Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Σε ποιον δεν αρέσουν οι γαρίδες;;; Μία γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα, είτε για το μεσημέρι είτε για το βράδυ... Μάλιστα αποτελεί και ιδανικό γεύμα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο των νηστειών... Έτσι δεν θα στερηθείτε ούτε την πρωτεϊνη αλλά ούτε τους υδατάνθρακες που μας προσδίδουν άμεσα την ενέργεια που χρειαζόμαστε καθημερινά!!! Δοκιμάστε την και θα γλύφετε το πιάτο-P

Λίγα μυστικά ακόμα

Το συγκεκριμένο πιάτο είναι απόλυτα χορταστικό και σας προσδίδει γύρω στις 280-300 θερμίδες (100-120 θερμίδες από τις γαριδούλες και 160 θερμίδες από το καστανό ρύζι). Συνοδέψτε το με μία πλούσια πράσινη σαλάτα με ρόκα, ρόδι, λιαστή ντομάτα και ξύδι μπαλσάμικο… Έτσι θα έχετε ένα ολοκληρωμένο, υγιεινό και ελαφρύ γεύμα… Εννοείτε ότι μπορείτε να συνοδέψετε τις γαρίδες με κάποιο άλλο είδος ρυζιού π.χ. μπασμάτι, ή ακόμη και μακαρόνια...Εσείς επιλέγετε ανάλογα με τα γούστα σας...Απλά θα προσέξετε να αφήσετε τα δημητριακά αυτά να βράζουν λίγο περισσότερο χρόνο για να ψηθούν!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
1 άτομο
  1. 8-10 γαρίδες μεσαίου μεγέθους κατεψυγμένες ή φρέσκιες
  2. λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (ή ξερό)
  3. 1/4 πιπεριά πράσινη κομμένη σε τετράγωνα κομματάκια
  4. 5 μανιταράκια άσπρα κομμένα σε φετούλες
  5. 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  6. αλάτι
  7. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  8. 40 γρ καστανό ρύζι για πιλάφι (μακρύκοκκο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ρίχνουμε τα μανιταράκια, τις πιπεριές και το φρέσκο κρεμμυδάκι να μαλακώσουμε με λίγο ζεστό νερό.

  2. 2

    Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και λίγο περισσότερο νερό (αν χρειάζεται) για να αρχίσουν να μαλακώνουν. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε σάλτσα τριμμένης ντομάτας αντί για τον πελτέ και το νερό.

  3. 3

    Προσθέτουμε τις γαρίδες μαζί με τη μουστάρδα και τις αφήνουμε λίγο να βράσουν στο ζουμί και στη σάλτσα.

  4. 4

    Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν οι γαρίδες και ρίχνουμε 40 γρ. καστανό ρύζι μέσα στο τηγανάκι. Το ρύζι χρειάζεται περίπου 8-10 λεπτά να ψηθεί.

  5. 5

    Αφήνουμε χαμηλή τη φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι και να «δέσει» η σάλτσα καθώς οι γαρίδες σε 3-5 λεπτά θα είναι έτοιμες. Προσθέτουμε περισσότερο νερό σε περίπτωση που εξατμιστεί το περισσότερο και το ρύζι δεν έχει βράσει ακόμη…

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Κωστας Μακρης
Κωστας Μακρης @cook_16142309
😄💖⭐👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄👄😄💖⭐

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus

Κορυφαία αναζήτηση σε