Γαρίδες με ρύζι

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
28 ψήφοι
MAGEIRISSA, 26.03.08

Περιγραφή

Ένας ωραίος τρόπος να σερβίρεται το φαγητό αυτό στη νηστεία.
Γαρίδες με ρύζι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους φρέσκιες ή και κατεψυγμένες
  • 1 1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
  • 1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
  • αλάτι - πιπέρι
  • tabasco μερικές σταγόνες
  • πελτέ ντομάτας
  • 2 1/2 κούπες ρύζι μπασμάτι ή για πιλάφι
  • 3 κούπες νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο φυτίνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Περιέχει: Σκόρδο , Ρύζι , Γαρίδες
Φτιάχνει: 6 - 8 μερίδες
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 31' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 25' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες απ'το εντεράκι τους και κρατάμε τα κεφάλια τους. Φροντίζουμε να αφήσουμε την ουρίτσα τους,τις πλένουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Βράζουμε τα κεφάλια τους σε κατσαρόλα με 3 κούπες νερό, στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Τα κεφάλια τα πετάμε.
  3. Σωτάρουμε το ρύζι στο βούτυρο μέχρι να γίνει διάφανο και σβήνουμε με το ζωμό απ' τα κεφάλια των γαρίδων, (προσθέτουμε νερό στο ζωμό τόσο όσο να γίνει 5 κούπες),προσθέτουμε αλάτι - πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να γίνει.
  4. Βάζουμε σε τηγάνι τις γαρίδες με αλάτι - πιπέρι και τις τηγανίζουμε λίγο (προσοχή όχι πολύ ανακάτεμα). Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, το tabasco και το κρασί. Προς το τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Τις αφήνουμε να βράσουν λιγάκι να δέσει λίγο η σαλτσούλα τους (φροντίζουμε να έχει μείνει σάλτσα αλλιώς προσθέτουμε νεράκι και αφήνουμε να δέσει λίγο).
  5. Σε φόρμα του κέικ στρώνουμε το ρύζι και το ξεφορμάρουμε προσεχτικά. Τοποθετούμε μια γενναία ποσότητα γαρίδες, χωρίς τη σάλτσα τους, στο κέντρο (τρύπα φόρμας) και τις υπόλοιπες στα πλαϊνά.
  6. Με τη σαλτσούλα τους περιχύνουμε το ρύζι γύρω - γύρω.
Καλή σας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ εδώ χρησιμοποίησα ρύζι για πιλάφι. Πολύ νόστιμο φαγητό!

