Γαρίδες λεμονάτες με πιπεριές

Καλλιμάνης
Καλλιμάνης @cook_8508225

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε το πιάτο για μεζέ ή το συνοδεύουμε με ρύζι ή ζυμαρικό της αρεσκείας μας.Περισσότερες συνταγές από τα θαλασσινά Kallimanis στο www.lovefish.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 μερίδες
  1. 500 γρ γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος Kallimanis
  2. 100 γρ νερό ζεστό
  3. 1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
  4. 100 γρ ελαιόλαδο
  5. 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  6. 30 γρ χυμός λεμονιού
  7. 2 κουτ σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  8. 30 γρ πιπεριά κόκκινη
  9. 1 κουτ γλυκού μουστάρδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε τις γαρίδες από τη συσκευασία και τις βάζουμε σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά. Σκεπάζουμε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και το τοποθετούμε στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου.

  2. 2

    Οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν την ελαστικότητά τους.

  3. 3

    Ξεπλένουμε καλά τις γαρίδες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.

  4. 4

    Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύουμε το νερό, τον ζωμό και το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.

  5. 5

    Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και τις πιπεριές.

  6. 6

    Βράζουμε για 2’ περίπου και κατόπιν προσθέτουμε τις γαρίδες, αλατίζοντάς τες ελαφρά.

  7. 7

    Τέλος, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 3’ περίπου, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

  8. 8

    Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Αντιδράσεις

Από

Καλλιμάνης
στις