κύρια φωτογραφία συνταγής Γαρίδες γιουβέτσι
ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
,ΕΛΛΑΔΑ

Είναι μια πολύ νόμιστη συνταγή από το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  2. 4 κ.σ βούτυρο
  3. 1 κρεμμύδι σε φέτες
  4. 1 καρότο σε λεπτές φετούλες
  5. 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  6. 1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
  7. 250 γρ φέτα χοντροκομμένη
  8. 250 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
  9. 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  10. Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες σε λίγο νερό.

  2. 2

    Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.

  3. 3

    Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαραθούν.

  4. 4

    Προσθέτουμε την ντομάτα, το ζουμί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει.

  5. 5

    Ρίχνουμε τις γαρίδες, τον μαιντανό, την φέτα και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, τοποθετούμε στην επιφάνεια λίγα κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (9)

giannak
giannak @cook_8452827
Εξαιρετικότατη!! Αντί για βούτυρο βάζω ελαιόλαδο και πιό πολύ φέτα. Με πατάτες τηγανιτές είναι θαύμα.

Από

ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
στις
,ΕΛΛΑΔΑ