Γαρίδες Βενετσιάνικες
Αν και εδώ εμφανίζεται ως κύριο πιάτο, το κλασικό αυτό βενετσιάνικο έδεσμα, αποτελεί θαυμάσιο ορεκτικό με τον καθένα να καθαρίζει τις γαρίδες του. Σερβίρεται με μπόλικο φρέσκο τραγανιστό ψωμί για “βούτες” στη σάλτσα.
Υλικά
-
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο υπερπαρθένο
-
675 γρ. μεγάλες γαρίδες με τα κελύφη τους
-
4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι
-
1/2 κουταλάκι καυτερές κόκκινες νιφάδες ή κατά τη γεύση
-
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
-
μαϊντανός τεμαχισμένος για γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες, το σκόρδο, το θυμάρι και τις καυτερές νιφάδες, μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν οι γαρίδες, περίπου για 4 λεπτά (προσοχή να μην παραβράσουν).
-
2
Βάζουμε αλατοπίπερo και τις σερβίρουμε γαρνιρισμένες με τον μαϊντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια