Γαρίδες γιουβέτσι
Είναι μια πολύ νόμιστη συνταγή από το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου.
Υλικά
-
1 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
-
4 κ.σ βούτυρο
-
1 κρεμμύδι σε φέτες
-
1 καρότο σε λεπτές φετούλες
-
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
-
1 κονσέρβα ντοματάκια κον κασέ
-
250 γρ φέτα χοντροκομμένη
-
250 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
-
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε τις γαρίδες σε λίγο νερό.
-
2
Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
-
3
Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το καρότο μέχρι να μαραθούν.
-
4
Προσθέτουμε την ντομάτα, το ζουμί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει.
-
5
Ρίχνουμε τις γαρίδες, τον μαιντανό, την φέτα και ανακατεύουμε.
-
6
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, τοποθετούμε στην επιφάνεια λίγα κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (9)