Σχετικές συνταγές

    49 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ROSA, 4-3-09  
    πολύ νόστιμο φαγητό το έφτιαξα την καθαρά δευτέρα και ξετρελάθικαν όλοι μπράβο MAGEIRISSA,για την ωραία σου συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από maria24, 28-3-09  
    εγώ κάνω το εξής με τις γαρίδες: Τις καθαρίζω και τα κελύφη τους τα βάζω σε ένα μεγάλο τούλι και το κλείνω σαν πουγκάκι.Ετσι όλες οι γεύσεις της γαρίδας μένουν στο φαγητό ενώ όταν μαγειρευτούν αφαιρούντε πανεύκολα!
    #
    Σχόλιο από pitsipopaki, 9-4-09  
    παρα πολυ καλη συνταγη να σαι καλα,εγω βεβαια αντι για ταμπασκο εβαλα μπουκοβο και απλα εγινε πιο πικαντικη.Μπραβο σου...
    #
    Σχόλιο από golfo, 9-11-09  
    τελειο φαγητο εγω οπως γνωριζεται εμαι και λατρης της γαριδας μιας και ο τοπος μου βγαζει φρεσκες,οποτε τις εχω δοκιμασει με διαφορους τροπους.
    mageirissa ειναι πολυ ωραια ιδεα για τραπεζι και οχι μονο.
    ελπιζω να σου αρεσει η φωτο,α και κατι αλλο οποιος δεν θελει να βαλει ταμπασκο επειδη μπορει το φαγητο αυτο να φαγωθει και απο παιδακια ειναι θρεπτικοτατο αλλωστε,μπορει να βαλει παπρικα γλυκεια ,μια χαρα γινεται.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 9-11-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και για τα σχόλια κορίτσια. Χαίρομαι που σας άρεσε το φαγάκι μου!
    Πολύ καλή η επισήμανση golfo, για το ταμπάσκο. Επειδή εμείς τα τρώμε γενικά καυτερά, δεν το σκέφτηκα καθόλου!
    #
    Σχόλιο από dfilippo, 14-3-10  
    #
    Σχόλιο από tigers, 29-3-10  
    εφτιαξα αυτο το πολυ νοστιμο πιατο σήμερα και το συστηνω σε ολες τις φιλες ευκολο γρηγορο νοστιμο!!!!!
    #
    Σχόλιο από mikro_thiriaki, 30-3-10  
    θα το φτιάξω σήμερα αλλά πιστεύω ότι άνετα μπορώ να σου δώσω 5 πιρουνάκια προκαταβολικά επειδή ο συνδυασμός είναι έξοχος και οι οδηγίες ξεκάθαρες, αν και το φαγητό αυτό επιτρέπει πολλές παραλλαγές στα υλικά.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 30-3-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε το φαγάκι αυτό! ;)
    #
    Σχόλιο από IONA, 6-4-10  
    Ωραια συνταγη, ευχαριστουμε. Ομως το ρυζι μου έγινε σκληρο σαν τουβλο...
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 7-4-10  
    Πολύ λυπάμαι που το ρύζι σας βγήκε σκληρό. Λίγο ζεστό νεράκι ήθελε το φαγάκι, να γίνει σωστά.
    Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που έστω κι έτσι σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από golfo, 17-5-10  
    πολυ νοστιμο φαγητο!
    παρολο που ειμαι μακαρονου ετσι το ρυζι γινεται υπεροχο και πολυ νοστιμο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 18-5-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Γκόλφω, χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Nάντια, 19-5-10  
    #
    Σχόλιο από ritsa262, 23-5-10  
    τελειο ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 23-5-10  
    Νάντια και ritsa262, σας ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από nopi, 31-3-11  
    #
    Σχόλιο από penelopeG, 3-4-11  
    Φοβερή συνταγή! Μονο που επειδή δεν ειχα tabasco εβαλα καυτερή πάπρικα. Και ετσι βγηκε φοβερο! Οταν την ξανακανω θα ανεβασω και foto γιατι αυτή την φορα ούτε που πρόλαβα.. χεχε.. :ο)
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 6-4-11  
    Φοβερή συνταγή!!! Απορώ πως ξέχασα να βαθμολογήσω αν και την έχω κάνει αρκετές φορές!! Μου άρεσαν τα αρώματα και η καυτερή τους γεύση!! Ταμπάσκο πρώτη φορά αγόρασα για να κάνω τη συνταγή σου...Μόνο που θέλει ρέγουλα γιατί εκείνη την ώρα που το προσθέτεις δεν το καταλαβαίνεις...Άσε που την πρώτη φορά έσταξε στο χέρι μου και το έγλυψα. Ένα θα σας πω: Μην το δοκιμάσετε! χαχαχα...Θα ήπια 2 λίτρα νερό να συνέλθω από την κάψα!!!Ευχαριστούμε πολύ Mageirissa μας!!! Εγώ χρησιμοποιώ τις μεγάλες γαρίδες Jumbo. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι αυτό που λες ότι βγάζει 6-8 μερίδες...Μάλλον είμαστε πολύ φαγανοί γιατί με τον άντρα μου το τσακίζουμε κάθε φορά και δε μας φτάνει κιόλας!!χιχιχιχι...Ίσως φταίει το ότι είναι τόσο νόστιμο φαγάκι...
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-4-11  
    Χαχαχαχαααααα Νατάσα μου, με πέθανες στο γέλιο, άλλη φορά να ξέρεις για το tabasco, από που την έπαθες! χαχαχαχαχαααααα!!!!!! Χαίρομαι που σας άρεσε και την ευχαριστηθήκατε τη συνταγή μου.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας σχόλια και για τα πηρουνάκια.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    42 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από ROSA, 4-3-09  
    πολύ νόστιμο φαγητό το έφτιαξα την καθαρά δευτέρα και ξετρελάθικαν όλοι μπράβο MAGEIRISSA,για την ωραία σου συνταγή!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 9-11-09  
    τελειο φαγητο εγω οπως γνωριζεται εμαι και λατρης της γαριδας μιας και ο τοπος μου βγαζει φρεσκες,οποτε τις εχω δοκιμασει με διαφορους τροπους.
    mageirissa ειναι πολυ ωραια ιδεα για τραπεζι και οχι μονο.
    ελπιζω να σου αρεσει η φωτο,α και κατι αλλο οποιος δεν θελει να βαλει ταμπασκο επειδη μπορει το φαγητο αυτο να φαγωθει και απο παιδακια ειναι θρεπτικοτατο αλλωστε,μπορει να βαλει παπρικα γλυκεια ,μια χαρα γινεται.
    ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 9-11-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και για τα σχόλια κορίτσια. Χαίρομαι που σας άρεσε το φαγάκι μου!
    Πολύ καλή η επισήμανση golfo, για το ταμπάσκο. Επειδή εμείς τα τρώμε γενικά καυτερά, δεν το σκέφτηκα καθόλου!
    #
    Σχόλιο από dfilippo, 14-3-10  
    #
    Σχόλιο από tigers, 29-3-10  
    εφτιαξα αυτο το πολυ νοστιμο πιατο σήμερα και το συστηνω σε ολες τις φιλες ευκολο γρηγορο νοστιμο!!!!!
    #
    Σχόλιο από mikro_thiriaki, 30-3-10  
    θα το φτιάξω σήμερα αλλά πιστεύω ότι άνετα μπορώ να σου δώσω 5 πιρουνάκια προκαταβολικά επειδή ο συνδυασμός είναι έξοχος και οι οδηγίες ξεκάθαρες, αν και το φαγητό αυτό επιτρέπει πολλές παραλλαγές στα υλικά.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 30-3-10  
    Σας ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε το φαγάκι αυτό! ;)
    #
    Σχόλιο από IONA, 6-4-10  
    Ωραια συνταγη, ευχαριστουμε. Ομως το ρυζι μου έγινε σκληρο σαν τουβλο...
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 7-4-10  
    Πολύ λυπάμαι που το ρύζι σας βγήκε σκληρό. Λίγο ζεστό νεράκι ήθελε το φαγάκι, να γίνει σωστά.
    Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που έστω κι έτσι σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από golfo, 17-5-10  
    πολυ νοστιμο φαγητο!
    παρολο που ειμαι μακαρονου ετσι το ρυζι γινεται υπεροχο και πολυ νοστιμο.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 18-5-10  
    Σ'ευχαριστώ πολύ Γκόλφω, χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Nάντια, 19-5-10  
    #
    Σχόλιο από ritsa262, 23-5-10  
    τελειο ευχαριστω πολυ
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 23-5-10  
    Νάντια και ritsa262, σας ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από nopi, 31-3-11  
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 6-4-11  
    Φοβερή συνταγή!!! Απορώ πως ξέχασα να βαθμολογήσω αν και την έχω κάνει αρκετές φορές!! Μου άρεσαν τα αρώματα και η καυτερή τους γεύση!! Ταμπάσκο πρώτη φορά αγόρασα για να κάνω τη συνταγή σου...Μόνο που θέλει ρέγουλα γιατί εκείνη την ώρα που το προσθέτεις δεν το καταλαβαίνεις...Άσε που την πρώτη φορά έσταξε στο χέρι μου και το έγλυψα. Ένα θα σας πω: Μην το δοκιμάσετε! χαχαχα...Θα ήπια 2 λίτρα νερό να συνέλθω από την κάψα!!!Ευχαριστούμε πολύ Mageirissa μας!!! Εγώ χρησιμοποιώ τις μεγάλες γαρίδες Jumbo. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι αυτό που λες ότι βγάζει 6-8 μερίδες...Μάλλον είμαστε πολύ φαγανοί γιατί με τον άντρα μου το τσακίζουμε κάθε φορά και δε μας φτάνει κιόλας!!χιχιχιχι...Ίσως φταίει το ότι είναι τόσο νόστιμο φαγάκι...
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-4-11  
    Χαχαχαχαααααα Νατάσα μου, με πέθανες στο γέλιο, άλλη φορά να ξέρεις για το tabasco, από που την έπαθες! χαχαχαχαχαααααα!!!!!! Χαίρομαι που σας άρεσε και την ευχαριστηθήκατε τη συνταγή μου.
    Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας σχόλια και για τα πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από dcroula, 21-4-11  
    Πεντανόστιμο!!!!!
    Το έφτιαξα με ημιάγριο ρύζι μπασμάτι.
    #
    Σχόλιο από luna, 25-9-11  
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 26-9-11  
    Πολύ ωραία η ιδέα σου Ρούλα μου! Θα το δοκιμάσω κι εγώ έτσι.
    Κορίτσια, σας ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από natasoulini, 28-2-12  
    Ερώτηση κρίσεως! Όπως θα είδατε έχω κάνει πολλές φορές τη συνταγή αυτή η οποία είναι φανταστική..Τις προάλλες πήγα μάρκετ για να ψωνίσω να το ξαναφτιάξω και η χαζή αγόρασα(για την ευκολία μου, το ομολογώ, δεν το σκέφτηκα εκείνη την ώρα) καθαρισμένες γαρίδες! Πως θα μου γίνει τώρα το ρύζι τόσο νόστιμο όπως τις άλλες φορές οεο?? Να τις βράσω λίγο όπως είναι σε νερό για να πάρει λίγη νοστιμιά το ρύζι και να τις αφήσω λιγότερη ώρα στη σάλτσα μη μαλακώσουν πολύ? Ή να τις αφήσω για καμιά άλλη συνταγή και να πάω να αγοράσω άλλες? Αν μου απαντήσετε σύντομα θα με διευκολύνετε αφάνταστα!Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 28-2-12  
    Natasoulini μου, κατ'αρχάς σ'ευχαριστώ που τιμάς τη συνταγή μου!
    Σ'αυτή την περίπτωση, θα σου 'λεγα καλύτερα να αγοράσεις άλλες γαρίδες κι ολόκληρες αυτή τη φορά, μια και η γεύση βρίσκεται στα κελύφη, στα κεφαλάκια τους, κλπ. μην το επιχειρήσεις με τις καθαρισμένες, θα χαλάσεις και το φαί και τις γαρίδες. Να σου συστήσω αυτές να τις κάνεις σαγανάκι... λέω τώρα. ;)
    Καλή επιτυχία.

    Λύδια Φωκα, σ'ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Sofoul@, 14-11-13  
    Καλησπέρα!Είμαι καινούργια στη παρέα και θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση:" Το φαγητό αυτό μυρίζει έντονα γαριδίλα-θαλασίλα?".Γενικώς απόφευγω να κάνω γαρίδες, αν και μας αρέσουν πολύ, γιατί δεν έχω βρεί το μυστικό να μην μυρίζει μετά το φαγητό με αυτή τη μυρωδιά της γαρίδας. Δε ξέρω αν με καταλαβαίνετε...?Αν ξέρει κάποια θα χαιρόμουν να μου απαντήσει!Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

    4 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από maria24, 28-3-09  
    εγώ κάνω το εξής με τις γαρίδες: Τις καθαρίζω και τα κελύφη τους τα βάζω σε ένα μεγάλο τούλι και το κλείνω σαν πουγκάκι.Ετσι όλες οι γεύσεις της γαρίδας μένουν στο φαγητό ενώ όταν μαγειρευτούν αφαιρούντε πανεύκολα!
    #
    Σχόλιο από pitsipopaki, 9-4-09  
    παρα πολυ καλη συνταγη να σαι καλα,εγω βεβαια αντι για ταμπασκο εβαλα μπουκοβο και απλα εγινε πιο πικαντικη.Μπραβο σου...
    #
    Σχόλιο από penelopeG, 3-4-11  
    Φοβερή συνταγή! Μονο που επειδή δεν ειχα tabasco εβαλα καυτερή πάπρικα. Και ετσι βγηκε φοβερο! Οταν την ξανακανω θα ανεβασω και foto γιατι αυτή την φορα ούτε που πρόλαβα.. χεχε.. :ο)
    #
    Σχόλιο από lianaki, 4-12-11  
    MAGEIRISSA έφτιαξα τελικά το φαγάκι σου σε στυλ παέλιας και έγινε το ίδιο απίθανο!!!

    Άκου τι έκανα: Τσιγάρισα στο λάδι το σκόρδο και έριξα τις γαρίδες καθαρισμένες, ύστερα από λίγο έριξα το ρύζι και συνέχισα το τσιγάρισμα για λίγο ακόμα, έσβησα με το κρασί ,(το μόνο που πρόσθεσα από μόνη μου, ήταν λίγο σος ταμάρι που πάει με τα θαλασσινά πολύ και αφαίρεσα τον πελτέ ντομάτας) και έβαλα όσο νερό χρειαζότανε από τα βρασμένα κεφάλια.
    Έγινε απίθανο, σπυρωτό και πεντανόστιμο!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Ρύζι
    Μέσα στο σάιτ μας έχουμε πάρα πολλές συνταγές ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Γαρίδα ένα φρούτο της θάλασσας
    Η εμφάνιση και μόνο των φρούτων της θάλασσας (θ...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της angel2010
    Θαλασσινά
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της Nostimoula
    Στα υπόψιν
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos
    θαλασσινα
    Ένα βιβλίο 139 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    ΕΦΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris