Γαρίδες μπάρμπεκιου με σάλτσα μουστάρδας
Γαρίδες σχάρας σε μπάρμπεκιου αερίου, γαρνιρισμενες με σάλτσα μουστάρδας.
Λίγα μυστικά ακόμα
χαμηλών υδατάνθρακων
Αν δεν έχετε μουστάρδα Dijon μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τη μισή δόση κίτρινης μουστάρδας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τις γαρίδες για να φύγει το εντεράκι κι αλατίζουμε ελαφρά.
-
2
Προθερμαίνουμε το φούρνο/μπάρμπεκιου αερίου στους 300' βαθμούς κελσίου ή για 10' λεπτά σε υψηλη ένταση, χαμηλώνουμε στη μεσαία σκάλα/ένταση καιψήνουμε στη σχάρα από 2-3 λεπτά τη κάθε πλευρά (προσοχή να μην αρπάξουν).
-
3
ΣώςΣε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το τρίμμα σκόρδου και το αλατοπίπερο.
-
4
Σερβίρουμε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
Σχόλια (4)