Γαρίδες αλλιώς
Χαλαρή γεύση,για ταλαιπωρημένα (μετά τις γιορτές) στομάχια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην τελική μορφή το μήλο θα έχει λειώσει και δεν θα φαίνεται. Γίνεται και με κοτόπουλο με την προσθήκη αλατιού.
Υλικά
-
250 gr γαριδούλες
-
2 καρότα
-
5-6 κρεμμυδάκια φρέκα
-
1 ξινόμηλο
-
1 λεμόνι
-
πιπέρι μαύρο
-
καγιέν
-
1 κ.σ.τζίντζερ
-
7 κ.σ. teriyaki sauce
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε το καρότο και το βάζουμε σε μπολάκι με το χυμό του λεμονιού και νεράκι ως να το σκεπάζει.
-
2
Αφήνουμε τις γαρίδες να αποψυχθούν σε μπολ μαζί με την teriyaki sauce. Αν έχουμε φρέσκες τις μαρινάρουμε καθαρισμένες με τα κεφαλάκια τους.
-
3
Σε βαθύ τηγάνι ροδίζουμε στο σησαμέλαιο τα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα με όσο περισσότερο από το πράσινο μέρος τους γίνεται.Αν βάλετε καυτερή πιπερίτσα,την προσθέτετε σε αυτό το βήμα.
-
4
Προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με τη μαρινάδα τους, χαμηλώνουμε το μάτι κάτω από τη μισή ένταση και κλείνουμε το καπάκι για 10'.
-
5
Προσθέτουμε το ξινόμηλο σε κυβάκια,το καρότο (όχι καλά στραγγισμένο),το τζίντζερ,το πιπέρι και αν δεν βάλαμε πιπερίτσα το καγιέν.
-
6
Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 35' περίπου,ανάλογα του μεγέθους της γαρίδας. Ενδιάμεσα ίσως χρειαστεί 1 φίτζανάκι νεστό νεράκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)