μπάχαρι
  6. 1/2 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
  7. κόκκους αλάτι,  πιπέρι σε

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τα κρέατα και τα βράζουμε μαζί, σε σιγανή φωτιά, για 2 ώρες περίπου, ρίχνοντας μέσα στο νερό μια κουταλιά της σούπας αλάτι και το πιπέρι.

  2. 2

    Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κρέατα, σουρώνουμε το ζωμό τους και τα αλατοπιπερώνουμε.

  3. 3

    Μετράμε τον ζωμό, σε κάθε 3 νεροπότηρα ζωμό αντιστοιχεί 1 ρύζι. Σε μία κατσαρόλα ξαναβράζουμε τον σουρωμένο ζωμό και ρίχνουμε το ρύζι, σε μέτρια φωτιά, το οποίο και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει, μέχρι να τραβήξει όλο σχεδόν το ζωμό (15-20 λεπτά περίπου). Προσθέτουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού στο ρύζι λίγο πριν ετοιμαστεί.

  4. 4

    Καίμε το στακοβούτυρο σ’ ένα μπρίκι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, περιχύνουμε με αυτό το πιλάφι μας και τ’ αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα για 5 λεπτά.

  5. 5

    Σερβίρεται χώρια το ρύζι από το κρέας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (35)

Yiouli
Yiouli @cook_8448874
Popaki τι να πω! :-) Θα το δοκιμάσω σίγουρα, πεθαίνω για γαμοπίλαφο!! Ο συνδυασμός ζυγουριού κ κοτόπουλου είναι απαραίτητος? Αν βάλω μόνο κοτόπουλο χωριάτικο δεν θα είναι μάλλον γαμοπίλαφο, αλλά "σαν γαμοπίλαφο"? Σε ευχαριστώ!

Από

popaki
popaki @cook_8450127
στις