Γαρίδες κριθαράκι με ούζο και φέτα
Μια εξαιρετικά νόστιμη και απλή συνταγή...
Λίγα μυστικά ακόμα
Περιμένω εντυπώσεις!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις γαρίδες για 7 λεπτά αν είναι φρέσκιες ή για 4 αν είναι κατεψυγμένες. Κρατάμε το νερό που έβρασαν.
-
2
Αφαιρούμε μετά το βράσιμο το κέλυφος (αν έχουν) και το εντεράκι τους (αν είναι μεγάλες γαρίδες).
-
3
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες.
-
4
Σβήνουμε με λίγο ούζο, αφήνουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
-
5
Προσθέτουμε στα παραπάνω 3 1/2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν οι γαρίδες και ρίχνουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι, βασιλικό και ρίγανη.
-
6
Βράζουμε μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να μείνουν οι γαρίδες με το κριθαράκι και λίγο ζουμάκι.
-
7
Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω όσο είναι ζεστό το φαγητό χοντροκομμένα κομμάτια φέτας.
-
8
Καλή απόλαυση...
Σχόλια (57)