Ganache μαύρης ή λευκής σοκολάτας
Πρόκειται για τη Ganache που χρησιμοποιώ για να επικαλύψω τις τούρτες μου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν η ganache παγώσει πολύ, τόσο ώστε να μην δουλεύεται, τη ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή φωτιά για 10 δευτερόλεπτα. 600 γρ μαύρης σοκολάτας είναι αρκετά για να καλύψετε μία στρογγυλή τούρτα 29εκ.Όταν ανακατεύετε με τη σπάτουλα θέλει υπομονή για να μην κάνει φουσκάλες και μετά δεν στρώνει ωραία στην τούρτα.Παράδειγμα αναλογίων π.χ. για ganache μαύρης σοκολάτας200γρ μαύρη σοκολάτα και 100γρ κρέμα γάλακτος ενώ για ganache λευκής σοκολάτας300 λευκή σοκολάτα και 100γρ κρέμα γάλακτος.
Υλικά
-
1 μέρος κρέμα γάλακτος (35% λιπαρα και άνω)
-
2 μέρη μαύρη σοκολάτα ή 3 μέρη λευκή σοκολάτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια (τη λευκή σε πιο μικρά γιατί δεν λιώνει εύκολα).
-
2
Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει.
-
3
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα στη σοκολάτα.
-
4
Ανακατεύουμε με σπάτουλα έως ώτου λιώσουν όλα τα κομμάτια σοκολάτας.
-
5
Αφήνουμε να παγώσει εκτός ψυγείου (σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη των 23-24 βαθμών) και επικαλύπτουμε την τούρτα μας.
Σχόλια (95)