Γαρίδες Βενετσιάνικες

49 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
_ANGELA_
_ANGELA_ @cook_8462993

Αν και εδώ εμφανίζεται ως κύριο πιάτο, το κλασικό αυτό βενετσιάνικο έδεσμα, αποτελεί θαυμάσιο ορεκτικό με τον καθένα να καθαρίζει τις γαρίδες του. Σερβίρεται με μπόλικο φρέσκο τραγανιστό ψωμί για “βούτες” στη σάλτσα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Άτομα
  1. 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο υπερπαρθένο
  2. 675 γρ. μεγάλες γαρίδες με τα κελύφη τους
  3. 4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  4. 2 κουταλάκια φρέσκο θυμάρι
  5. 1/2 κουταλάκι καυτερές κόκκινες νιφάδες ή κατά τη γεύση
  6. αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο ή κατά τη γεύση
  7. μαϊντανός τεμαχισμένος για γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες, το σκόρδο, το θυμάρι και τις καυτερές νιφάδες, μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν οι γαρίδες, περίπου για 4 λεπτά (προσοχή να μην παραβράσουν).

  2. 2

    Βάζουμε αλατοπίπερo και τις σερβίρουμε γαρνιρισμένες με τον μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

_ANGELA_
_ANGELA_ @cook_8462993
στις