Γαρίδες με κονιάκ
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να τις συνοδέψετε με ζυμαρικά της αρεσκείας σας. H συνταγή είναι από την gourmet corner.
Υλικά
-
1 κιλό γαρίδες Νο20
-
λίγο βούτυρο
-
1 μικρό ποτήρι κονιάκ
-
300 ml κρέμα γάλακτος
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό(ψιλοκομμένο)
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε τις γαρίδες και τις σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν και να μην έχουν καθόλου νερά.
-
2
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις γαρίδες για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
-
3
Τις σβήνετε με το κονιάκ και περιμένετε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ
-
4
Στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε στο τηγάνι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος.
-
5
Ανακατεύετε και σιγομαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα
-
6
Σερβίρετε με τη σάλτσα τους και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια