Γαρίδες με ούζο

spyrid, 21.06.12

Τι χρειαζόμαστε:

  •  1½ κιλό μέτριες γαρίδες
  •  300 γρ. κεφαλογραβιέρα
  •  1/2 φλιτζάνι ντοματοχυμός
  •  2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  •  3 σκελίδες, ψιλοκομμένες σκόρδο
  •  1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  •  100 ml ούζο
  •  1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανός
  •  αλάτι, πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με θαλασσινά
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζετε τις γαρίδες, βγάζετε με μια οδοντογλυφίδα το εντεράκι τους και τις ζεματίζετε σε λίγο νερό, το οποίο κρατάτε στην άκρη. Τις αφήνετε να στραγγίξουν στο σουρωτήρι.
  2. Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τον ντοματοχυμό, το μισό ούζο, το ζωμό που κρατήσατε από τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.
  3. Τρίβετε την κεφαλογραβιέρα σε χοντρό τρίφτη. Προσθέτετε στη σάλτσα τις γαρίδες και βράζετε για 4΄-5΄. Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί, το υπόλοιπο ούζο και τον μισό μαϊντανό. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση όλα μαζί 2΄-3΄. Κατεβάζετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
    Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...

    Σχετικές οδηγίες

    Πώς καθαρίζουμε γαρίδες
    Προστέθηκε από Τράγα
    4.8
           
           
    (20)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    τσιπουρομεζέδες
    Ένα βιβλίο 164 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της sopamar
    ορεκτικα συνοδευτικα
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της mtheodo1
    Θαλασσινή αύρα
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζουμερή Ντομάτα