Γαρίδες Hot & Spicy
Αφιερωμένο στους πιο “θερμούς” από τους ερωτευμένουςΈνα ενδιαφέρων πρελούντιο για να γιορτάσουν μία ιδιαίτερη στιγμή τους. Η ευχή είναι ο έρωτάς τους να παραμείνει σε βάθος χρόνου " Hot & Spicy ", όπως αυτό το εξαίσιο πιάτο με τους πικάντικους και σκαμπριόζικους τόνους γεύσης
Υλικά
-
350 gr γαρίδες (μεγάλου μεγέθους, καθαρισμένες)
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 μικρό κρεμμύδι
-
1 πόδι σέλινου
-
1 κ.σ. αλεύρι
-
1 κ.γ. κάρυ
-
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
-
100 gr. γιαούρτι στραγγιστό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μικρό κατσαρολάκι τσιγαρίστε στο λάδι το κρεμμύδι και το πόδι του σέλινου, ψιλοκομμένα, μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε 2-3 κουτάλες από ζωμό χορταρικών που θα έχετε προηγουμένως ετοιμάσει (κατά προτίμηση με σπιτικούς κύβους, αλλιώς με κάποιον από τους πολλούς του εμπορίου).
-
2
Αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να είναι εντελώς έτοιμα τα χορταρικά.
-
3
Προσθέστε το κάρυ, το αλεύρι (λίγο-λίγο και ανακατεύοντας διαρκώς για να διαλυθεί), την πάστα ντομάτας και άλλες 3 κουτάλες από τον ίδιο ζωμό και αφήστε όλα να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
-
4
Φιλτράρετε την σάλτσα ρίχνοντάς την σε τηγάνι, προσθέστε το γιαούρτι και φέρτε το σε χαμηλή φωτιά να πάρει μία βράση.
-
5
Σε άλλο τηγάνι περάστε για 1-2 λεπτά, σε πολύ δυνατή φωτιά, τις γαρίδες, ελαφρά αλευρωμένες, να σωταρισθούν και από τις δύο πλευρές.
-
6
Ρίξτε από πάνω τους τη σάλτσα με το κάρυ και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
-
7
Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα ζεστές.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)