Γαρίδες λεμονάτες με πιπεριές
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρουμε το πιάτο για μεζέ ή το συνοδεύουμε με ρύζι ή ζυμαρικό της αρεσκείας μας.Περισσότερες συνταγές από τα θαλασσινά Kallimanis στο www.lovefish.gr
Υλικά
-
500 γρ γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος Kallimanis
-
100 γρ νερό ζεστό
-
1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
-
100 γρ ελαιόλαδο
-
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
-
30 γρ χυμός λεμονιού
-
2 κουτ σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
30 γρ πιπεριά κόκκινη
-
30 γρ πιπεριά πράσινη
-
1 κουτ γλυκού μουστάρδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζουμε τις γαρίδες από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.
-
2
Οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν την ελαστικότητά τους.
-
3
Ξεπλένουμε καλά τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.
-
4
Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύουμε το νερό, τον ζωμό και το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
-
5
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και τις πιπεριές.
-
6
Βράζουμε για 2’ περίπου και κατόπιν προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατίζοντάς τες ελαφρά.
-
7
Τέλος, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 3’ περίπου, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
-
8
Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Σχόλια