κύρια φωτογραφία συνταγής Γαρίδες κριθαράκι με ούζο και φέτα
mitsaki
mitsaki @cook_8452373

Μια εξαιρετικά νόστιμη και απλή συνταγή...

Λίγα μυστικά ακόμα

Περιμένω εντυπώσεις!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

245 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό γαρίδες
  2. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  4. 500 γρ. κριθαράκι
  5. 2/3 ποτηριού ελαιόλαδο
  6. 3 ντομάτες ώριμες ή ανάλογος χυμός
  7. λίγο ούζο (προαιρετικά)
  8. θυμάρι, βασιλικός, ρίγανη
  9. φέτα τυρί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις γαρίδες για 7 λεπτά αν είναι φρέσκιες ή για 4 αν είναι κατεψυγμένες. Κρατάμε το νερό που έβρασαν.

  2. 2

    Αφαιρούμε μετά το βράσιμο το κέλυφος (αν έχουν) και το εντεράκι τους (αν είναι μεγάλες γαρίδες).

  3. 3

    Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες.

  4. 4

    Σβήνουμε με λίγο ούζο, αφήνουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

  5. 5

    Προσθέτουμε στα παραπάνω 3 1/2 ποτήρια από το νερό που έβρασαν οι γαρίδες και ρίχνουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι, βασιλικό και ρίγανη.

  6. 6

    Βράζουμε μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να μείνουν οι γαρίδες με το κριθαράκι και λίγο ζουμάκι.

  7. 7

    Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε από πάνω όσο είναι ζεστό το φαγητό χοντροκομμένα κομμάτια φέτας.

  8. 8

    Καλή απόλαυση...

Αντιδράσεις

Σχόλια (57)

sousou
sousou @cook_8454518
η συνταγή σου είναι υπέροχη, νοστιμότατη. Εχθές την έφιαξα και πραγματικά όλοι έγλυφαν τα δάχτυλα τους! Σ\'ευχαριστούμε πολύ!!

Από

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
στις