Γαρίδες βραστές

Bαθμολογία: 4.2857
       
 
7 ψήφοι
mitsaki, 20.03.09

Περιγραφή

Για να δώσετε ιδιαίτερη γεύση στις γνωστές σας βραστές γαρίδες.
Γαρίδες βραστές
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό γαρίδες με το κέλυφος
  • 1 κλωνάρι σέλινο, χωρίς τα φύλλα
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο, κομμένο σε φέτες
  • 3 φέτες λεμόνι
  • 4 φλυτζάνια νερό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • κόκκοι πιπέρι
  • λαδολέμονο
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Γαρίδες
Σερβίρει: 4-6 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τις γαρίδες και τις στραγγίζουμε.
  2. Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το πιπέρι και το αλάτι.
  3. Βράζουμε για 25 λεπτά και ρίχνουμε το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσουν ακόμη πέντε λεπτά.
  4. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και κρατάμε το ζωμό.
  5. Τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα ξανά, προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα και, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τις γαρίδες.
  6. Τις βράζουμε για μερικά λεπτά (ανάλογα και με το μέγεθος). Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό που έβρασαν, τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις σερβίρουμε με λαδολέμονο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Από τις "Πολίτικες Συνταγές" του περιοδικού "Τηλεθεατής".

Καλή επιτυχία!

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από xaroula, 11-11-09  
    νοστιμοτατο το εκανα με καραβιδες αλλα τις σερβιρα μονο με λεμονακι.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 11-11-09  
    Τι να πω τώρα...Μόνο που τις βλέπει κανείς τις λιγουρεύεται...Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη και τη φωτογραφία...
    #
    Σχόλιο από _ANGELA_, 15-1-10  
    #
    Σχόλιο από zanice, 15-2-10  
    Τα 5 πιρουνακια είναι λίγα. Μόλις σήμερα τις έκανα και δεν έμεινε τίποτα στο πιάτο!!!Καμία σχέση με τις βραστές που ξέραμε.
    #
    Σχόλιο από koyzina76, 1-7-10  
    #
    Σχόλιο από greenchoco, 22-9-10  
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 19-3-13  
    Εγω δεν βάζω σέλινο και του ρίχνω σάλτσα με μουστάρδα,λεμόνι, αλάτι και λάδι.
    #
    Σχόλιο από michele stamouli, 24-3-13  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΗΜΕΣ. ΕΓΩ ΤΙΣ ΕΦΙΑΞΑ ΜΕΡΑ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΨΟΝΙΣΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΜΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΚΥΒΟΥΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ...

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xaroula, 11-11-09  
    νοστιμοτατο το εκανα με καραβιδες αλλα τις σερβιρα μονο με λεμονακι.
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 11-11-09  
    Τι να πω τώρα...Μόνο που τις βλέπει κανείς τις λιγουρεύεται...Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη και τη φωτογραφία...
    #
    Σχόλιο από _ANGELA_, 15-1-10  
    #
    Σχόλιο από zanice, 15-2-10  
    Τα 5 πιρουνακια είναι λίγα. Μόλις σήμερα τις έκανα και δεν έμεινε τίποτα στο πιάτο!!!Καμία σχέση με τις βραστές που ξέραμε.
    #
    Σχόλιο από koyzina76, 1-7-10  
    #
    Σχόλιο από greenchoco, 22-9-10  
    #
    Σχόλιο από Ματίνα Σ., 19-3-13  
    Εγω δεν βάζω σέλινο και του ρίχνω σάλτσα με μουστάρδα,λεμόνι, αλάτι και λάδι.
    #
    Σχόλιο από michele stamouli, 24-3-13  
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΗΜΕΣ. ΕΓΩ ΤΙΣ ΕΦΙΑΞΑ ΜΕΡΑ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΨΟΝΙΣΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΜΟ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΚΥΒΟΥΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ...

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
    Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι; Τα ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 59 αγαπημένων συνταγών, του/της xrisa007
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    ΕΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της marakithes22
    Light
    Ένα βιβλίο 44 αγαπημένων συνταγών, του/της Ικαριώτισσα