Γαρίδες ή Γάμπαρη σαγανάκι
Γαρίδες μεθυσμένες με σάλτσα. Κάνει και για γαριδομακαρονάδα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αυτή η συνταγή. Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και σχετικά οικονομική!
Λίγα μυστικά ακόμα
Έχω δοκιμάσει αυτή τη συνταγή και με φρέσκια ντομάτα και με σάλτσα ντομάτας, αλλά δεν απογειώνεται τόσο όσο με το τοματάκι!
Υλικά
-
1 κιλό γάμπαρη
-
1 κονσέρβα ψιλοκομμένο τοματάκι
-
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ή 2 μεσαία άσπρο και κόκκινο
-
1/2 κούπα λάδι
-
1/2 κούπα λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1/2 καυτερή πιπεριά
-
1 πιπεριά για τηγάνι
-
1 κουταλιά σούπας Μαιντανό ψιλοκομμένο
-
Αλάτι
-
Ζάχαρη
-
Φέτα ή Παρμεζάνα
-
Πάπρικα καυτερή (προεραιτικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί σε μεσαία θερμοκρασία.
-
2
Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ροδίζουμε.
-
3
Πρίν ακόμα κοκκινίσουν ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα κρεμμύδια επίσης ψιλοκομμένα.
-
4
Μόλις κοκκινήσουν ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
5
Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τα τοματάκια, τον μαιντανό, λίγο νερό, αλάτι και μία πρέζα ζάχαρη για να πάρει την οξύτητα της ντομάτας.
-
6
Δοκιμάζουμε να δούμε πόσο καυτερό είναι. Αυτό εξαρτάται απο την κάθε πιπεριά. Εάν δεν "τσούζει" προσθέτουμε και λίγη καυτερή πάπρικα.
-
7
Λίγο πριν γίνει η σάλτσα ρίχνουμε τις γαρίδες. Εάν είναι μεγάλες γαρίδες τις ρίχνουμε ολόκληρες. Εάν είναι γάμπαρη πρέπει να τις εχουμε καθαρίσει και να τις ρίξουμε καθαρισμένες και πλυμμένες.
-
8
Όταν γίνουν οι γαρίδες το κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τριμμένη φέτα ή παρμεζάνα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)